Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ömürlük akvaryum

Dilan1903

Taç 2 Üye
Ömürlük bir akvaryum yaptırmak istesem nerde yaptırabilirim ve fiyatı ne kadar olur bilgisi olan var mı ?

Cvp: ömürlük akvaryum

Bende giriştim bu işe akvaryumcuya * tan mesaj attim bakalim ne dicek 300-400 TL arasi dedim kargo veya servis araci imkani varsa iyi olucak gidip almak zor malesefki benim icin getirmek cok zor

Anlamadım kalın camlı akvaryumdan bahsetmiştim

Kalin camli akvaryum demek istediginiz ozel yapim akvaryumlardan bahsetmiyor musunuz ? Akvaryumcularin yaptigi ?

Büyük akvaryumlar direk akvaryum imalatçısında yaptırılmalı. Camcılar bu işten anlamaz. Akvaryuma sağlam olması için alt ve üstten kayıt ve gerekirse kuşak atılır. Ölçüye göre uygun cam kalınlığı olmalı. Cam kenarları rodajlanmalı. Çirkin gözükmemesi için akvaryumun üst ve alt çerçevesine alüminyum veya çelik sac yada plastik resim çerçevesi atılabilir. Ama sac camlara köşelerden destek verdiği için daha makbuldur. Birde normal saclar var ama onlar paslanır. Sac üstteki kayıtları kaplayacak şekilde kaplandığı için camın çıkıntı çirkinliği gözükmez.

Ömürlük akvaryumlar oldukça ağır çeker. Bu sebeple sağlam mobilya da gerekir. Bununla birlikte 800-1000 tl gibi bir fiyata çıkabilir. Şu an tam piyasasını bilmiyorum ama bu akvaryumlara uygun cam üstü kuru alanlar 150 tl'den aşağı gitmez.

Herşeyi ekipmanlarda dahil en kalitelisi olsun derseniz herşeyi ile 2000 tl'ye çıkabilir. Kalan masraflar yem alma, arada filtre malzemesi. Ampul patlarsa yenisini almak.

Cem abim, 300-400 TL'ye 200-300 litre bir akvaryum yaptırabilirmiyiz veya akvaryumcudan yapilmis halde alabilirmiyiz ? Abi şimdiden toparlamak istiyorum akvaryumu alicam diyelim koyucam bir koseye 2-3 ayda icinin tum malzemelerini toplicam ileride bir butun masraf bir anda tepeme binmesin diye.

Akvaryumumun cam kalınlığını bilmiyorum kırarmı ki ?

Hazır akvaryumlarda cam kalınlığı 6 mm'dir bu yetişkin kaplumbağaların sert kabuk darbesine dayanmaz. Artı cam üstü kuru alan için en az 8 mm cam kalınlığı gerekir ki. Akvaryumun ölçülerine göre cam kalınlığı değişecektir. Ölçüleri yazarsan cam kalınlığının olması gereken kalınlığını yazarım.

Şuan yaptırmıcam daha şimdilik ufak ilerde dusunebilirim bilgi aliyim dedim teşekkür ederim

Kubilay 300-400 liraya sipariş iptali bir akvaryuma denk gelebilirsin yada basit düzende bir akvaryum yaptırabilirsin. Araştırmak lazım. Süren var neticede ama o ağırlığı kaldıracak mobilyada şart. Akvaryumun toplam ağırlığının biraz üstü bir mobilya iyi olur. Ben mesela yarım ton kaldıracak düzeyde yaptırdım. Sadece kullandığım kumun ağırlığı 45 kg civarı. Ben mobilyayı tasarlarken ilerde akvaryum ile işim bittiğinde tv sehpası olarak kullanacak şekilde yaptırdım.

Sen akvaryuma bir yerde belirle. Çünkü oraya konduğunda bir daha kaldırmayacaksın. Zaten kaldıramazsında. Biz iki kişi zor taşımıştık.

İki hayvan için en sağlıklısı 100*50*60h ebadında ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum.

Tam dediğin ebatlarda düşündüm bende abim akvaryumcuya sordum cevap bekliyorum bakalım ne diyecek olmadı birkaç ay bekler öyle alırım mesafe işi biraz zorluyor beni dediğin gibi.

Adam işini iyi yapiyorsa kargo ile gelen akvaryumda sıkıntı çıkmaz herhalde diye dusunuyorum siz ne dersiniz ?

Geri