sibella80
Yeni Üye
2 tane çok afacan ,capcanlı su kaplumbağam vardı, 1 i geçen hafta daha az yem yemeye başladı ve gözleri şişti ama aralıyıp arada yem yiyebiliyordu, 3 aydır biizmleydiler ölüm fanusunda olmasa da yine de ısıtıcısız kapta bakıyordum sularını günde 2 kez temizliyordum ve eylül ayında büyük bir akvaryum almaya karar vermiştim kışa hazırlık olarak , bu 1 haftalık süreçte şehir dışına çıktım ve kaplumbağalarım da bizimle geldi ama daha önce de giidp gelmiştik 2 kez tabi orda iyice kötüledi ve yememeye başladı dün dönünce hemen veterinere götürdüm hareketleri yavaşlamıştı,gözlerini hiç açmıyordu ama yine de hareketli sayılırdı benim korkum açlıktan ölmesiydi ,bu arada gözü için antibiyotik de kullandık ama yine de açamıyordu...veterinere 2 kaplumbağayı birden götürdüm ve diğerini görünce inanamadı inanılmaz hareketli bu dedi gerçekten de aldıklarımdan beri hep çok hareketliydiler,sonra diğerine baktı bu bile gözleri bu halde baya hareketli dedi ve ölmez bu sadece vitamin olarak a ve d vitaminini bir arada ver dedi zaten düzenli olarak vitamin b5-b6-b7 diye bi vitamini veriyordum.veteriner ağzını açmaya çalıştı ama inat etti açmadı sonra şırıngayla poposundan vitamin verdi bu toparlar onu dedi yaklaşık 2 saat sonra kendini upuzun saldı kolları bacakları başı arada toparladı ama eve geldiğimde öldü diye düşünmeye başladım sonra veterineri aradım hibernasyon olmuştur sıcak suya koyun dedi denedim ama değişmedi ama yine de ayrı bir kapta kayanın üzerinde duruyor şu an ama 1 saat önce bakınca başını hafif geri çektiğini gördüm acaba yanılıyor muyum diye eşime gösterdim evet biraz çekmiş dedi ama başka hiç hareket yok ne yapmalıyım? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.