Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Osman akciğer enfeksiyonu mu kaptı ?

Alper_

Gümüş 4 Üye
Merhaba
Osman geldiğinden beri günlük 1 saat anca yüzüyordu ve zamanını hep kuru alanda geçiriyordu.Bu gün yem yemeyi bıraktı ve yan yüzmeye başladı.Hep kuru alanda ben zorla suya ittiriyorum tekrar kuru alana çıkıyor ve sürekli esnermiş gibi ağzını açıp kapatıyor,kıyma verdim onu da yemedi sizce akciğer enfeksiyonu mu?? eğer öyleyse başka bir akvaryuma alıp ısıyı 33 derece yapabilirim,yapmam gerekirmi ? :down:

Cvp: Osman akciğer enfeksiyonu mu kaptı ?

Tarif ettiğine göre evet akciğer enfeksiyonu. Hastalıklar bölümünde bununla ilgili çok konu var.

geçmiş olsun alper bir arkadaım gene böyle bir durum yaşamıştı ısıl işlem görmüş et ve benzeri ürün yedirmeyin demişti veteriner
bence acil bir şekilde veterinere göster osmanı

konuları okudum çoğunda suyu 2 derece arttırın falan yazıyor ayrı bir akvaryuma alıp suyu 2 derece arttırmalımıyım ?

daha fazla bilgi için mailto:/forum/Forum-akciger-enfeksiyonlari.html buraya bak
geçmiş olsun

Evet Alper. Ayrı bir akvaryumda su ısısını yükselt ama bir veterinere götürüp tedavi için yöntem iste.

Geçmiş olsun.

geçmiş olsun alper. en temizi arkadaşların belirttiği gibi veterinere götürmen onun vereceği antibiyotik daha iyidir. ağzını açtığı sırada bir damla vitamin damlat. biraz cana gelir. belki yem yeme isteği de duyabilir. yarında vet.'e götürürsün. ısıtıcı lamba normal ampulse sabaha kadar açık kalsın. su ısısını yükselt ama ciğer sorunu olan hayvanlar suya pek girmiyor. o arada suya sıcaktan bunalıp veya su içmek için girerse sıcak suya o zaman ihtiyaç duyacaktır.

Geri