Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölebilir yardımm

esthersammy

Yeni Üye
Birkaç ay önce yeniden 2 kaplumbağa aldık birisi çok hareketliydi yemleri görünce çıldırıyordu  bugün yem attığımda almadı (sabah yemişti bu arada) ve biraz hareketsiz sanırım ölücek yardım edin ne yapabilirim onun için?  :59:

Cvp: Ölebilir yardımm

Herseyden once ekipmaniniz tam mi bu onemli akvaryum,filtre,kuru alan,isitici hepsi hakkinda bilgi verir misiniz?

akvaryumu var bkuru alan olarak taşları var hergün sularını değiştiriyoruz temiz filtre ve ısıtıcı kışın alacaktık veterinere götürmeyi düşünüyorum

Isitici bu aylarda pek gerekmez ama sikinti hergun su degistiriyor olmaniz olabilir,akvaryuma koydugunuz su 28 derece civarinda olmalidir su sicakligindaki keskin degisimler hayvani hastaliga acik hale getirebilir.Bu hayvanlarin dusuk sicakliklarda savunma sistemi optimum seviyede olmaz.Koydugunuz suyun klorsuz olmasi gerekir ya dinlendirilmesi ya da deklorinator(su duzenleyici) kullanilmasi gereklidir.Kuru alani isitan bir lamba ve D vitamini sentezi icin UVB lamba gereklidir.Bunlarin birtanesi bile olmayan hayvan hastaliklara aciktir.Hayvaninizi veterinere goturseniz bile bu ekipmanlar olmadan olmaz.
Bu sabah yemisti dediniz,hareketsizlesmesi sabahtan sonra aniden olan birsey mi,istah azalmasi gun be gun mu azaldi ani mi kesildi,hayvanlar kac yasinda?

Kaç yaşında olduğunu bilemiyorum ama avcumun içinden 3-4 santim kısa aniden olan bişey bugün oldu dün yoktu

Bu sadece bugunluk birseyse hayvani takip edin.Oncelikli olarak bir isitici alip 30 dereceye sabitleyin.Su degisimi yaparken dinlendirilmis veya su duzenleyici katilmis olmasina ve 30 derece olmasina dikkat edin.Istahini bu ekipanlardan sonra gozlemleyin.Yine konusalim.Diger bahsettigim ekipmanlari bir an once edinin.
Akvaryum kac litre?

Hayvan birsey yutmus bogazina takilmis olabilir,hastalanmis olabilir veya hicbirseyi yok da olabilir,her durumda istahini ve hareketliligini gozlemleyeceksiniz.Imkan olsa hasta olarak dusundugunuz hayvani ayirip baska akvaryuma koymanizi isterdim ama sanirim oyle bir imkan yok.

Sebep her gün su değişimi yapılması buna bağlı olarak adapte zorluğu çekmesi ile direnci zayıf olan yavrular çabuk üşür. Isıtıcıyı bir an önce al. Büyük hayvanlar enerjilerini korumayı bilirler ama yavrular sürekli büyüme ve harekete harcadıkları için hastalığa yakalanmaya müsaittirler.

Isıtıcı lamba yoksa hemen al. Günde 12 saat yanacak. Kuru alanda taşa alternatif bir şey bulmalısın. Kabukları ince olduğu için taştan soğuk alırlar. Lambayı 31 dereceye ayarla ısıtıcı 28 derece olsun. Net ısıyı öğrenmek için bir tanede su içinde kalacak derece olmalı. Isıtıcı hava ile temas etmesin camı patlar.

Bu ısıları sağladığında düzelecektir. Elinde sera kırmızı stick yem varsa (mineral yem) bu hafta karışık günlerde 3 öğün ver. Eğer yoksa damla vitamin al. Kırgınlığını giderip iştahını açar.

Şu an ısı en önemlisidir. Bu lamba ve ısıtıcıyı yarına halledersen hayvan iki güne toparlar. Suyu sürekli değişiyorsan su az demektir suyu yükselt ve haftada bir kısmi değişim yap komple değişim yavrular için risklidir. Komple değişimde önce eski suyu temiz bir kaba koyup hayvanları içine koy. Su değişimini yap. Isıtıcı suyu dengeye getirince hayvanları akvaryuma alırsın. Geçmiş olsun.

