Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum hazır!

remsemiles

Altın 2 Üye
Arkadaşlar kurulumu bugün bitirdim. Emre (AEK) beyin yardımları ile filtrede sorunsuz olarak çalışıyor. Yanlız su üzerinde baya bi akıntı yapıyo. Aşağıda videoyu paylaşıyorum. Akıntı sorun yaratırmı? Eklenmesi gereken birşey varmı? Paludaryum hakkındaki genel görüşleriniz? Abuzer'in firar etmesini önlemek için kuru alan camını uzattım. Onunda resmini paylaşıyorum. Teşekkürler.

http://youtu.be/gnp3ERVF3p4

[attachment=1113]

Tabi bunları kurarken videodada görüldügü üzere evi baya bi dağıttım. Neyseki eşim gelmeden eski haline geldi. :D

Ekli dosyalar

• DSC_0378.JPG
    DSC_0378.JPG
    236.1 KB · Görüntüleme: 243
Cvp: Paludaryum hazır!

güzel olmuş. akıntının sorun yaratacagını düsünmüyorum.

gerçekten şahane olmuş :) elinize sağlık :D

Çok güzel olmuş :)
Emeğinize sağlık.Camları uzatarak en doğrusunu yaptınız.

Elimize sağlık. Paludaryumla ilgili söylenecek tek şey çok güzel olduğu :)

Filtre emiş borusu, ısıtıcı ve camın kuru alandan uzanmasıda çok iyi oldu. Dekorasyonda çok iyi olmuş. Kuru alanı zamanla yapay bitki gibi dekoratif ürünler koyarak renklendirebilirsiniz.

Filtrenin sesi ve dalgası bende eheim 2260 olduğu için bana çok normal geldi. Zaman zaman altından geçip kabuğunu kaşıyacaktır :) benimkiler yapıyor :)

Arkadaslar hepinize Tesekkurler. Bu kadar ugrasmaya bunlari duymak iyi geldi :) Emre bey katkiniz buyuk ayrica tesekkurler. Birde isitici 28 e ayarli ancak 26.5 ta durdu. Kalibrasyonmu gerekiyo. Birde Eheimi bir petshopta tamamen suya gomuluydu. Adam 1 yildir boyle kullaniyorum dedi. Kullanilabiliyormu o sekilde.

remsemiles' Alıntı:
Arkadaşlar kurulumu bugün bitirdim. Emre (AEK) beyin yardımları ile filtrede sorunsuz olarak çalışıyor. Yanlız su üzerinde baya bi akıntı yapıyo. Aşağıda videoyu paylaşıyorum. Akıntı sorun yaratırmı? Eklenmesi gereken birşey varmı? Paludaryum hakkındaki genel görüşleriniz? Abuzer'in firar etmesini önlemek için kuru alan camını uzattım. Onunda resmini paylaşıyorum. Teşekkürler.

http://youtu.be/gnp3ERVF3p4

Tabi bunları kurarken videodada görüldügü üzere evi baya bi dağıttım. Neyseki eşim gelmeden eski haline geldi. :D

bugün ankara armadadaki pet shopa gittim. tosba ile ilgili bir sürü ürün vardı özellikle yem çeşitleri bir 10 dakika inceledim fakat zaman yetmiyecek kadar çoktu ürün sonra bakarım dedim. orada gördüğüm bir filtre vardı su içine komple koymuşlar yatay vaziyette siyah renk bu şiddetli bir akıntı yapmıyordu. belkide önüne taş koydukları için akıntı hızı yavaş gözüküyor olabilir.bunu araştırın. bir de dükkan spot ampulu şeklinde uva ampul aldım JBL marka 60w, 30 tl idi. daha denemedim. ışık ayarlanabilir düğmelerden alıp gece lambasına takıcam. bütün sürüngenlerde kullanılıyor. hem ısı hem ışık için doğala yakın ışıkmış. 35w lik armatür ampulu şeklinde olanı vardı. onun fiyatı 36 tl.

2 kere odamı su bastı. Bu yağmurlama aparatının oldugu yer ile oynarken hortumundan cıktı. Yalnız vantuzlar bir şekilde hortumun kıvrık durmasından dolayı benim vantuzları cıkıyor yani bi tanesi çıkıyor. Dirsek gibi birşey yok mudur acaba? Cumartesi günü gidiyorum evden, akvaryumu çanakkalede kurana kadar -büyük ihtimal vize sonrası- gelmicem. O zamana kadar bizimkiler dipten su cekimi ve su eklemesi yapıcak. Gerekenleri biliyorlar. Ama filtrede en ufak bir problem olmaması gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Mert dun fotografini cektigin yesil dirsekleri jullan. Zaten amaci o onlarin. Olmuyormu?

