Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm fanusu ile ilgili bir soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

brk649

Gümüş 5 Üye
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
126
arkadaslar ölüm fanusu kaplumbağalar yaşamaz diyorsunuz ama arkadaş 3 yıl beslemiş kaplumbağalar ölüm fanusundada yaşayabilir talaryumuu işte ona gerek yok bence kaplumbağalar onda en fazla 4 yıl yaşar
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

Neden öyle diyorsun ki, benim dearkadaşım 5 yıl beslemiş ölüm fanusunda akvaryumda ölür diyor ve de büyümüyor diyor. Öyle değil. düşün bakalım arkadaşım, doğada küçücük kapta yaşamıyorlar. nehirlerde yaşıyorlar, derinlere de dalıyorlar.Hem kapluşlar 25*-30 cmye kadar da büyürler. Benimki 5 aylık olmasına rağmen akvaryumda bayağı boy attı. Aldığımda 3 buçuk cm. iken şimdi tam 5 cm. Ölüm fanusunda kışın ısıtıcı takamayacağından su sıcaklığı düşer. Kış uykusuna yatar ve bu bebekler için zararlıdır. Bundan da kötüsü akciğer enfeksiyonu olabilir. Benim başka bir arkadaşım da besliyordu, akvaryuma geç dedim dinlemedi. Sonra bana geldi, kapluşum sudan kaçıyor, yemek yemiyor diye. Baktım kabuğunun altı da pembe. Sitedeki tavsiyelerle bir haftada zor iyileştirdik. Ona uygulanacakları hiç aksatmamasını söyledim. Sonra oldu, uzun uğraşlarla başardık. Şimdi cin gibi maşallah. Ölümden döndürdük zavallıyı. Akvaryum olursa kışın bile su sıcaklığı tam olacağından hasta da olmayacaktır. Akvaryumda besleyerek 10. yılında olanlar var kapluşuyla bu sitede. :D
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

Bu bilinçle biz hiçbir yere gidemeyiz...Boş konuşuyoruz.Çabalar boşa gitmiş anlaşılan...
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

Evet, zaten eğer kapluş ondan yaşayabilseydi ölüm fanusu denmezdi ona. Sen de demişsin brk649 arkadaşım ölüm fanusu diye. Adı üstünde yaşanmaz orada. Seni küçük bir kafese koysalar orada yaşa deseler yaşayabilir misin? Hapistekileri düşün. Ölüm fanusunda da kapluşlar hapishanede gibi olur. Adı su kaplumbağası olan kaplumbağalar yüzemez, adeta yürür orada. Benimki kapta doğru düzgün boy bile atamamıştı. Akvaryum ise malikane olmasa da doğadaki gibi, enazından evde yapılabilecek en iyi yaşam koşulu. En azından büyür, hasta olmaz, mutlu olur. Benimkinin akvaryum suyunu değiştireceğimde o ölüm fanusuna koyuyorum geçici olarak, o sırada zavallı deliriyor çıkacağım diye. Akvaryuma koyduğum anda sanki sinirini çıkartmak istermişçesine turluyor akvaryumda hızlı hızlı. Hele ki benim kap dardı bir tarafı. Oradan geçerken yan dönüp öyle geçmek zorunda kalıyordu. Hem o kapluşun büyüdüğünü düşün. Nasıl sığacak o kaba? Hem kaçar, bulamazsın kurursa Allah korusun ölür. Bir de kabuk sertleştirici kullanıyormuşun. Doğada kapluş kabuk sertleştiric ullanmıyordu. O gözde enfeksiyon da yapar, kabuğun hava almasını da önler. Belki biraz yararı olur ama zararı daha çoktur. Kabuğunun yumuşamasını önlemek için de vitamin desteği yapılmalı, yemi bol çeşit olmalı( sadece stickle olmaz, karides, kıvırcık, patates... Beslenme bölümünde yazanlar yedirilmeli. Tabii belli oranlarda. Yazın şöyle balkona falan çıkarıp 1 saat kadar güneşlenmesi sağlanabilir.( her gün) Kapluş yazın alınırsa kabuğunun sertleşme süreci için daha iyi bile olur. Güneşlendirme şansınız olur ki kışın o kadar sorun çekmezsiniz siz de kapluşunuz da.
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

1 yıl falan geçsin eğer ölmezlerse akvaryumum var ısıtıcı var ve şuanda balık yok yani boşta
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

kaplumbagaların sağlıklı gelişebilmeleri ve dolayısıyla uzun süreler boyunca yaşayabilmeleri için hareket edebilecekleri, yüzebilecekleri yeterli alanları olması gereklidir.

