Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Özel bir soru

ReaLL

Yeni Üye
Katılım
6 Tem 2010
Mesajlar
19
'n Temel "" Adlı projem için çözülmesi gerekn bir soru var da. İki dakika karaladım. Cevabı söyler ve nedenini açıklarsanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Başlıksız-1.jpg
    Başlıksız-1.jpg
    246.6 KB · Görüntüleme: 103
Tabii ki çıkabilir.Kaplumbaga kara hizasına gelene kadar yüzer daha sonra ellerinden destek alarak karaya çıkar :) Su 3-4 cm aşşağıda olsa bile karaya tırmanır ve yine çıkar
 
Aha işte bu duymak istediğim bir cevaptı çok teşekkürler. Bak sistemi bunun üzerine kurucam eminsin umarım.
 
Rica ederim.Ben emimin sen kaplumbaganı bir kaba koy suyu ağzına kadar doldur bak bakalım çıkabiliyormu:) Projenin deneyinide yapmış olursun böylece
 
Tamam, hemen deneyip geliyorum.. x))
Kendini izlemekten suyun üstüne çıkamadı ki. Farklı şartlarda bir daha denerim. Birşey daha sormak istiyorum. Hani o aradaki diklik vardı ya.Hiçbir şekilde tırnaklarını kullanamayacağı maddeden yapıldı. :D Plastik :D belki o tırmanmayı kolaylastırabilirm.

Bir sorum daha var. Sen de teraryum var mı ona göre sana soruyum ?
 
Teraryum yok malesef :) Plastik olsa bile su, karaya kadar ulaşırsa ellerini uzatır çıkar
 
Dediğim gibi herhangi bir nedenden ( kendini görmeye bayılıyor) dolayı aksadı bu deney :D Ama diğer sorum şu. Ne zaman suya gireceğini ne zaman karaya çıkacağını kendisi sezebilir mi ?
 
Sizce? kendi sezgisiyle haraket etmiyor dışardan bir kuvvet mi gelip suya ittiriyor canı isteyince karaya çıkartıyor :D
Kurulanmak isteyince karaya çıkıyor yüzmek isteyince suya iniyor :)
 
Kurduğum sistemin ağırlığı herzamankinin tersine su ağırlıklı olmayacak. Biraz su biraz kara gibi düşünün. Ama dışarısı için yine cam var. kara ve su içinde gidip gelicek kaplumbağa. bu sebepten dolayı sormuştum. Sudan çıktı yürüdü karada geri dönemedi böyle bir durum olmaması icin sordum.
 
Ben tam anlayamadım sizin projenizi neyse umarım başarılı olursunuz :)
 
:D Projenin başarılı olma olayı penguenin kara - su geçişini iyi yapmasıyla alakalı. Umarım dediğiniz gibi engel teşkil etmez o diklik.

İyi günler.
:D Projenin başarılı olma olayı kaplumbağanın kara - su geçişini iyi yapmasıyla alakalı. Umarım dediğiniz gibi engel teşkil etmez o diklik.

İyi günler.
 
ama sunuda hesaba katın su devamlı buharlaşıyor ve seviye azalıyor bunu devamlı takip etmeniz gerekiyor bence hafif bir rampa iyi olur. Birde sormuşsunuz ya karaya çıkarda suya geri dönemez mi diye yükseklik önemli değil suya atlamak istediklerinde cup diye atlıyorlar :D
 
Aynı şeyi ilk akvaryumumda ben yaptım ve çok pişman oldum kaplumbağa oraya çok zor çıkıyor. Ve su buharlaştıkça hiç çıkamıyor birde dalgayla kuru alana su vuruyor onun için yapman gereken suya doğru bir eğimli parça koyman o zaman çok rahat olur.
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Rampa olayını ben de düşünmüştüm. Nolur nolmaz diye eklicem onu da :) Atlamak için yükseklik sorunu olmaması da güzel oldu. Gerçekten teşekkürler...
 
Akvaryun ile su seviyesi arasında 7cm boşluk olmasına rağmen Yinede çıkacaklar diye korkuyorum.Oraya çıkamaması zor :)
 
Geri
Üst