Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük Akvaryuma Geçiş

Zeynephss

Yeni Üye
Merhabalar kolay gelsin, kırmızı yanaklı su kaplumbağam için Cem bey'in yardımı ile geçişlik bir akvaryum oluşturmuştum yalnız akvaryum camımın çatlamasıyla beraber artık ömürlük akvaryuma geçeceğim kaplumbağam 2 yaşında onun için gereken akvaryum boyutları ve malzemeler hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Baştan sona tüm ekipmanı yenileyip sehpalı bir akvaryum alıp tüm ekipmanı ona göre düzenlemek istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Dış filtrede tetra ex 1000 plus uygun. Su ısıtıcıda jbl protemp 200 watt yeterli.

Kuru alan akvaryum üstü olacak.

40 kg sarı silis kum. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olacak.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun.

Arka cama 3D fon alabilirsiniz. Bu akvaryuma genişlik katar.

Mobilya 6 ayaklı yarım ton ağırlık kaldıracak sağlamlıkta olmalı.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için Cem bey akvaryumu imal edecek birisini arıyorum şuan. Bir de üst kısmına kuru alan yaptıracağım sizin akvaryumunuzdaki gibi. Akvaryumu hallettikten sonra gerisi için sizi tekrar rahatsız edeceğim

İstanbulda Çınar Akvaryumu tavsiye ederim. Akvaryum işini iyi biliyorlar. Ömürlük yeni yaptırdım çok memnun kaldım. Mantıklı ekipman kurulumu ile mümkün mertebe yüksek kapasiteli ekipmanlar tedarik edilirse Kaplumbağa bakmak kolaymış bu kolaylığı 1 yıl sonra ancak yaşayabiliyorum. Türkiyenin birçok iline gönderim yapıyorlar akvaryumları. Sahibinden sitesinde aratıp ilanlardan firmayı kolayca bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Dış filtrede tetra ex 1000 plus uygun. Su ısıtıcıda jbl protemp 200 watt yeterli.

Kuru alan akvaryum üstü olacak.

40 kg sarı silis kum. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olacak.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun.

Arka cama 3D fon alabilirsiniz. Bu akvaryuma genişlik katar.

Mobilya 6 ayaklı yarım ton ağırlık kaldıracak sağlamlıkta olmalı.
Cem bey akvaryumu yapabilecek birisini buldum yaptıracağım model bu olacak uygun mu sizce akvaryumun yeri çok göz önünde olduğundan bu şekilde daha estetik olacağını, bir de 10 mm değil de 8 yapabileceklerini söylediler, sıkıntı olur mu
Bir de bu boyutta bir akvaryum için demir profile ihtiyaç olmadığını ilettiler ama emin olamadım mdf sehpa taşır mı ki bu akvaryumu

Ekli dosyalar

• akvaryum.jpg
    akvaryum.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 17
İstanbulda Çınar Akvaryumu tavsiye ederim. Akvaryum işini iyi biliyorlar. Ömürlük yeni yaptırdım çok memnun kaldım. Mantıklı ekipman kurulumu ile mümkün mertebe yüksek kapasiteli ekipmanlar tedarik edilirse Kaplumbağa bakmak kolaymış bu kolaylığı 1 yıl sonra ancak yaşayabiliyorum. Türkiyenin birçok iline gönderim yapıyorlar akvaryumları. Sahibinden sitesinde aratıp ilanlardan firmayı kolayca bulabilirsiniz.
Fikir verdiğiniz için teşekkürler, görüşeceğim.

Akvaryum ölçüsü ne olacak?

Mdf dolap olur. Ayaklar 6 tane 4*4 cm masif ahşap olur. Yarım ton çekecek.

150 ise 8 ayaklı olsun. 6 ayak akvaryuma 2 ayak kuru alan tarafı köşede. Cam kalınlığı 10 mm den aşağı olmasın. Yetişkinler kabuğunu cama fena vuruyor.

Kuru alanı akvaryum üstü yaptırırsanız 100 cm'de olur. Evde koyacak yer var mı? Kirişin olduğu duvar yanında olacak. Akvaryum ağır.

150 ise 8 ayaklı olsun. 6 ayak akvaryuma 2 ayak kuru alan tarafı köşede. Cam kalınlığı 10 mm den aşağı olmasın. Yetişkinler kabuğunu cama fena vuruyor.

Kuru alanı akvaryum üstü yaptırırsanız 100 cm'de olur. Evde koyacak yer var mı? Kirişin olduğu duvar yanında olacak. Akvaryum ağır.
Akvaryum ofiste olacak, perde duvarın olduğu yere koyacağım. Asma tavan olduğundan kiriş nerede bilmiyorum ama öğrenirim. Bu firma 10mm yapmıyor, başka bir firma arayayım o zaman

Perde duvar altında olmayabilir. Ama asma kat sonradan yapıldıysa kalın H demirden taban yapıyorlar. O taşır.

Alt kattan bakın eğer düz duvar biçiminde örüp kaybetmedilerse, kirişin çıkıntısı belli olur.

Büyük akvaryumlarda birleşme noktasındaki camları traşlarlar buna rodaj denir. Pürüzsüz yüzeyde silikon camları daha sıkı ve sağlam tutar. Kesimden kaynaklı eğreti boşluklar olmaz.

Geri