Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ortamdaki sera etkisi

cem

Süper Moderatör
Yönetici
konuyu önce sohbete alayım dedim ama kaplumbağalara ek hobi mahiyetine döndüğü ve sizinde faydalanabilmeniz için buraya yazmayı uygun gördüm.

arkadaşlar benim akvaryum çalışma odasında kurulu. hayvanları rahatsız etmemek için buraya almıştım. kapısı sürekli kapalı olduğu için buharlaşma etkisiyle ortam nemleniyor aynı karadeniz havası gibi. neyse iki hafta kadar önce annem saksılara atıştırmalık domatesin ve sivri biberin çekirdeklerini ekti. şimdi domateslerin boyları yarım metre oldu ve domates vermeye başladı önceki gün bezelye kadarken bugün baktım misket kadar ortamı sevdiler. pencereden güneş; akvaryumdan nem, birde güzel kokusuyla ortam jungle havasına döndü. akvaryum nem veriyor bitkiler nemi emiyor. nemi emdiği için lambaların ve odada bulunan kitap ve dosyaların zarar görmesini engelliyor. çift taraflı fayda var. bana faydası da organik ürün yemek.

nemli bir ortamı olan varsa bu tip bir şey düşünebilir. hatta evdeki diğer bitkileri bile bu odaya koymayı düşünüyorum.
mailto:/bej4ts.jpg

mailto:/23wmjaf.jpg

mailto:/dwi90.jpg

mailto:/okd5kp.jpg

Benim iki akvaryumda salonda ve genelde rahat etsinler diye kapı az aralık şekilde duruyor. Ortamdaki nemi içeri girince hissediyorum. Bunu bildiğim için orkideleri akvaryuma yakın koydum. Normalde herkesin bir iki ayda düşer çiçekleri. Bende hiç öyle olmadı. Hala diri şekilde duruyorlar. Zaten sadece büyük akvaryumda haftalık buharlaşma 50 lt den az değil. Ufaktada 10 lt olsa hafta 60 belki 70 lt su odya yayılıyor.

Senin oda tam botanik bahçe olacak yakında. Nem duvarlar ve tavan boyası için olumsuz. Gerçi sorun yaşamadım hiç.

Cvp: ortamdaki sera etkisi

tavanı bilmem ama duvarda neme dayanımlı duvar kağıdı var. benim korkum evrak ve dosyalara birşey olması. o kadar nem yayılıyorsa salonun 3'te1'ini tarıma açabilirsin emre.

Su kütlesi çok büyük. Yüzeyde 150*80 olduğu için buharlaşma aşırı. Bu benim için taze su ekleme açısından çok iyi oluyor. Dediğin gibi salonun bir köşesini tarıma açabilirim :)

Birde bu konuda sana bir linke bakmanı önerdim. Lamba süreleri ve mesafe için detay var.
mailto:/forum/Konu-jbl-reptil-spot-neodym-ampul-60-w-arizalandi.html

maşşallah domatesler büyümüş biz bahçeye daha yeni ektik

Geri