Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük Paludaryum

Restart

Gümüş 4 Üye
Katılım
19 Ağu 2013
Mesajlar
156
Tekrardan merhaba forum halkı gene bi uzun aradan sonra tekrar forumda bir konu açıyorum . Arkadaşlar sömestır tatilinde yeni bir tank almayı planlıyorum şu anda 2 adet su kaplumbağam var biri 2 yaşında diğeri 5 aylık . İkisi de res cinsinden iyi anlaşıyorlar şuanda .Küçük tosbağa yakın zamanda bir hastalık gecirmisti ama forumdaki yardımsever arkadaslar sayesinde şuan şifası yerinde ... Konuya gelirsek şuanki tankım oldukca kücük bu iki tosbağaya göre zaten fotoğraf yarışmasında da atmıştım akvaryumun resimlerini bu arada yarışmayı kazanan arkadaşları da kutlarım yeni baktım sonuçlara . Alacağım tankın ömürlük olmasını istiyorum koyacak yerim hazır durumda . Ayrıca tankda tropik bir temada kurmaya çalışacağım becerir miyim bilmem ama arkaplan ve ipek bitkilerle halledebilirim umarım. Ayrıca belki yeni akvaryuma bir tane maksimum 2 tane daha res alabilirim bu yüzden nasıl bir ebatta akvaryum almalıyım dekorasyon nasıl olmalı vs . Ekipman olarak ekstra neler almalıyım dıs fılıtre vs . Yardımlarınızı bekliyorum sömestır tatilinde almaya çalışıcam.

Elimde olan malzemeler

-Silis kum ( oldukça fazla var depoda )
-İç filitre
-Isıtıcı ( 20 tlye aldım 1 ay once eskısı bozuldu diye ne kadar ömrü kalmıstır bilmiyorum )
-Dvd kabından Kuru alan ( yeni tanka gecince camdan yapmak daha iyi olur bu konuda da yorumlarınıza ihtiyacım var.
60 W ısıtıcı kuru alan lambası

- Tetra reptomin Tropical Gammarus sera raffy I ve vitaminler
 
Cvp: Ömürlük Paludaryum

emre üç kaplumbağa için 120*50*60h, 4 tane için 120*60*60 h uygundur. her ikisinde de 12 mm cam kalınlığı güvenliğini artırır. ama iki kaplumbağada sabit kalırım dersen 100*50*60 h ve 10 mm cam kalınlığı yeterli olacaktır.
120*50*60h için 42 kg; 120*60*60h için 50 kg; 100*50*60h için 35 kg silis kum uygundur.

kuru alan ömürlük için cam üstü olması şart şimdilik el yapımı bir şey olabilir. cam kuru alanda taban kısmı 8 mm kalınlıkta; yan camlar 6 mm kalınlıkta olmalı.

bunlara uygun başta eheim olmak üzere tetra dış filtre alabilirsin. iç filtreyi elinde tut. 120'lik akvaryum alırsan sirkülasyonda yardımcı olur.

ısıtıcıyı ve o akvaryumu karantina akvaryumu olarak sakla. gerektiğinde filtreyi buraya da alabilirsin.

lamba her akvaryumda kullanılır onda problem yok. uva+uvb ampul ve lamba lazım. 24:00'e kadar aydınlatacak dalgıç florasan. bütün bunlar için zamanlayıcı. ve bütün ekipmanın bağlanacağı bir güç kaynağı almalısın. bu olası elektrik kesilmeleri ve elektrik dalgalanmalarında ekipmanların bozulmaması için gerekli 650 VA veya 1 KVA almalısın. ekipman harici başak şeylerde takarsan 1 KVA iyi olur. bazı bölgelerde elektrik kesintileri başladı. bu güç kaynağı artık zorunluluk oldu. bir tane geceden sabaha kadar hafif loş ışık verecek prize takılan gece lambası.

yemlere ek olarak raffy P, vitaminler damla ise yerlerine raffy mineral. büyük için agil, calcile gerek yok aynı kalsiyum oranı raffy mineralde var. ve ot içerikli sera vital. diğer alacağın hayvanlar eğer alırsan 6 cm kabuk boyunu geçince gammarusları bırakıp raffy royale geçiş yap. anca biter. hepsini mümkün olan en ileri tarihlilerden al. 2016 tarihli yemler yavaş yavaş düşmeye başladı. başka eksik kaldıysa arkadaşlar tamamlasın. bir de dip sifonu alacaksın. bir de filtre borusu alg oluşumu ile doluyor bunu temizlemek için jbl'nin boru temizleyici telinden aldım 1.6 mt boyu var. mango alacaksın. cam temizliğinde bulaşık süngeri dış taraf için mf bez. bir de ufak ekipmanları temizlemede diş fırçası. başka eksik kaldıysa arkadaşlar tamamlasın.


seni biraz beklettim kusura bakma.
 
Emre, şimdiden tebrik ederim. Hayırlısıyla sistemi merakla bekliyorum. Yapılacak akvaryum ve ekipmanlar konusunda Cem fazlasıyla detaylı yazmış. İki ve üç hayvan için ömürlük ölçüleri güzel. Ancak ben dört hayvan için 120*70*60h ölçüsünü öneririm. Erişkin olduklarında 10 cm boşluk bıraksan 420 lt eder yükseklik yerine eni artırdımki hem içeri uzanman kolay olsun hemde cam kalınlığı daha da artmasın. Ben 70 cm yükseklikte 15 mm rodajlı cam kullandım. 60 cm yükseklikte Cem in önerdiği kalınlıklar çok iyi.

Camdan yukarı yaptıracağın kuru alan içinde yardımcı okuruz, fikir veririz. Benim akvaryumu yapan firma bir arkadaşa daha yapıyormuş. Eğer yaptıracağın yer hazır değilse ve İstanbuldaysan firmayıda öneririm.

Filtre, filtre malzemeleri ve ısıtıcıyıda ölçüler kesinleşince beraberce belirleriz.
 
Cem abi çok sağol yazdıkların için bu kadar zaman ayırmana minettarım. Ölçülerin fiyatlarını akvaryumcu arkadaşa soracağım 4 kaplumbağa zor gözükse de 3 belki olabilir. Tv unitesini degistirınce eskisini babam benim odaya taşıdı . Yeri şuanda hazır mobilyası vs. Nem oranıda iyice artmış olacak odada . Yemleri de alacağım en kısa zamanda . Ama sömestırdan önce kurmam zor gözüküyor akvaryumu.
Çünkü UV ampullerı dalgıç florasanları da alcam baya masraf şimdiden biriktiriyorum piyango falan vurmazsa yılbaşında sömestırda anca kurarım :)

Emre abi yanıtladığın için çok tesekkürler belki 2 kaplumbağa da kalırım ama ikisininde dişi olması erkek bir kaplumbağa gereksinimi ortaya koyuyor . Şansıma Petshopçıyla veteriner yanyana cinsiyet kontrolleriyle seçerim kaplumbağayı. Şu anda akvaryuma 2 dişiye bir erkek güzel olcaktır. 15 tatilde başlayacağım sisteme. Şu anda akvaryumu yaptıracağım camcı bile belli değil emre abi arkadaşı
ndan kuru alan konusunda yardıma ihtiyacım olacaktır profesyonel bi ekip bu işte . Her şey hallolunca da dekorasyona başlarım ipek bitki vs.
 
İki dişiye bir erkek alman hatta daha iyi olur. İki erkek olursa dişiler için yada dişilerden biri çekimser kalırsa diğeri için meydan savaşı çıkmasın. Hemde akvaryumu üç hayvan için Cem in önerdiği ölçüde de yapabilirsin.

Kuru alan kunusunu hallederiz. Ufak birkaç detayı atlamamak yeterli olacaktır.

Akvaryumcu arkadaşına kafandaki ölçülerin fiyatını danış. Olmadı kuru alanı onlar yapamaz dersen sadece kuru alan fiyatıda alırız. Böylece toplamını öğrenirsin. Yada kuru alanlı olarak komple olarakta bir sorarsın. En azından karşılaştırma olur. Gerçi arkadaşında zeten uyguna yapar ve arkadaşın kazanmış olur.

Bunun dışında atlamaman gereken bir konu var. Akvaryumcun standart balık akvaryumlarına odaklı olup rampalı kuru alanı hesap etmeyi unutmasın. Bunun önemli noktası üstteki kuşak konusu. Eğer klasik ortadan kuşak geçerse olmaz. Rampa kuşağa denk gelebilir yada kuşağa rahatça atlayabilirler. Örneğin 120 cm yaptın diyelim iki kuşak yapıp yanlardan simetrik 30-40 cm uzaklıkta olabilir. Doğrudan kayıtlar gibi yanlarıda çeviriyorlar ama ben boru bağlantıları ve kablo geçişlerini üzerlerinden dolanarak geçince beğenmiyorum.
 
Geri
Üst