Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

öldü

filozof

Altın 2 Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
299
mercimek öldü zaten fazla da üzülmedim niye derseniz hiç yem yemiyordu 1 ay önce almıştım heralde zedelenmiş ya da ona benzer bir şey olmuş ağızını zorla açmayı bile son çare olarak denedim üzerime düşen yaptım uygun alanı sağladım fakat öldü elimden bir şey gelmedi...
 
başınız sağolsun üzüldüm sizin adınıza.. maalesef petshoplardaki ortamlardan hastalanıyor zaten çoğu kaplumbağa ve çok uğraşsanız da bazen yaşatabilmek elinizde olmuyor..
 
Anlaşılan sizden çok üzülmüşüm :( yinede başınız sağolsun...Başkalarının bakamadığı bir kaplumbağayı sahiplenmek gibi bir düşünceniz varmı ?
 
Umarım bu sana tecrübe olur ve onları beslemekten vazgeçmezsin. Sana Florida'da bir kaplumbağaseverin yaşadığı bir olaydan bahsetmek istiyorum. 1993 yılında ilk Florida'ya gittiğinde birçok kaplumbağanın yolda kabuğunun kırılarak öldüğünü farkediyor. Bir tanesini buluyor fakat bu canlı. Sonra onun kabuğunu onarıyor okuduğu makalelerden bu işin üstadlarından yardım alarak. Niye veterinere götürmedi diyebilirsiniz. Fakat eyalet kuralları gereğince müdahale yapılamıyor. Neyse, kaplumbağanın kabuğunu onarınca, kafasını kabuğundan çıkardığını farkediyor. İyileştiğini zannediyor, fakat kaplumbağa çok kan kaybetmiş o arada. Bir kaç gün tedaviden sonra kan kaybından malesef kaybediyor kaplumbağayı. Fakat içinde yumurta olduğunu farkediyor,hemen yumurtaları çıkarıyor içinden ve kuluçka ortamı hazırlayıp yumurtaları umutsuz bir şekilde içine koyuyor. Bir süre geçtikten sonra gözlerine inanamıyor. Yumurtalar çatlayıp içlerinden yavrular çıkıyor ve onları götürüp doğaya salıyor. Sonra yolda bulduğu ölü kaplumbağaların içindekileri de çıkarıyor. Farkediyor ki kaplumbağa ölse bile bir süre iç sıcaklığıyla yumurtalar canlılıklarını sürdürebiliyorlar. 75e yakın böyle yumurta çıkarıyor ve bu işe hala devam ediyor. Pes etmemek adına güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Umarım hepimiz birer kaplumbağasever olarak böyle örnek davranışlar gösterebiliriz. İlla ki böyle zor şeyler olmasına gerek yok, hasta hayvanları da alsak baksak bu bile örnek bir davranıştır. Ben elimdeki 3 kaplumbağaya da bu sebeple bakmaya başladım. Umarım herkes bir nebze olsun bu döngüye katkıda bulunur.

Saygılarımla
 
Teşekkürler Kaan Bey çok haklısınız.
Benim görüşüm yeni bir kaplumbağa alınması değilde bakılamayan kaplumbağaları kurtarmak.Umarım en iyisi neyse o olur.
 
Bende onu tavsiye ediyorum Ecemcim. Bakılamayan kaplumbağalar ev bulsun bu sayede.
 
Geri
Üst