Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

paludaryum nasıl yaparım

gkyksr

Bronz 4 Üye
merhaba arkadaşlar tanıdığımız bakamadığı için su kaplumbağısını bize verdi bende suan ölüm fanusunda olduğu için çok üzülüyorum akvaryum alamıyacağım ama plastik kaptan paludaryum yapıldığını gördüm muhtemelen öyle yapacağım yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada başka alacağım şeyler varsa yazarsanız sevinirim...:smile:

Cvp: paludaryum nasıl yaparım

20 lt'li saklama kapları var.Hem ucuz hem çok ağır değil.Daha kolaydır.Burda 7.5 tl.Isıtıcı,termometre,filtre.Ama ısıtıcı şart en başta.

paolo nutinitr' Alıntı:
20 lt'li saklama kapları var.Hem ucuz hem çok ağır değil.Daha kolaydır.Burda 7.5 tl.Isıtıcı,termometre,filtre.Ama ısıtıcı şart en başta.
ısıtıcı çok mu gerekli malum yaz geliyo bu saklama kaplarına filtreler oluyomu yani aldıktan sonra sıkıntı yaşamayalım birde hocam bu uv lambalarının nerden bulabilirm çok soru sordum kusura bakma

Isıtıcı yaz da olsa kış da olsa gerekli.Çünkü ısının belli bir noktada sabit kalması gerekli. Plastik kaplarda filtre oluyor mu bilmiyorum plastik kaplarda bakan arkadaşlar yardım edebilirler sanıyorum. Uvb yi araştırarak internetten sipariş verebilirsiniz ama ısıtıcı, uvb den daha öncelikli :smile:

-Ezgi-' Alıntı:
Isıtıcı yaz da olsa kış da olsa gerekli.Çünkü ısının belli bir noktada sabit kalması gerekli. Plastik kaplarda filtre oluyor mu bilmiyorum plastik kaplarda bakan arkadaşlar yardım edebilirler sanıyorum. Uvb yi araştırarak internetten sipariş verebilirsiniz ama ısıtıcı, uvb den daha öncelikli :smile:

çok teşekkür ederim

İmkanın varsa filtrede kullanabilirsin.Yazın uv lamba çok önemli değil.Ama kışın önemli olabilir.Devit 3 kullanabilirsin.Uv lambalar pahalıdır.Ben çok aradım ama uygununu bulamadım.

Filtre, ısıtıcı ve kuru alan ile lambası şart. Saklama kabında filtre olmaz, siz alacaksınız. Ama ben plastik kapta bakmanızı tavsiye etmem.

bugün paludaryum yapacağım plastik bir kap ayarladım şimdide sıra ısıtıcı ve diğer gereken şeylerde aşagıda kabın resimleri var ona göre ne almam gerektiğini yazarsanız sevirim uv-b lamba alamıyacam başka ampul kulanılomuş nasıl nerden bulabilirim

fotolar:
http://g1206.hizliresim.com/y/7/7lggn.jpg
http://g1206.hizliresim.com/y/7/7lgk4.jpg
http://g1206.hizliresim.com/y/7/7lgql.jpg
http://g1206.hizliresim.com/y/7/7lgtd.jpg
http://g1206.hizliresim.com/y/7/7lguw.jpg

Konuları birleştirdim buradan devam edin lütfen.

Jadeite' Alıntı:
Konuları birleştirdim buradan devam edin lütfen.

çok teşekkür ederimde tek konu olsaydı daha iyi görmezlermiydi çok acil gerçekten biran önce kaplumbağamı şu ölüm fanusundan kurtarmak istiyorum

Gökay Bey sanıyorum plastik çekmece bu kap dediğiniz.Boyut bu kadar küçük olunca en azından ben şeffaf kaplardan kullanmanızı tercih ederdim.Boyutu büyük olsa geçirgen olmaması olabilirdi.Ama bir 5-10 tl harcayı şeffaf bir kap alsanız küçük boyutlar için daha iyi olur.

50W ısıtıcı küçük bir iç filtre ve kuru alan.Şu anlık ihtiyaçlarınız bunlar.

