Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Cem bey kabuktaki beyazlıklar Çeşme suyu kullanmamdan kaynaklanıyor.Suyu tertemiz dış filtrede karbon vs var. Su hacmi büyük olduğundan dolayı Çeşme suyu kullanıyorumBacakları ısırma deri değişiminde kuru alanda, ısıtma lambası altında kuruduğunda kaşınıp kurdeşen eder. Hayvan bu kaşıntı sebebiyle ısırıp yolmaya çalışır.
Açık yem kullandınız mı? Yada akvaryuma iyi sterilize edilmemiş bir ürün koydunuz mu özellikle mango kökü.
Hayvanın başı dışarıda iken ve ön bacakları görünecek şekilde bir resmini çekip atabilir misiniz? Su dışında, bir tane de tepeden.
Akvaryumunda genel resmini çekip atın. Hayvan içindeyken.
Sistem dar ise hayvan genişletmek için içinde bulunan dekor ve ekipmanları atmak ister. Ya ittirip yerinden oynatmak ister yada agresif davranıp ısırır.
Dışkılaması nasıl? Rengi nasıl?
Anladım teşekkür ederim. En kısa zamanda kum alacağım o zaman.yem kutularını daha dün oraya astım yerde durmasındansa orda daha iyi gözüküyordu ama sıkıntı yok başka bir yere koyabilirim.Parazit mi var dedim ama bu sadece deri kaşıntısı.
Hayvan kızışmış olabilir. Hormonların tavan yaptığı dönemlerdeyiz. Hayvan cinsel gelişimden yeni çıkmış. Sonbahar ve ilkbahar doğal ortamlarında çiftleşme dönemleri. Sağa sola varsa ikinci bir hayvana dalaşırlar. Bu dönemi atlatınca durulur.
Yem kutularını başka bir yere koyun görmesin. Fazla göz önünde duruyor.
Kumu şu ankinin 2 katı kadar daha alın. Kum az.