Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Öldü mü anlamıyorum

Tatlımbaga

Yeni Üye
Arkadaşlar bir hafta önce kaplumbagam ters döndü öldü sandım ama düzelttim hareket etti. Veteriner akciğer enfeksiyonu kaptığını söyledi. Bakım yaptık. Ama iki gündür hiç hareket etmiyo ayakları boynu öne sarkmiyo ama kaskatı olmuş ölmüş mudur? Gözleri hala açık ama donuk gözlerinde de hareket yok nasıl anlarim öldüğünü

Cvp: Öldü mü anlamıyorum

bir foto atarmısınız acabaga mümkünse

Kaskatı kesildiğine göre ölmüş olma ihtimali yüksek.Bu haliyle suya girerken tepki vermiyor ve suda ters dönüyorsa;yine öldüğü anlamına gelir.Burun tarafına nefes alıp verdiğinde buğu yapabileceği bir cisim yaklaştırılıp denenebilir farklı bir yöntem olarak ancak su kaplumbağaları yaşına göre nefeslerini değişen sürelerde tutabildikleri için kesin bir yöntem değildir.Hastalığına rağmen kış uykusu eğilimi göstermiş de olabilir ancak kaskatı kesilmesi bu ihtimali azaltıyor.Oda sıcaklığının kokunun çabuk yayılacağı bir düzeyde olan odada bir süre bekletmek çözüm olabilir.Öldüyse;koku ortama yayılacaktır.

Fotoğraf yüklemek istenirse;link'teki bilgiler yardımcı olacaktır.

hayvan ölmüş başın sağolsun. akvaryumda başka hayvan var ise akvaryumun suyunu yenileyip içindeki ekipmanları yıkamalısın.

Bana da ölmüş olma ihtimali daha yüksek geldi daha önce de besledim uykuya yatan olmuştu ama böyle değildi hiç öldüklerini gormedim canlıyken gömmek de istemem

kuru bir yerde gözleri aralanıp yarım saat bekletildikten sonra kapanmıyorsa ölmüştür. yine kuru bir yerde bekletildiğinde ilk 8 saat içinde hayvan kaskatı kesilir sonrasında gevşemeye başlar.

Tatlımbaga' Alıntı:
Anladım. Ölmüş minik :( teşekkürler cevaplarınız icin

Geçmiş olsun.Aynı hobiyi sürdürmek istiyorsan;aynı sorunları yaşamamak için Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu'nu okumak fark yaratacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri