Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

OTOMATİK YEMLEME MAKİNASI ÖNERİ

devrimikrameroglu

Bronz 2 Üye
Merhaba
25 cm kaplumbağam var 20 yaşında 8 gün tatilde olacağım hayvan kocaman atakana sordum yemleme makinası için öneremediler
acaba kullanıp memnun kaldığınız bir makina varmı fiyat performans olarak
yem olarak
tropical dried fish
tropical biorept w
sera reptile carnivore
bunları kullanıyorum şimdiden öneriler için teşekkürler

Bayramda tam 7 günlük bir seyahatim oldu. Henüz yeni tecrübe etmiş biri olarak size deneyimlerimi paylaşayım. Tam gitmeden önce su yenileme ve filtre temizliği de yaparsanız daha sağlıklı olur, çünkü su kalitesi için otomatik bir araç yok maalesef :)

Bu üründe yemleme haznesinde basit bir ayarlı kapı var. Ben yarısını açık olacak şekilde ayarlamıştım ama gitmeden önce 1-2 deneme yaparsınız. Ortalama 15-20 stick yem düşüyordu. Yem olarak da Raffy P, Biorept W ve Reptomin Stick karışık koydum. Dried fish gibi ürünler biraz yumuşak ve biçimsiz, o yüzden sorun olabilir. Carnivore da uyar bence. Son olarak yemleme cihazını akvaryuma taktığımda kaplumbağa onu gördüğü için ona ulaşmaya çalışıyordu sürekli, bu yüzden yanına uzun bir lambader koyup ona sabitledim. Yoksa atlama riski olabilir. Su seviyesini de olabilecek maksimum düzeye ayarlayın, o süre zarfında ısıtıcı kaynaklı azalma durumu olacaktır, kuru alana çıkamama, vs. durumlar yaşanmasın.

1- Yemleme için Sobo Da-08 ( Link dışında başka yerde daha ucuza vardır belki )

https://www.pazarama.com/sobo-otomatik-yemleme-makinesi-da-08-p-6925394850205

2- UVA lamba için akıllı priz. Bunu uzaktan açıp kapatabiliyorsun, ek olarak açılma kapanma saati kurulabiliyor, her şey otomatik işledi. Hatta otomasyon oluşturduktan sonra modem kapattığımda da ayarlı saatte açılıp kapanıyor, onu da gitmeden test etmiştim.

3- Eğer yoksa izlemek için 360 kamera.

Merhaba
Su ve filtre temizliğini yapacağım 1200 lt dış fitre ısıtıcı lamba ve uva ve hava motoru + olarakda su ısıtıcısı var yanı herşey tamam bi yeme makinası kaldı sizin attığınız ürünü inceledim sanrım sizin önerdiğniizi alıcam bide warmtone wt-180a diye bişey var ona da baktım onunla arasında kaldım ilginiz için teşekkür ederim

Suyun buharlaşması konusunda endişelenmenize gerek yok. Günde ortalama 3-4mm su eksilir. Tatiliniz boyunca su seviyesindeki düşme 3cm civarı olacaktır.

Geri