Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Önerilerinizi bekliyorum

kapluş_55

Bronz 2 Üye
MERHABALAR KAPLUMBAĞALARIMIZ 4 AY ÖNCE AİLEMİZE GİRDİ.
ŞUAN MUHTEMELEN 4-5 YA DA 6 AYLIKLAR
ŞUAN Kİ AKVARYUMLARINDA EKSİK GÖRDÜĞÜNÜZ APARAT YADA EKİPMAN VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM.
(2 KAPLUMBAĞA VE 2 CİKLET VARDIR.)

mailto:/2usu8b7.jpg

mailto:/2gtaqef.jpg

mailto:/aphhmx.jpg

mailto:/4qk9vk.jpg

mailto:/208egye.jpg

mailto:/28u669w.jpg

mailto:/25qt9wi.jpg

mailto:/25a8dgm.jpg

mailto:/2hofwvq.jpg

mailto:/2h6avk0.jpg

Cvp: Önerilerinizi bekliyorum

renkli taşları çıkar suya salınım yapıyorlar onun yerin silis kum veya çakıl taşı kullanabilirsin

Cvp: ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

Net seçemedim ama yukarıda kuru alan ısıtma lambası var mı? En önemli eksik bu olur. Varsada kuru alanı derece ile ölçüp 31-33 derce yaptığına emin olun.

Su ısıtıcısı suyu 26-28 derece yapıyor mu gene derece ile kontrol etmek gerekir.

Bunun dışında bu akvaryumda eksikten çok fazla olanları belirteyim. Renkli taşlar suya salınım yapar ve uygun değildir. Kimyasal sonuçta zararlı. Kesinlikle çıkarılmalı.
Balık ile kaplumbağa aynı akvaryumda olmaz. Bir sabah balıklar yem olmuş olur. Onlarında huzurlu yaşama hakkı olduğu için çıkarmanızı öneririm.

Bunlar dışında 3-4 ay bu akvaryum idare eder gibi. Ama yaz başı en fazla sonu değişim gerekir.

Kuru alan ısınmaya uygun değil ona çıkmaları çok zor ayrıca ısıtıcı lamba olmadığı için çıkmazlar çıkmak zorunda kalsalar bile hasta olurlar. Renkli taşlara ek olarak akvaryumu oldukça daraltmış su seviyesi için onları çıkar. Filtereyi çok anlamadım ama iç filtre tahminim bir ara dis fltre al.

Kuru alanıda yok ısıtma lambasıda yok.
Bir kaç kişi turtle bank denen bir ekipmandan bahsetti sizce satın alayım mı?
Ya da siz kuru alan yaratma konusunda fikir verir misiniz?
Renkli taşları pazar günü atıp yerine çakıl taşı koyacağım.

Akvaryumu aldığımda şelale yöntemi bir filtresi vardı ben şelale bölgesini söktüm ve filtresini atmadım 1 tanede kendim filtre aldım 2 filtre oldu zararlı mıdır?

Akvaryumun çok esinti almaya müsait o yüzden turtle bank bulabilirsen al ama atipik bir akvaryum olduğu için düzgün yerleşirmi diye bak önce. Kuvvetli bir kuru alan ısıtıcıya ihtiyacın olacak akvaryumunun dış ısıyı korumasi pek mümkün değil. Ah o önü eğimli olmasaydi iyiydi.

zararlı değil. sağdaki oksijen verdiği için balıklara gerekli soldaki su içi akıntı sağladığı için temizleme konusunda iyidir. şimdilik bu taşa çıkabilirler ama bir deveboynu veya kıskaçlı lamba ile ısıtıcı bir destek olmalı. o kaya üstündeki beyazlık nedir onu anlamadım.

bu akvaryumlar güzel gibi gözükse de çok kullanışsızdırlar. olurda t-bank veya herhangi birşey kullanırsan filtre tarafına alman lazım. kaçmamaları için bu arada suyu biraz azaltsan iyi olur ön kısım kaçmalarına müsait bir durum yaratıyor. taşları çıkardığında bitki saksılarının üstüne süs niyetine konularak desen olabilir. ya da cam vazo içine.

O beyazlık şu üstadım
Akvaryumu aldığımda ortasında sabit bir kayalık vardı yavrularım onun tepesi çok sivri olduğu için çıkamadı bende koyu renk lav taşı denen bir ekipman aldım ama göründüğü üzere yetersiz sanırım off

Su konusuda haklısınız gece yatmadan azalttım.

mailto:/forum/Konu-benim-ufaklilar-ve-evleri.html

Tam tersi bu tarz akvaryumlar kuru alan için çok kullanışlı. Kendi kaçış engelleri var. Arka tarafa turtle bank yada penn plax koyarak rahatça suyu aynı şekilde kullanabilirsiniz. Tabi akvaryum ve bu ekipmanların ölçülerinin uyması gerekir. Yukarıdaki konuda benim ilk akvaryumum mevcut. Aynı dizaynda ama 96 lt. Halen tek başına çizgili kaplumbağam çok güzel yaşıyor.

Lamba ve kuru alan önemli.

bir kenarından eye ile eyelersen çıkış yapabilirler. yeterli düz alan sağlanır. zaten çıktılar mı üstüste durmaya bayılıyorlar. alan yeterli olur.

Şuan çok hareketli çok canlı ve çok iştahlılar (maaşallah)
Sosis,salam,tavuk eti,muz,elma,marul ne verirsek iştahla yiyorlar
Hatta bir şey yediğimizi görsünler anında camın kenarında çırpınıyorlar ''banada ver'' der gibi :)
Uyarılarınızı dikkate alacağım pazar ve salı günü izinliyim adeta modifiye edip tekrar resimlerim paylaşacağım yavrularımla :)

renkli taşları çıkar uvb lamba göremedim yoksa bitane al ayriyyettten akvaryumun güzel:33::133::148:

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Beslenme konusu çok hatalı olmuş. Genel olarak yukarıdaki konuya göz atmanızı tavsiye ederim. Sosis, salam, tavuk eti ve meyva doğalarında yok. Çok az miktarda ayda bir kez tavuk eti ve bir kaç meyva verilebilir. Bence buna dahi gerek yok. Bir çok yem seçeneği mevcut.

kıyamıyoruz ki
ciddi bir zararı olur mu?

menülerinde tuzlu ve tatlı yiyecekler yoktur. özellikle işlenmiş etlerden uzak dur. meyveler şeker ihtiva eder. bu karaciğerine zarar verir. emrenin belirttiği gibi ayda bir tam olgunlaşmamış yani şekeri açığa çıkmamış meyve olabilir. marulu isteğin kadar ver. ama yem olayı şart. gerekli besin ve vitamin var içlerinde.

bence camın etrafına bişeyler yapmalısın kaçma ihtimalleri var kaplumbagaların

Geri