Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Olum fanusu ve kaplumbaga

SinekAs

Gümüş 2 Üye
Merhaba arkadaslar beni dayimin cafer adinda bir kaplumbagasi var. Olum fanusunda besliyorlar. Ne isitici ne filtre ne kum ne de baska bir sey. Kaplumbaga 2 yildir yasiyor ve cok saglikli bunun aciklamasi nedir.

Dipnot: Kaplumbagayi dereden yakaladilar. Dogal bir bagisiklik soz konusu olabilir mi

Cvp: Olum fanusu ve kaplumbaga

kırmızı yanaklar doğası gereği türkiye koşullarında yaşayabilen canlılar olmadığı için saydığınız ekipmanlar şarttır. dereden yakaladığınız kaplumbağa bölgenin yaşam koşullarına adapte olmuştur ve doğası gereği zaten bu duruma alşıktır. yani ekipmana ihtyaç duymaması normaldir fakat doğal yaşam alanından ayırmak pekte doğru gelmiyor bana. küçük bir kapta derede mutlu olduğundan daha mutlu edilemez yani.

Doğadan alıdıklarında ki yas ve kabuk boyları, yasama olanagi ile dogru orantıdadır. Arkadasimizin dediklerine katilmakla birlikte, hastalik veya yara halleri dışında dogal ortamlarindan ayrilmamasi gerekir. Ayrılacaksa dahi dogal ortanlarini aratmayacak bir sistemde olmasi gerekir.

Büyük ihtimal yetiskin bir yasta alinan bu kaplumbaga hastaliga yakalanmasa bile bu kapta bakilmasi yapilabilecek en büyük iskence olur. Bilmiyorum ne kadar etki edebilirsin ama amcana bu durumdan bahsedip mumkun olabildigince uygun ortama gecebilmesini saglayabilirsin. En azindan kaslarini dogal bir sekilde gelistirebilecegi bir cam akvaryum.

hayvan çizgili dere kaplumbağası ise onların ısı değerleri düşüktür. yani reslere göre soğuğa tahamülleri fazladır. res veya dere kaplumbağası, bulunduğu ortama adapte olduğu için yani küçüklük evresinde bu şekilde yaşamayı başardığı için bir noktaya kadar götürebilir. hayvan kış uykusuna yatıp kalkmayı öğrenmiş, bu da onun açısından artı değer. metabolizma dengesini sağlamayı öğrenmiş. fakat bulunduğu fanus hayvanın bulunduğu ortama göre ufak. bildiğin gibi bu hayvanlar geniş bir sahada yaşamalıdır. hayvanın sağlıklı bir biçimde büyümesi için yüzmeye gereksinimi var. bunun harici güneşlenme de şart. hayvan görsel olarak sağlıklı gözükse de yaşadığı yerdeki ortamın birebir kopyası sağlanmalıdır. bu şekilde bakmak eziyetten öte olmaz.

bunu şöyle düşün insanı hücreye tıkıp katıksız ekmeğe mahkum etsen de yaşayabilir. havuzlu lüks villada da yaşayabilir. ama yaşam kalitelerinin etkileri olumlu ya da olumsuz ilerde ortaya çıkacaktır. birisinin ömrü imkanları dahilinde daha kısa olacaktır.

Anliyorum. Peki caferi benim kaplumbagalarimin yanina koysam ne olur. Yabanciliktan dolayi bir hircinlik durumu gorulur mu? Bir ustunluk kurma cabasi veya?

hayvan 2 sene boyunca yalnız ve dar alanda yaşamış ama öncesinde doğada yaşamış bu açıdan deneyip öğrenmek gerekir. hayvan res mi çizgili dere mi ? dere kaplumbağası ise haziran başı uygun bir yaşam alanı bulunup bırakılabilir. ama res ise bırakıldığı ortamda beslenme zincirinin en üstünde olacağı için canlı namına bir şey bırakmaz. bu sebeple bırakılması olanaksız. bir deneme yap bakalım. belki anlaşırlar. daha iyi bir ortama ve hem cinsleriyle bir araya gelecek.

En son bu yaz tatilinde gormustum cizgili dere mi res mi emin degilim .

jarti' Alıntı:
kırmızı yanaklar doğası gereği türkiye koşullarında yaşayabilen canlılar olmadığı için saydığınız ekipmanlar şarttır. dereden yakaladığınız kaplumbağa bölgenin yaşam koşullarına adapte olmuştur ve doğası gereği zaten bu duruma alşıktır. yani ekipmana ihtyaç duymaması normaldir fakat doğal yaşam alanından ayırmak pekte doğru gelmiyor bana. küçük bir kapta derede mutlu olduğundan daha mutlu edilemez yani.

Katılıyorum doğal yaşam alanı en iyisi.

Kaplumbağa doğadan dereden alındıysa büyük ihtimal çizgili dere kaplumbağasıdır. Slider türüne göre daha düşük ısıda yaşayabilme özelliğindedir. Tabi ev ortamında gene sabit bir ısı gerekir. Her şey bir kenara hayvan küçük yerde ise gene işkence.

Ben almadan once benim kaplumbagam (kirmizi yanali) da 5 yildir olum fanusunda yasamis hicbir ekipmansiz ama boyu 5 yasinda olmasina ragmen bana geldiginde 5 cmdi hayvan yasasa bile mutlu olabilecegini dusunmuyorum

Geri