Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Okuyalım Ve Okutalım

Barbie-sena06

Altın 1 Üye
Katılım
31 Ağu 2013
Mesajlar
306
Bu konuyu sizlere bilgi vermek amacı ile açmış bulunmaktayım arkadaşlar.Bazı arkadaşlar bir oyuncakmış gibi su kaplumbağalarına eziyet ediyor.Ve bu da elimizden bir şey gelmese de sinirimizi bozup,kalbimizi kırıyor.
Su Kaplumbağası Ekipmanları;
AKVARYUM
Akvaryum zaten en gerekliler arasındadır.Palmiyeli fanus denilen alanda su kaplumbağalarının gelişimleri yavaşlar.Büyüyemezler,üşürler ve kısa bir süre sonra ne yazık ki hayatlarına son verirler.
ISITICI
Isıtıcı akvaryumun olmazsa olmazlarındandır.Çok gerekli bir ekipman.Su kaplumbağanın büyüyüp,eklemlerinin ısınmasına ve gelişiminin iyiye yönelmesine yardımcı olur.
FİLTRE
Filtre bildiğiniz üzre suyu yenileyen ve temizleyen bir ekipman.Yani anlayacağınız filtrede gerekli bir ekipman.Su kaplumbağanız hasta olsun istemezsiniz herhalde?
KURU ALAN
Su kaplumbağaları adı gibi suda yetişen bir canlı değildir!Suyun dışında kuru alana da ihtiyacı vardır.Kuru alan arayanlar çeşitli sitelerden veya hayvan dükkanlarından bulabilirler.
UVB LAMBA
Bu lamba genellikle su kaplumbağalarının ayaklarını gererek güneşlenmesi halinde rol oynar.O yüzden diğer ekipmanlar gibi bu ekipmanında bir önemi vardır tabi.
Gerekliler;
Bir su kaplumbağası akvaryumunda suyun sıcaklığı 28-30 derece olmalıdır.Fitresi bulunan akvaryumun suyu 3-4 haftada bir değiştirilmelidir.Suyun sıcaklığını derece sayesinde rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Önemliler;
Su kaplumbağalarını çok sık rahatsız etmemek gerekmektedir.Strese girmemeli,girerse saklanması için rahat bir yer oluşturulmalıdır.
Yemler ve vitaminler;
Su kaplumbağaları için genellikle sera markalı yemler önerilmektedir.Bunları bir tabloya sokarak verilmeli,büyümesine yardımcı olunmalıdır.Uvb lamba alamayanlar içinde bir ilaç önerim bulunmakta.3 Ay kadar sizi rahat edecek devit-3 öneririm.Zaten bütün su kaplumbağalarını sevenler bu ilacı bilirler diye düşünüyorum.Bu ilacı haftada bir kere yemine damlatılarak gönül rahatlığı ile verilebilir.
OKUYUN LÜTFEN;
Arkadaşlar bu yazıyı bilerek sona bıraktım.Çünkü sizlere bu önemli konuyu akılda kalıcı bir şekilde anlatmak istiyorum.
Petshopcuların bizlere sattıkları palmiyeli fanuslar;
Siteye yeni ve eski katılan tüm kullanıcılar zaten bu fanuslara ' Ölüm Fanusu ' dendiğini biliyordur.Bu kap başta belirttiğim üzre su kaplumbağalarının gelişimlerinin kötüye gitmesini sağlar ve ölüme neden olabilir.Az sularda ve kuru alansız bir yerde su kaplumbağası yetiştirilmez,yaşamaz!Bir yavru su kaplumbağası için bile 40 litre su gereklidir/lazımdır.Su kaplumbağası almadan önce iyice araştırın.
Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Eğer besleyenlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Hepinize iyi günler arkadaşlar :)
 
Uvb lamba başlığı olmamış. O lamba ısı vermez, d vitamini sentezi yapmalarını sağlar. Isı verip kurumalarını sağlayan 40-60 w soft ampuldür. Bunların uva içeriklileri vardır.

Diğer bir konu çoğunlukla beslenen res yani kırmızı yanaklar için su ısısı 26-28 derece arasıdır. Üzerindeki değer metabolizmayı sürekli yukarıda tutup bünyeyi yorar.

Akvaryum suyu komple değil kısmi değişmelidir. Bu ayrıntı yazılmadığı için anlaşılmaması söz konusu. Değişim aralığı su hacmi, hayvan sayısı, buharlaşma, filtrasyon gibi unsurlara bağlı farklılık gösterir.

Detaya gireyim. Devit haftada bir kez bir yeme bir damla olarak ve yem doğrudan hayvanın ağzına uzatılarak verilmeli.

Genel olarak araştırman bu konuyu yazman çok güzel Sena, teşekkürler. Ben bir kaç ilavede bulundum.
 
Cvp: Okuyalım Ve Okutalım

Çok teşekkür ederim.Eklemeler yaptığınız için de çok sevindim.İnsanların kaplumbağalar ve diğer hayvanlar hakkında dogru bildikleri şeyler yanlış çıkınca çok kötü oluyor.İnşAllah yazım diğerlerine yardımcı olmuştur.
 
Cvp: Okuyalım Ve Okutalım

sena gayret, istek ve çaban güzel ama bir süre daha bilgilenmen gerek. çok eksiğin var. bir kaç ay pasif kalıp kendini geliştir. çünkü yazdığımız her yazının sorumluluğu var. yanlış bir yönlendirme, bilmeyen bir arkadaş tarafından uygulanırsa hayvanına zarar verebilir.

bu arada konulara gereksiz ve kısa mesajlar yazarak mesaj kalabalığı yapıyorsun. bu bizim vaktimizi aldığı kadar diğer arkadaşları da rahatsız ediyor. bunu yapma. fazla ve gereksiz mesaj yığını konuya olan ilgiyi azaltıyor. ayrıca nette problemi olanlar yoğun mesaj oldu mu sayfayı geç açıyor. bunlardan biri de benim. faydalı olabilecek bir yorumun veya o konuyla ilgili soruların olursa yorum yazabilirsin. farklı bir konuda soru soracağın zaman yeni konu açarak sorabilirsin. iyi dilek sunmak istersen bunun için teşekkür butonuna basman yeterli olacaktır. iyi forumlar.
 
Cvp: Okuyalım Ve Okutalım

Zahmet edip yazmışsın ellerini ve düşüncene sağlık Sena.

Yazı içeriğinde ki eksikliklerin konusunda Emre abi değinmiş zaten, biraz daha detaya girebilirdin. "Akvaryum" başlığı altında yavru bir kaplumbağa için kapasite minimum şu kadar olmalı, yetişkin içinde aynı şekilde. İleride daha detayı bir şekilde tekrardan bilgilendirirsin.
 
Cvp: Okuyalım Ve Okutalım

Hepinizi çoook teşekkür ederim.Tamam,merak etmeyin.Bundan sonra kısa mesaj yapmayacağım.
 
Geri
Üst