Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Olum kafesinden akvaryuma fiyat??

aniltugsat

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar dün kayıt oldum ve bu 3. Konum kaplumbağa bakımı konusunda bilgisizim O yüzden çok konu açıyorum kusura bakmayın.

Şimdi benim Kezban adında küçük bi dostum var ve 6 aydır olum kafesinde yaşıyo ama gelismediginin ve mutlu olmadığının farkına vardım O yüzden para biriktirip akvaryum almaya karar verdim henüz bir es almayi düşünmediğimden tek kaplumbagalik bir akvaryum ekstra olmayan yiyecek hariç diğer tüm ekipmanlarla birlikte ne kadar eder?

Ya ben sadece Kezban'ımin ve diğer dostlarimizin mutlu olmasini istiyorum eğer bu iş 0 dan 150 lirayı vs. gececekse ona rahat bir yaşam için (ne kadar rahat olacaksa!) pet shopa geri vermeyi düşünüyorum ya hiç vermek istemiyorum ama olum kafesinde olmasindan iyidir diye düşünüyorum ama su an pozitif düşünüyorum ona bakıcam akvaryum alıcam tabi uygunsa lütfen yardımcı olun

Cvp: Olum kafesinden akvaryuma fiyat??

ne yazık ki uygun şartları oluşturmak için aşşa yukarı 300 - 600 tl arası bir bütçe gerekiyor arkadaşlar daha bilgili yardımcı olurlar ama o bütçeyle çok zor :dontgetit:

Anlıyorum. Ya bu çok zor bi iş bırakmak istemiyorum Kezban'ımı olum kafesinde de yaşamasını istemiyorum yani bu bütçeyle hiç olmaz mı diyosunuz ben yine de bi petshopla görüşeyi en iyisi

Ömürlük bir akvaryum istersen 300 400 akvaryum tutar 250 300 dış filtre tutar ısıtıcısı 70 tutar diyelim yuvarlak hesap Kum mango kötü gibi şeylere girmiyorum hiç.. Ama geçiş akvaryumunda heriey daha ucuz olur ve seni 1 yıl civarı idare eder.. Aynı konu üstünden devam edebilirdin konu aşşağıda kalınca kaybolmuyor.. Bakım konusunu incele AEK nın yazdığı herşeu detaylı yazıyor

Umarim AEK hemen cevap verir ortalama 6 aydır aramızda mukemmel bir iliski olan Kezban'imi acil akvaryum olsun rahat yaşasın da o bana yeter lütfen ucuz ve yuvarlak hesap olsun filtre vs dahil Fiyat soyleyin ayrıca bu fiyata kuru alan dahil mi

Geçiş akvaryumu ne oluyor?

Geçiş akvaryumu bir yıl iki yıl idare edicek boyutta olur.. Bakım konusuna girip en baştaki konuyu oku lütfen herşey kısa yoldan olmaz kendin okumalısın

Bütçeyi aslında siz belirliyorsunuz belli bir fiyat yok ben şimdiye kadar biri 60 diğeri 250 litrelik olan iki akvaryumuma ve kaplumbağaları 250 anca yapmışımdır ki (yem hariç) size şimdilik 70-80 litrelik bişey de yeter

ara geçişli ile başlarsan 200 tl'ye orta karar bir akvaryum yapabilirsin. bu para içinde akvaryum, filtre, ısıtıcı, kuru alan lambası ve ısıtıcı ampul dahil, yemler hariç. kuru alanı kendin yapacaksın. petshopa iade işi biraz sorunlu şu anda satışı yasak. petshop ceza yememek için hayvanı atmak durumunda kalacak. bu dediklerimi karşılayamazsan sahiplendirme bölümünden konu açıp sahiplendir.

