Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Öldü sanıyorum ama emin değilim

sibella80

Yeni Üye
2 tane çok afacan ,capcanlı su kaplumbağam vardı, 1 i geçen hafta daha az yem yemeye başladı ve gözleri şişti ama aralıyıp arada yem yiyebiliyordu, 3 aydır biizmleydiler ölüm fanusunda olmasa da yine de ısıtıcısız kapta bakıyordum sularını günde 2 kez temizliyordum ve eylül ayında büyük bir akvaryum almaya karar vermiştim kışa hazırlık olarak , bu 1 haftalık süreçte şehir dışına çıktım ve kaplumbağalarım da bizimle geldi ama daha önce de giidp gelmiştik 2 kez tabi orda iyice kötüledi ve yememeye başladı dün dönünce hemen veterinere götürdüm hareketleri yavaşlamıştı,gözlerini hiç açmıyordu ama yine de hareketli sayılırdı benim korkum açlıktan ölmesiydi ,bu arada gözü için antibiyotik de kullandık ama yine de açamıyordu...veterinere 2 kaplumbağayı birden götürdüm ve diğerini görünce inanamadı inanılmaz hareketli bu dedi gerçekten de aldıklarımdan beri hep çok hareketliydiler,sonra diğerine baktı bu bile gözleri bu halde baya hareketli dedi ve ölmez bu sadece vitamin olarak a ve d vitaminini bir arada ver dedi zaten düzenli olarak vitamin b5-b6-b7 diye bi vitamini veriyordum.veteriner ağzını açmaya çalıştı ama inat etti açmadı sonra şırıngayla poposundan vitamin verdi bu toparlar onu dedi yaklaşık 2 saat sonra kendini upuzun saldı kolları bacakları başı arada toparladı ama eve geldiğimde öldü diye düşünmeye başladım sonra veterineri aradım hibernasyon olmuştur sıcak suya koyun dedi denedim ama değişmedi ama yine de ayrı bir kapta kayanın üzerinde duruyor şu an ama 1 saat önce bakınca başını hafif geri çektiğini gördüm acaba yanılıyor muyum diye eşime gösterdim evet biraz çekmiş dedi ama başka hiç hareket yok ne yapmalıyım? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cvp: Öldü sanıyorum ama emin değilim

Koluna bacagına fılan dokunun uyarılara cevap verebılır

3 aydır ısıtıcısız bir kapta ve akvaryumsuz bakılırsa zaten hastalanırlar.arkadaşın dediği gibi kollarına dokunun tepki vermiyorsa bekleyin biraz.

yok hiç tepki yok ; ılıktan biraz daha sıcak suyla yıkadım ovdum ama aynı hala,gerçi koku yok üzerinden yaklaşık 2 gün geçti beklemeye devam

Elleri ayakları kaskatı kesildiyse büyük ihtimalle ölmüştür..

resim atabilirmisiniz? 2 GÜN UZUN BİR SÜRE.

ilk beş fotoğraf şimdilik uyuyan prensesin, son fotoğraf azmanın ama o da ağzından gırc gırc sesler çıkarmaya başladı

Ekli dosyalar

• DSC_0002.JPG
    DSC_0002.JPG
    195.7 KB · Görüntüleme: 50
  • DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    198.8 KB · Görüntüleme: 45
  • DSC_0007.JPG
    DSC_0007.JPG
    174.3 KB · Görüntüleme: 34
  • DSC_0008.JPG
    DSC_0008.JPG
    212.4 KB · Görüntüleme: 28
  • DSC_0010.JPG
    DSC_0010.JPG
    178.4 KB · Görüntüleme: 33
  • DSC_0011.JPG
    DSC_0011.JPG
    193.6 KB · Görüntüleme: 37

koluna bacağına kafasına devamlı dokun bir müddet sonra yaşıyorsa rahatsız olacaktır benim su kaplumbağalarımada aynı şey olmuştu sonra iyileşti ve 3 yıl daha yaşadı .yaşlanınca öldüler. şimdi kara kaplumbağası bakıyorum o yüzden.