Size ne alınması gerektiği önceki yazılarda belirtildi. Kuru alan lambası olarak masa lambası kullanabilirsiniz. Ampul olarak da 50-60 watt soft ampuller oluyor (beyaz boyalı) onlardan alabilirsiniz. Kuru alanın 30-32 derece arasında bir değer olması gerek. Kuru alanı termometre ile ölçüp bu ısıyı ayarlayın. Bu arada o saklama kabı küçük biraz. Daha büyük boyutta bir kap almanızı öneririm.

Ayrıca, daha önce açtığınız konu üzerinden devam edip, devamı niteliğinde ayrı bir konu açmak forum kurallarına aykırı. Sizin yazdığınız mesaj zaten sağ taraftaki linkte mevcut. Onu herkes görüyor. İçiniz rahat olsun.

zencefil' Alıntı:
Gökay Bey sanıyorum plastik çekmece bu kap dediğiniz.Boyut bu kadar küçük olunca en azından ben şeffaf kaplardan kullanmanızı tercih ederdim.Boyutu büyük olsa geçirgen olmaması olabilirdi.Ama bir 5-10 tl harcayı şeffaf bir kap alsanız küçük boyutlar için daha iyi olur.

50W ısıtıcı küçük bir iç filtre ve kuru alan.Şu anlık ihtiyaçlarınız bunlar.

değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim bende öyle düşündüm ama aynı boyuttaki plastik kaplar 25 tl yakın zamanda akvaryuma geçeceğim için gerek duymadım şimdilik bunu kullansam herhangi bir sorun olurmu ne olsa ölüm fanuslarından iyidir...

Jadeite' Alıntı:
Size ne alınması gerektiği önceki yazılarda belirtildi. Kuru alan lambası olarak masa lambası kullanabilirsiniz. Ampul olarak da 50-60 watt soft ampuller oluyor (beyaz boyalı) onlardan alabilirsiniz. Kuru alanın 30-32 derece arasında bir değer olması gerek. Kuru alanı termometre ile ölçüp bu ısıyı ayarlayın. Bu arada o saklama kabı küçük biraz. Daha büyük boyutta bir kap almanızı öneririm.

Ayrıca, daha önce açtığınız konu üzerinden devam edip, devamı niteliğinde ayrı bir konu açmak forum kurallarına aykırı. Sizin yazdığınız mesaj zaten sağ taraftaki linkte mevcut. Onu herkes görüyor. İçiniz rahat olsun.

çok teşekkür ederim foruma yeni üye olduğum için beni mazur görün sormak istediğim ısıtıcı ve filtrenin kaç watt olması..

Gökay bey, eğer 15 gün içinde yeni bir akvaryum alacaksanız bu kap sizi o zamana kadar idare eder.
Isıtıcı 50 watt olsa yeterli, filtrenin kaç watt olduğu değil debisi önemli. 450-600l/h arasında bir değer bence ideal :) Zaten bu değerdeki iç filtreler 3-8 watt arasında oluyor :) Ben şelale filtre almanızı öneririm.

Jadeite' Alıntı:
Gökay bey, eğer 15 gün içinde yeni bir akvaryum alacaksanız bu kap sizi o zamana kadar idare eder.
Isıtıcı 50 watt olsa yeterli, filtrenin kaç watt olduğu değil debisi önemli. 450-600l/h arasında bir değer bence ideal :) Zaten bu değerdeki iç filtreler 3-8 watt arasında oluyor :) Ben şelale filtre almanızı öneririm.

çok tşeekkür ederim birazdan almaya gidiyorum

filtre ile ısıtıcıyı aldım filtre angora AA-320F 10TL ye aldım ısıtııcda smart ygs-100 100w 15tl şidmi nasıl bağlanılacağını bilmiyorum birde su seviyesi ne kadar olacak

Filtrenin parçalarını birleştirin. Üzerinde kullanma talimatı vardır zaten. Filtreyi suyun içine tamamen batırın öyle çalıştırın. Isıtıcıyı da aynı şekilde suya tamamen batacak şekilde yatay şekilde koyun ve vantuzlarıyla kaba tutturun. Isıtıcıyı plastik kapla temas ettirmeyin yani ısıtıcıyı kabın dibinden biraz daha yükseğe vantuzla yapıştırın. Aksi takdirde tepkimeye girebilir. Su seviyesini de kuru alandan daha aşağı bir seviyeye getirin. Ama su seviyesi çok düşük de olmasın.

Geri