Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük akvaryumun eksiklikleri

Ulascg

Yeni Üye
Sonunda 12-13 cm olan kaplumbağamın ömürlük akvaryumunu yaptırdım, ancak forumda okuduğum kadarıyla dış filtrenin yanı sıra iç filtre de lazımmış. 100-50-60h ölçüsündeki akvrayum için hangi iç filtreyi almalıyım ?
Isıtıcım önceki akvaryumdan kalma ve yeterli olduğunu düşünmüyorum o yüzden yeni bir ısıtıcı da almam gerekiyor sanırım. Ürün: Eheim Jager 50 w
Kuru alanınında iki ışığım da mevcut ancak kuru alanın altı cam ve rahat edebilmesi adına zemini için nasıl bir materyal kullanılması lazım ?
Yeni yemler almam gerekiyor şu anda kullanabildiğim yemler: omega one ve sera raffy royale (reptomin yemiyor)
Akvaryumun içinde yalnızca kum ve ısıtıcı var başka bir şey gerekli mi ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

O akvaryuma uygun iki ısıtıcı var birisi jbl protemp 200 watt diğeri eheim thermocontrol 200 watt ikisi de tam batabiliyor. Yalnız jbl de plastik kaplama var bu hayvanın kabuğunu vurması durumunda güvenlik sağlıyor. Haricen plastik koruma satılıyor ama çap ve uzunluğu uygun olmalı.

İç filtrede ben sobo 808c köşe filtre kullandım. Çift hazneli alt hazneye elyaf üst hazneye sünger ile devam edebilir yada zeolite koyabilirsiniz.

Kuru alan için üçgen yada altıgen şekilli pvc paspas kullanabilirsiniz. Hem hafif olur hemde hayvan rahat çıkar iner.

Raffy royal bitince tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın. Royalde atık ziyanı çok oluyor az para değil.

Tropical biorept W yada sera carnivor yemi alın. Bu ikisi mineral yem niyetine kullandığımız yemler. Ortama alışsın. 1 ay kadar sonra reptomin için aç bırakma yöntemiyle alıştırma yoluna gidelim. Ağızlarına tat veren birşey oldu mu yem seçiyorlar.

Tabana birşeye gerek yok yalnız ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur.

Dış filtrede tetra ex 1000 plus uygun

Geri