Öncelikle gecmiş olsun cok uzuldum.. bence hemen yine veterinere götürmelisiniz. Kaplumbağalar eylül ayında itibaren kıs uykusuna yatabiliyorlar. veteriner bunu anlar bir gösterin derim. benim kaplumbagamda boyle olmustu hiç bir seye tepki vermiyordu kıs uykusu sandım 4 gun boyunca beklettim kokuda olmamstı. öldü galiba dedim ama veterinere götrdüm kıs uykusunda oldugunu söyledi. bu yuzden bence hemen götürün hatta imkanınız varsa baska veterinere götürün...

Kuru alanı ısıtan lambanız var mı? Su ısıtıcısını da hemen almalısınız.

Kapluşlarınıza bildiğimiz ölüm kabında bakıyorsunuz. Son resimden anladığım kdarıyla. Arka bacağının kenarlarınaa bakın nefes alıp verişi normal mi ? Normal se sadece bekleyin .

yarın kalan kaplumbağamız için akvaryum, ısıtıcı ve motor almaya gideceğiz,zaten havalar soğumaya başlayınca alırız diyorduk ama daha soğumadan hasta ettik anlaşılan... her yeriyle oynadım ama hala tık yok ....koku gelmesini bekliyorum artık,ama olur da ölmemişse yapmam gereken nedir,forumda bir yerde 10 derecelik karanlık bir yere koyup üzerini örtmek ve nisan başı gibi hafif hafif suyunu ısıtmak gerekir diye bir şey okumuştum ama emin değilim

benim bildiğim kadarıyla o kış uykusu için geçerli. dediğim gibi arka bacağının başlangıç noktasına bakın hareket yoksa üzgünüm :( Oradan nefes alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.

Malesef bugün kaplumbağam baya baya kokmuş,üstelik boyun bölgesi de fazlasıyla şişmiş,üzgünüm ama sayesinde şimdi kalan kaplumbağamın çok güzel bir akvaryumu var.

Bu nasıl mantık ya? Kaplumbağanız olmasa diğer kaplumbağanıza güzel bir alan kalmıcak mıydı yani? Bakamıcaksanız niye 2 tane aldınız? Bu nasıl bir zihniyet ya!

banyoterligi' Alıntı:
Bu nasıl mantık ya? Kaplumbağanız olmasa diğer kaplumbağanıza güzel bir alan kalmıcak mıydı yani? Bakamıcaksanız niye 2 tane aldınız? Bu nasıl bir zihniyet ya!

Daha önceki mesajlarımdan birinde de yazdığım gibi eylül ayında tam teşekküllü bi akvaryum almayı düşünüyordum, zaten sürekli güneş gören bi yerde oldukları için yazın ısıtıcıya gerek yoktu kapları da yaklaşık 30x30 luk cam kaptı ... eğer diğer kaplumbağam ölmeseydi belki sadece içine ısıtıcı almanın yeterli olacağını düşünebilirdim ama araştırınca şu an içime sinen rahat yaşayabileceğini düşündüğüm bi akvaryum hazırladım,ayrıca bakamayacağımı düşünsem değil 2 tane 1 tane bile almazdım!

Ekli dosyalar

• IMG_0420.JPG
    IMG_0420.JPG
    65 KB · Görüntüleme: 31

Şu anki akvaryumun ölçüleri nedir?

50cm x50 cm boyutunda ama kuru alanı ayrı üst tarafında merdivenle bağlantısı yapılmış, hapşırması ve gırc gırc sesleri vardı yemesi de azalmıştı ama toparladı kendini hep suyun içinde yüzüyor çok mutlu görünüyor.

Yükseklik ne kadar? Eğer 40 cm ise iyi. Kuru alanı ısıtan lambanız mevcut sanırım. Bu önemli bir unsurdur.

23 cm akvaryum yüksekliği ama 2.katın başlangıcı 15 cm yani su seviyesi 15 cm

Geri