siz kaplumbagaları süs olsun , ölürse ölür mantıgıyla mı alıyorsunuz; yoksa bir canlı aldıgınızı farkında mısınız ; ) eger bir evcil hayvana, bir cana bakacak sorumluluğunu üstlenecekseniz onu doğal şartlarına en yakın en iyi şartlarda beslemeniz gerekir; ona işkence etmeniz değil ;) cevrenizdekilerin kaplumbagaları dayanıklı olabilir, bu demek değil ki onların yaptıgı yanlışları siz de yapmalı ve olacaklara razı olmalısınız. bu sitenin amacı da hobi olarak su kaplumbagası besleyenlere en doğru yolu göstermek olduguna göre bence uzman bir agızdan söylenenleri dikkate almanız gerekir.


brk649 size önerim, kaplumbaganıza plastik bir kapta işkence etmektense madem ki halihazırda bir akvaryumunuz var onu kurup techizatlarını zamanla tamamlamanız. böylece zaten zamanla kaplumbaganızdaki canlılıgı aktifliği görecek ve ne kadar iyi yapmısım diyeceksiniz ;)

örn: daha önce 2 yıl ölüm fanusunda beslediğim kaplumbagalarım, suan 8 aydır akvaryumda beslediğim kaplumbagamın yarısı kadar büyümediler. o yüzden kaplumbagamın gelişimini hayranlıkla izliyorum şu sıralar. her görenin ne kadar büyümüş demesinden duydugum gurur, paha biçilemez ;)
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

yalnız ısıtıcıyı 28 felan o dercelere getirmeyi bilmiyorum kendiliğinden ısınıyor balılar onun yüzünden öldü :S:S:S
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

aynı tip ısıtıcılardan bende de vardı, eski akvaryumlarımızdan kalma.eski ısıtıcılardan olsa gerek. o ısıtıcıların tepelerindeki siyah renkli cubugu tabir-i caizse körlemesine ceviriyorsunuz. su ısısını kontrol etmek içinse akvaryumunuzda bir derece bulundurmanız gerek. görünen dereceye göre ısıtıcıyı sağa ya da sola cevirerek (kutum duruyorsa bakıp yazacagım büyük ihtimalle çevirim yönü marka farkı olsa da aynı olacaktır) sürekli dereceyi kontrol edecek ve istediginiz ısıya ulastıgınızda orada bırakacaksınız.

yeni ısıtıcıların kullanışlı ve ucuzları 20 ytl civarında imkanınız varsa. şimdiki ısıtıcılarda ayarlarken zaten üzerinde bir derece mevcut. kolaylık saglıyor. cubugu 28 dereceye ayarlayıp akvaryuma yerleştirmek düşüyor bize sadece : )
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

derece var ama 3 rengi var mavi kırm. ve yşl katıstırırım onu ve körlemesine derken neyi kasteddiniz sola flnmı
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

hem ışık var ama normal ampul
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

evet ne kadar cevrilecegi belli değil manasında söylemiştim : ) sola ya da saga mı cevirmek gerektigini dereceden görebilirsiniz ; ) büyük ihtimalle yeşil 24 26 derece arasını işaret ediyor olabilir, emin değilim.bu konuda kesin bir bilgisi olan daha saglıklı bir bilgi verebilir. ampul, kaplumbaganız kuru alanındayken kabugunu ısıtması için gereklidir ve kuru alanı aydınlatacak şekilde yerleştirilmelidir.
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

Konudan anladığıma göre siz kaplumbağalar ölüm fanuslarında bakılabilir diyorsunuz.Bunun pazarlığı olmaz...Kaplumbağalar hiçbir şekilde ölüm fanusunda beslendirilmemelidir.Bunun tartışmasını yapmak bile saçma...

Konu kilit.
 
RE: ölüm fanusu ile ilgili bir soru

Konuya devam.
İnsanları bilinçlendirmeden konuyu kapatmak bize yakışmaz.
Amacımız zaten bu düşüncede olanlara doğru olanı anlatabilmek.
Konuyu açan üyemizden şuanki fikri hakkında bir açıklama bekliyorum.
Teşekkürler...
 
Bu işin bilinci olmaz ki Gonzimmm , kaplumbağalara plastik kaplarda bakılmaz.Sebebi de forumda bulunuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst