Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ön Ayakları Isırma

oguzhanok

Bronz 2 Üye
Bugün diğer kaplumbağamın da erkek olduğunu anladım. Ayrıca bugün fark ettim ki kendi ön ayaklarını ısırıyor bunu neden yapıyor olabilir?

Belli dönemlerde kaplumbağalar deri değiştirir. Bu A vitaminini fazla aldıysa; uvb ampul altında fazla kaldıysa; büyürken eski deri ufak kaldığı için gerilip atılır yada ısıtma altında derisi kuruduysa olur. Üstteki deri gerilince kaşıntı yapar. Hayvan bundan kurtulmak için ısırıp koparmaya çalışır. Yada bulduğu bir yere sürterek kurtulmaya çalışır. Silis kum ve sert dallı ipek bitkiler bu derileri sökmede yardımcıdır.

Merhabalar Cem bey size bir sorum olacaktı. Benim 1.6 yaşında ve 11.5 cm olan kaplumbağam geçen hafta sizinde bildiğiniz üzere kur hareketine benzeyen ön pençeleri kafasının yanına alıp titretme hareketi yapmıştı. Şimdi de dün gece ön bacağını ısırıp sanki derisini çekiyor gibi yapıyor. Ve sanki bu aralar daha fazla kum yiyiyor gibi geldi bana. Ayrıca mangrow kökü var kökü bile yemeye çalışıyor saldırıyor köke. Cama gidip kendine bakıyor gibi yapıyor ve cama da saldırıyor. Dış filtrenin borusunu bile ısırmaya çalışıyordu. Ayrıca ağzıyla bir şey çiğniyor gibi yapıp kafasını sallıyor. Kökün altına girmeye çalışıyor.Bu durum neyden kaynaklı olabilir sizce? Uvb ve ısı lambası var. Tabanda ince yapılı sarı silis kum, mangrow kökü bulunuyor. Ayrıca 5 çeşit yem bulunmakta. Markalar sera,Tropical ve Tetra

Bacakları ısırma deri değişiminde kuru alanda, ısıtma lambası altında kuruduğunda kaşınıp kurdeşen eder. Hayvan bu kaşıntı sebebiyle ısırıp yolmaya çalışır.

Açık yem kullandınız mı? Yada akvaryuma iyi sterilize edilmemiş bir ürün koydunuz mu özellikle mango kökü.

Hayvanın başı dışarıda iken ve ön bacakları görünecek şekilde bir resmini çekip atabilir misiniz? Su dışında, bir tane de tepeden.

Akvaryumunda genel resmini çekip atın. Hayvan içindeyken.

Sistem dar ise hayvan genişletmek için içinde bulunan dekor ve ekipmanları atmak ister. Ya ittirip yerinden oynatmak ister yada agresif davranıp ısırır.

Dışkılaması nasıl? Rengi nasıl?

Açık yem hiç kullanmadım. Hep kapalı ve orijinal kutular. Mango kökünü kaynar su ile yıkamıştım. Ve zaten kökü koyalı ve akvaryumu kuralı 4 ay oldu bile.kumu da zaten 3 gün boyunca suda beklettim. Fotoğrafı eve gidince atacağım. Akvaryum 350 litre gayet yüksek ve geniş. Uzunluğu 120 cm akvaryumun.Dekor olarak sadece kök var kök 30 cm kadar var. Ve hayvan tek yaşıyor. Dışkılamasına bakmadım hiç. Dış filtre çekiyor. Veya hayvan yiyiyor. Ama görmek için besledikten sonra bir kapta bekletebilirim

Ekli dosyalar

• IMG_5912.jpeg
    4.5 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_5896.jpeg
    IMG_5896.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_5937.jpeg
    3.3 MB · Görüntüleme: 12
Bacakları ısırma deri değişiminde kuru alanda, ısıtma lambası altında kuruduğunda kaşınıp kurdeşen eder. Hayvan bu kaşıntı sebebiyle ısırıp yolmaya çalışır.

Açık yem kullandınız mı? Yada akvaryuma iyi sterilize edilmemiş bir ürün koydunuz mu özellikle mango kökü.

Hayvanın başı dışarıda iken ve ön bacakları görünecek şekilde bir resmini çekip atabilir misiniz? Su dışında, bir tane de tepeden.

Akvaryumunda genel resmini çekip atın. Hayvan içindeyken.

Sistem dar ise hayvan genişletmek için içinde bulunan dekor ve ekipmanları atmak ister. Ya ittirip yerinden oynatmak ister yada agresif davranıp ısırır.

Dışkılaması nasıl? Rengi nasıl?
Cem bey kabuktaki beyazlıklar Çeşme suyu kullanmamdan kaynaklanıyor.Suyu tertemiz dış filtrede karbon vs var. Su hacmi büyük olduğundan dolayı Çeşme suyu kullanıyorum

Parazit mi var dedim ama bu sadece deri kaşıntısı.

Hayvan kızışmış olabilir. Hormonların tavan yaptığı dönemlerdeyiz. Hayvan cinsel gelişimden yeni çıkmış. Sonbahar ve ilkbahar doğal ortamlarında çiftleşme dönemleri. Sağa sola varsa ikinci bir hayvana dalaşırlar. Bu dönemi atlatınca durulur.

Yem kutularını başka bir yere koyun görmesin. Fazla göz önünde duruyor.

Kumu şu ankinin 2 katı kadar daha alın. Kum az.

Parazit mi var dedim ama bu sadece deri kaşıntısı.

Hayvan kızışmış olabilir. Hormonların tavan yaptığı dönemlerdeyiz. Hayvan cinsel gelişimden yeni çıkmış. Sonbahar ve ilkbahar doğal ortamlarında çiftleşme dönemleri. Sağa sola varsa ikinci bir hayvana dalaşırlar. Bu dönemi atlatınca durulur.

Yem kutularını başka bir yere koyun görmesin. Fazla göz önünde duruyor.

Kumu şu ankinin 2 katı kadar daha alın. Kum az.
Anladım teşekkür ederim. En kısa zamanda kum alacağım o zaman.yem kutularını daha dün oraya astım yerde durmasındansa orda daha iyi gözüküyordu ama sıkıntı yok başka bir yere koyabilirim.

Dışkılamaya bakmama gerek var mı? Bugün bakamadım annem çoktan vermiş ben okuldan gelmeden yemini

Yok gerek yok. Parazit ile alakalı bir durum için sormuştum dışkıyı.

Geri