Çok teşekkürler yarın okuldan gelince ilk isim petshopa gitmek olacak yakın zaten bu arada kuru alan nası yapabilirim akvaryumun içinde çıkacağı yer var mıdır ayrıca boyutu ne kadar olmalı akvaryumun Kezban'in kabuğu yaklaşık serçe parmak kadar

Sahiplendirme düşünmüyorum ona O kadar bağlandım ki hayatta birakamam

Anıl petshopa güvenme sen git akvaryum fiyatlarını al 80 litre gibi yeterli olur sanırım ilk etapta akvaryum boyutuna göre ekipmanda yardımcı oluruz

Bence pet shop a sakın verme kendi maddi durumun içerisinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış daha iyi zaten satışı yasak diğer üyeelerin de söylediği gibi ya atarlar hayvanı ya da birine satarlar ve bu sattıkları kişi senden çok daha kötü şartlarda bakabilir bu ihtimali unutma derim :(

80 litre yeterli ise ekipmanlarla beraber yem hariç ne kadar tutar ayrıca şimdi 6 aydır olum kafesinde yaşıyo akvaryumda zorluk çeker mi yani bunda yuzemedigi için akvaryuma alisirken sıkıntı çekmez demi boğulma gibi felan bi de bunlarda boğulma oluyo mu benimki suyun içinde uyuyo da lütfen tüm sorularıma cevappp

Tahminen 250 Tl gibi tutar akvaryum ve ekipmanlar. Fakat önce akvaryum belirlensin ekipmanlar ona göre seçilir ve fiyat değişir.
Hiç bir sorun yaşamaz yüzebilir. Akvaryum içinde tutunarak dinlenebileceği bir ipek bitki olmalı yoruldukça dinlenir. Boğulmaz.
Hastalık ya da biryere sıkışma nedeniyle yüzememe ve ya yüzeye çıkamama sonucu boğulabilir.
Su içinde uyuma normal diyebiliriz, bazıları öyle uyumayı seviyor. Ama henuz küçük, ciğerleri gelişmekte erken erken nefes almaya ihtiyaç duyduğu için uyanıp yüzeye çıkıyor, eğer ipek bitki olursa ona tutunarak yüzeye yakın uyur ve uyanmadan burnunu çıkarıp nefes alır. Bunu yaparken çok sevimli oluyorlar :)

Anıl şuan hayvan yaşayabileceği en kötü ortamda akvaryumda rahat eder merak etme

Anıl ben geçen yaz izmirde 80*36*48h akvaryumu kampanya ile 80 tl'ye aldım. Bir kaç petshop gez. Yaza doğru gidiyoruz. Kampanyalar başlar. Ucuza getirirsin. Yaşnız tam takım satılanlara dikkat et. Olmadı beraber verdikleri ekipmanların marka ve numaralarını yaz ona göre al ya da alma diyelim. Gereksiz masrafın olmasın

Hayvan yaklaşık 6-7 cm boyda sanırım. Bu hayvan için yapılacak geçiş akvaryumu 70*40*50h minimum ölçü olur. Zaten yüksekliği yaklaşık 35 cm kullanabileceksin. Aksi halde hayvan kuru alandan kaçar. Minimum 6 mm camdan olmalı. Bir camcıya gidip bunu yaptırabilirsin. Ancak camların kenarlarını iyi taşlasın. Üste kapak yaptırmayacaksın. 100 w ısıtıcı ve iç filtre almalısın. Ayrıca mandallı lamba ve ısıtma ampulü. Bunlar zorunlu. Diğer ürünler hakkında da bilgi veririz. Akvaryumu hayvan 12-15 cm olana kadar kullanırsın. Muhtemelen 2 sene. Şimdi zorunlu ekipmanları aşağıda uygun fiyatlı seçerek yazıyorum. Ben bu ürünleri kullanmadım. Ancak kullananlar memnun. Daha iyi markalar pahalıya patlar. Zaten çokta ucuz adi ürünler alıp uğraşma.