Lütfen yardım edin. 4 ay önce2 tane kirmizi yanak sukaplumbağası aldım. her sey gayet iyi gidiyordu. 2 gün önce akvaryum temizligi yaparken kaplumbağalarımdan birinin ön bacağında 1 tırnağının yerinde iltihaplı şişkinlik olduğunu gördüm. tırnağını biyerlere çarpıp kırdı zannetdim ama dün yeniden baktiğimda şişkinliğin rtdığını ve artı boynunda da aynı beyaz iltihap gibi şişkinlikler olduğunu fark etdim. bu gün iltihaplı yerlerin rengi değişib pembe kirmizimsi oldu. kaplumbağam yalnız kuruda kalıyor. suya atdım yuzmedi. gözlerini aça biliyor. yem yemiyor. lütfen yardım edin. olmesin.

cem' Alıntı:
Sebep her gün su değişimi yapılması buna bağlı olarak adapte zorluğu çekmesi ile direnci zayıf olan yavrular çabuk üşür. Isıtıcıyı bir an önce al. Büyük hayvanlar enerjilerini korumayı bilirler ama yavrular sürekli büyüme ve harekete harcadıkları için hastalığa yakalanmaya müsaittirler.

Isıtıcı lamba yoksa hemen al. Günde 12 saat yanacak. Kuru alanda taşa alternatif bir şey bulmalısın. Kabukları ince olduğu için taştan soğuk alırlar. Lambayı 31 dereceye ayarla ısıtıcı 28 derece olsun. Net ısıyı öğrenmek için bir tanede su içinde kalacak derece olmalı. Isıtıcı hava ile temas etmesin camı patlar.

Bu ısıları sağladığında düzelecektir. Elinde sera kırmızı stick yem varsa (mineral yem) bu hafta karışık günlerde 3 öğün ver. Eğer yoksa damla vitamin al. Kırgınlığını giderip iştahını açar.

Şu an ısı en önemlisidir. Bu lamba ve ısıtıcıyı yarına halledersen hayvan iki güne toparlar. Suyu sürekli değişiyorsan su az demektir suyu yükselt ve haftada bir kısmi değişim yap komple değişim yavrular için risklidir. Komple değişimde önce eski suyu temiz bir kaba koyup hayvanları içine koy. Su değişimini yap. Isıtıcı suyu dengeye getirince hayvanları akvaryuma alırsın. Geçmiş olsun.

Ayağı için teramisinin deri için olan merheminden alıp sür. Kuru yerde durması iyi ama ayrı kuru bir kapta dursun su teması olmasın. Deri merhemi göz ve yutma açısından tehlikeli bir şekilde gözüne ve ağzına sürtünebilir. Pomadı yedirdikten sonra su geçirmez yara bantlarından sar. Markası next care di sanırım. Eczaneden bu ikisini al.

Ön ayak yüzerken manevra yapmasını sağlar. İsteksiz ise iltihap bayağı ileri hal almış. Bu aynı zamanda rampadan çıkarkende acı verir.

Hayvan suya girmediği için susuz kalacaktır. Ayağında pomad varken suya koymak olmaz. Onun için bir tane kulakta kullanılan damlatma zımbırtısından alıp su çekerek ağzına damlat susadığında ağzını açar. Şırınga da olabilir. Veya akvaryum ısısında musluk suyunu ayarladıktan sonra altına getirip çek o arada su içer. Sürekli tutma ama. Pomadlı ayağı ıslanmasın.

Ne olduğunu anlamamız için boynunun resmini görmek gerek.

İştah için vitamin damla al. Bunu hayvanı eline alıp baş yukarıda tutup ağzına hergün bir damla damlat. Ağzını açmazsa ruj gibi ağız çevresine 10 saniye aralıkla iki defa boydan boya sür. Bir şekilde ağzına girer vitamin damla iştah açıp kırgınlığını alır. Ayrıca metilen mavisi de al. Bunu da sularına damlatacaksın. Biolojik canlıları öldürecek. Öncesinde akvaryumdaki suyu komple yenile yine akvaryumdaki su ile aynı ısıda olsun. Diğer hayvan üşümesin. Sonra metileni damlatırsın.

Akvaryum kaç litre ona göre damlatacağın miktarı yazayım. En iyisi deep fix dezopur contra veya bio-ichthyo da olur.

Diğerinde bir şey var mı ? Genel bir kontrol yap.

tesekkur ederim. ben Azerbaycanda yasiyorum. burada bula bilirsem alip tedavi edecegim. resmini gondere biirsem gonderecegim. digerinde hicbirsey yok. yem yemeyi azaltdi bir az.

akvaryum ölçülerin ve akvaryumdaki ekipmanların neler. ısıtıcı lamba ve su ısıtıcı var mı ?

Geri