Abi bu arada sistem cok güzel olmus söylemeyi unuttum pardon :) Arka fon ve bitkiler tamamlamıs. Artık abuzerin fotolarını da görmek isteriz.

O yeşil şeyler hortumun yönünü degistirmek icinmis sanırım. Sende cıktımı? Kullandın mı? Bi tanesi tamam da digerinin ici de bos hortum gecmiyor ki oradan.

Akıntıdan memnun degilsen yagmurlamadaki tıpayı cıkart. Hem fiskiye hem su aksın. Benim akvaryum net 100 litre. Akıntı olayı neredeyse cok hafif. Ama tıpayı takınca of ki ne of :)

remsemiles' Alıntı:
Arkadaslar hepinize Tesekkurler. Bu kadar ugrasmaya bunlari duymak iyi geldi :) Emre bey katkiniz buyuk ayrica tesekkurler. Birde isitici 28 e ayarli ancak 26.5 ta durdu. Kalibrasyonmu gerekiyo. Birde Eheimi bir petshopta tamamen suya gomuluydu. Adam 1 yildir boyle kullaniyorum dedi. Kullanilabiliyormu o sekilde.

Benim Eheim ısıtıcılarda 26 dereceye ayarlı ama 29-30 derece su sıcaklıkları mevcut. Ben henüz havalar soğumadığı için böyle olduğunu düşünüyorum ama sizinkilerin düşük kalması normal değil. Bence bir ayarsızlık olabilir. Isıtıcıya bir şey olmayabilir ama Eheim dik ve su seviyesi işaretli şekilde öneriyor. Bence firma tavsiyesine uymalı.

Bakiyim yarin bide tipasiz denerim suanda bos calisiyor. Benimkinin borulari farkli resimde gorunen soldaki parca komple plastik mesela. O ici bos olandan ince hortum gecmiyormu.

Durmasi banada ilginc geldi. Ayarini nasil yapacagimi arastiriyorum.

banyoterligi' Alıntı:
Abi bu arada sistem cok güzel olmus söylemeyi unuttum pardon :) Arka fon ve bitkiler tamamlamıs. Artık abuzerin fotolarını da görmek isteriz.

O yeşil şeyler hortumun yönünü degistirmek icinmis sanırım. Sende cıktımı? Kullandın mı? Bi tanesi tamam da digerinin ici de bos hortum gecmiyor ki oradan.

Akıntıdan memnun degilsen yagmurlamadaki tıpayı cıkart. Hem fiskiye hem su aksın. Benim akvaryum net 100 litre. Akıntı olayı neredeyse cok hafif. Ama tıpayı takınca of ki ne of :)

O yeşil aparatlardan içi boş olanı hortumu kıvırabilip o şekilde kalması için. Diğer ek boru fiskiye yönünü ayarlamak için. Plastikler birbirine geçemeyeceği için hortum kesip araya koyman gerekiyor.

Emre Bey bu fiskiyenin tipasini cikarayimmi bu sekildemi kalsin. Su uzerindeki akintinin bir zarari olurmu, birde isiticinin bi kalibrasyonu varmi bildiginiz.

remsemiles' Alıntı:
Bakiyim yarin bide tipasiz denerim suanda bos calisiyor. Benimkinin borulari farkli resimde gorunen soldaki parca komple plastik mesela. O ici bos olandan ince hortum gecmiyormu.

Durmasi banada ilginc geldi. Ayarini nasil yapacagimi arastiriyorum.

Bende daha şiddetli aşağı veriyor ama benim kaplumbağalar çok memnun. Altına girip kaşınıyorlar. Tabi denemelerle huyuna göre en rahat püskürtmeyi sağlayabilirsiniz.

Isıtıcı için bir ayar olmamalı. Sadece o kadar eğimden bir sorunda çıkmaması gerekir. Aslında ilginç. Gerekirse aldığınız yere bir götürün derim.

Bu arada önceki sayfada elinize sağlık yerine elimize sağlık yazmışım :) Harf hatası cümleyi komple değiştirmiş. Isıtıcıda çözüldümü uzun bir süre kafanız rahat edecek.

Yoo cok dogru yazmissiniz elimize saglik. Fikirleriniz olmasaydi bu hale getiremezdim.

O akıntı için neler vermezdim ben:) benimde filtreden çıkan su nerdeyse damlayarak çıkacak.sorunum büyük ihtimalle akvaryum ile dış filtrenin aynı seviyede olmasından kaynaklanıyor.Çözeceğiz bakalım.Bu arada çok güzel bir yuva olmuş,emeğinize sağlık.

Geri