Isıtıcı: Bu tam batan olduğu için daha kullanışlı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4685&ad=atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-100-watt

İç filtre: Bence en uygun debili bu olur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8262&ad=dophin-fb-4000f-ic-filtre-600-l-h

Kuru alan: Bunun küçük boyunu alırsan hayvan büyüdükçe sığmaz ve gereksiz masraf olur. Büyük boyuda akvaryumda çok yer kaplar. En ideali bu orta boy.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-turtle-bank-m-29-8-cm-kaplumbaga-adasi-95984326

Mandallı lamba: Tek uygun lamba budur. 60 w ampule kadar kullanılabilir ve uvb ampullerede uyumludur.
mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html

Isıtma ampulü: 40-60 w arası soft eski tip ampul. Hemen hepimiz bunu kullanıyoruz. Bauhaus ta var.
mailto:/AMPUL-HALOJEN-NORMAL-ECOLITE-52W-E27-BUZLU,PR-109980.html

Derece: Civalı cam olan tercih edilmeli. Ancak ince camlı kalitesiz olanları kırabilir. Bu uygun. Bununla kuru alan ısısınıda ölçüp lamba mesafesi ayarlanır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

Bunlar olmazsa olmaz. Akvaryum fiyatına bunları ekledinmi seni kurtarıyorsa devam et derim. Aksi halde pet shopa vermek yerine sahiplendirmeni öneririm.

Yemler ve vitaminler içinde alman gereken minimum zorunlu olanlar şunlar.
Ölçüleri ile veriyorum.
D vitamini sentezi için Devit 3 gerekli. UVB alana kadar bunu kullanmalısın.
http://www.sanaleczanemiz.com.tr/ilacrehberi/devit-3-oral-damla-50-000-iu-15-ml-15-ml-lik-sise-3262/
Yemler bunlar:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1250&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-250-ml
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1241&ad=sera-raffy-i-gammarus-kaplumbaga-yemi-100-ml
Raffy p içerisindeki kırmızı yemler bitince bundan almalısın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1254&ad=sera-raffy-mineral-kaplumbaga-yemi-250-ml
Hayvan 8 cm olunca ilave olarak bu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1245&ad=sera-raffy-vital-kaplumbaga-ve-iguana-yemi-250-ml

Ancak imkan buldukça eklemen gerekenlerde var.

UVB ampul: Devit 3 uzun süre kullanılmamalı. Bu ampul ile ışınımı alıp hayvan bünyede D vitamini sentezlemeli. Tebi yukarıda ısıtma ampulü için verdiğim mandallı lambadan bir tane daha alınmalı. Bu ampul ısı vermeyeceği için ikinci olarak kullanılır.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-114675148

0,5-1 mm doğal silis kum: Bu ayak ve bacaklardaki eski derilerin atılmasını sağlar ve sindirime yardımcı olsun diye yerler. Akvaryum ölçüsüne göre miktar belirlenir. En uygunu vitasand 0,7 mm doğal sarı silistir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

Yapay bitki: Plastik olanlar alınmamalı. Bunlaz kalitesizdir ve salınım yapar. İpek yapraklılar kullanılmalı. Doğal görünüm ile huzur verir, geçerken sürtündüklerinde baş ve boyunlarındaki sarkan eski derileri atarlar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=17289&ad=natural-color-ipek-bitki-akvaryum-dekoru-26-cm

Mango kökü: Doğal görünüm dışında altına girebilecekleri bir yapıda olmalıki hayvanlar kabuk değişiminde kaşınma ihtiyacını gidersinler. Hmde atabilirse eski plakaları atarlar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4203&ad=mango-koku-medium

Bunlarda bu hayvanlar için gerekli ürünler. Ancak ilk grup kesinlikle hayvan edinildiği anda olmalı. Yani şu an hemen tedarik edilmeli. İkinci gruptaki ürünlerde hemen arkasından ilk fırsatta sağlanmalı.

Geri