Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ooo Michelangelo!

Turko_X

Yeni Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
14
Michelangelo

Biricik kaplumbağam ona ''Fanus''ta bakıyordum ama şimdi annemden [ç]aldığım saklama kabında bakıyorum çok mutlu görünüyor.Ona besliyorum demem çünkü onu beslemek için almadım.Yalnız saklama kabının duvarları şeffaf olmadığından göremiyor beni ama olsun yakında cam akvaryum yaptıracam ona.Henüz 13 yaşındayım fakat ona bakabilecek kadar tecrübeliyim :p...Biraz da ondan bahsedeyim kendisi çok hareketlidir.Su ısıtıcısından biraz sıcak su alıp suyuna eklediğimde çıldırır.Yemi elime alır alamaz cama yapışır.Ancak ona stick yemleri yediremiyorum...Ne yapmalıyım sadece karides yiyor.Ara sıra tavuk kıyma marul ne varsa veriyorum.Biraz koklayıp başlıyor yemeye :D.Çok mutlu oluyorum.Fazla obur değil günde 2 karides veriyorum.Formunda kabuk çatılaşması şükür yok ama stick yemleri yememeye devam ederse öyle olacak obezlik başlayacak.Sizce nasıl yedirebilirim ayrıca ona akvaryum yaptırıcınca yanına balık atmayı düşünüyorum.Acaba nasıl olcak bilemiyorum.Ama bi yerde görmüştüm balıklarla kaplumbağalar bir arada yaşıyormuş.Onlara çikolata aromalı yemler veriyolarmış.Saldırgan olmamaları için.Çok ilginç!Yemin 50 ml'si 24 lira pahalı.Neyse çok gevezelik yaptım gelelim sorulara.:D



1-)Kaplumbağalarla hangi balıklarla yaşar yem olmadan?
2-)Yaptıracağım akvaryum hangi boyutlarda olmalı?
3-)Hangi ısıtıcı,filtre vb. almalıyım?
4-)Benim aklımda bi kaç tane var ama linklerini vermek serbest mi?
5-)Hangi yemi kullanmalıyım?Ve ona stick yemi nasıl öğretebilirm?
6-)AKLIMA GELDİKÇE YAZARIM.
 
1-Hiçbir balıkla.
2-İdeal akvaryum kaplumbağa kabuğunun en az 5 katı uzunluğunda olmalıdır. Fakat kaplumbağan büyüdüğünde 25 - 30 cm gibi boyutlara ulaşacağı için yaptırabileceğin en büyük akvaryumu yaptırman iyi olur.
3-Benim ısıtıcı shark marka cok memnunum, iç filtrede atman marka sessiz ve güzel çalışıyor.
4-anlamadım :D
5-Sera Raffy P stick yem verebilirsin, aç bırak 1 gün, sonra ver sticki, yiyecektir die tahmin ediorum.
6-tamam :p
 
Yem ve diğer malzemeleri imkanın varsa internetten al(dır). Jialu hbf 701 filtreyi 20 liraya aldım internetten, pet shopdaki adam 40 lira dedi, üstelik üstü tozla kaplıydı, uzun süredir satamadığı belli ve hala fiyat düşmüyordu. "İnternette muhattap bulursan al, bende bu fiyat" diye ukalalık yapmayı da eksik etmedi. 1 gün içerisinde de siparişim elime ulaştı "muhattap bulamadan". Benzer şekilde yemler de yaklaşık 3 kat daha pahalı pet shoplarda.
 
foruma hoşegeldiniz öncelikle.. tüm sorularınızın cevabına faorumda araştırma yaparak ulaşabilirsiniz ama kısaca yanıtlamaya çalışayım yinede..

ilk olarak kaplumbağalar asla balıklarla berabber yaşayamaz bu yüzden bence bu düşünceden vazgeçin.. en sonunda balıklar kaplumbağaya yem olacaktır bu da hem balıklar için hem de kaplumbağaların sağlığı için (balıklardaki enzim parazit vb gibi canlılar kaplumbağalar için zararlı olabilmekte) iyi değildir.

ikinci olarak ileriyi de düşünerek yaptırabileceğiniz kadar büyük bir akvaryum yaptırın derim.. ve genişliği ile yükseklğinin aynı ya da yakın olmasına dikkat edin.. sadece ince uzun bir akvaryumdansa kaplumbağaların şekline uygun geniş ve yüksek kareye yakın bir akvaryumu tercih edin..

ısıtıcı ve filtre markası olarak atman ı tavsiye ederim piyasadaki uygun fiyatlı ve en sorunsuz markadır..

link tabi ki ekleyebilirsiniz sorun olmayacaktır ısıtıcı ve filtre konusunda.. normalde reklama girebilceği için yasak ama daha önceki konularda da ekli linkler var bu yüzden şimdilik sorun olcağını sanmıyorum

bazı kaliteli yemler seranın raffy-ı rafyy-p raffy-vital vb, tetra gammarus, tetra reptomin, sanyu turtle stick... daha da çoğaltmak mümkün ama sera ve tetrayı tavsiye ederim.. günlük 2 karides çok az kaplumbağanıza günlük kafası büyüklüğünde yem vermeniz gerekmektedir.. forumda araştırma yaparsanız beslenme konusunda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.. karides ile beraber stick yem de verebilir ya daacıktıklarında direkt stick yem vermeyi deneyebilirsiniz..

forumu gezerseniz çok daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.. tekrar hoşegeldiniz..
 
Katılıyorum.Hoşgeldiniz en kısa zamanda akvaryuma geçmenizi dilerim,forumumuzda iyi vakitler :)
 
Size şimdilik 60 cm uzunlukta, 25 cm genişlikte bir akvatyum yeterli gelebilir fakat büyüdükçe akvaryum da büyüyecek.. Çapı 30 cm olduğunda (ki olacak yılar sonra) ben şahsen 200*100*60lık istiyorum(Tabi benim hayalim bu... Oran biraz küçültülebilir...) En iyisi mi şimdiden büyük bir şeyle başayıp akvaryumun daha uzun süre kullanılabilmesini sağlamak...
 
Geri
Üst