Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryumun faaliyete geçmeden önceki son hali.

remsemiles

Altın 2 Üye
Arkadaşlar akvaryumu tamamladım. Sadece ipek bitkileri yerleştireceğim. Ekipmanların yerleri doğru mu? Değişiklik gerekli mi? Eğer bi değişiklik gerekiyorsa kapluşu koymadan yapmak istiyorum. Fikirleriniz için teşekkürler.
[attachment=1108][attachment=1109][attachment=1110][attachment=1111][attachment=1112]

Pardon birde arka fon yapıştıracağım.

Ekli dosyalar

• DSC_0368.JPG
    DSC_0368.JPG
    263.8 KB · Görüntüleme: 226
  • DSC_0369.JPG
    DSC_0369.JPG
    251.4 KB · Görüntüleme: 129
  • DSC_0370.JPG
    DSC_0370.JPG
    294.5 KB · Görüntüleme: 133
  • DSC_0371.JPG
    DSC_0371.JPG
    269.8 KB · Görüntüleme: 148
  • DSC_0372.JPG
    DSC_0372.JPG
    264.8 KB · Görüntüleme: 121
Cvp: Paludaryumun faaliyete geçmeden önceki son hali.

rampa komple camdanmı olusuyor?

Cam. Üzeride çakıl kaplama

köşelerini sivri gözüküyor oraya bırazcık AKVARYUM SİLİKONU surebılırsınız ama yemeye başlarsa sunger yapıştırıp kullanabılırsınız .yem atarken kapluşlar sıze doğru cok hızlı yuzuyor kafası koşeye gelırse kor olabılır yada kafasına hasar alıp iç kanama geçırebılır en kötüsüde kafa kısmından bı yer delınıp kan kaybından gıdebılır. bu arada kımse canilik olarak anlamasın sadece olacakları söylüyorum

İki önerim olacak. Biri filtrenin çelme bölümünü biraz eğip daha uzağa ulaştırırsanız iyi olacaktır. Bende de aynı yerde duruyor. Ben suyu daha uzaktan çekmek için eğimli monte ettim. Birde ısıtıcı yukarıda kalmış. Minimum seviyeye kadar batması gerekiyor. Derinlikten ötürü onuda hafif yatırmak gerekecek.

İç dekorasyondan sonra çok daha güzel olacaktır, elinize sağlık.

Emrw bey, caprazlama takip kuru alanin altina dogrumu monte edeyim. Birde isiticinin kafa kisni disarida olmasi gerekiyormus. Dahada natirmak gereklimi gerekli ise oda capraz durmak zorunda kalacak.

Evet, ben emiş borusunu çaprazlama aynı noktadan kuru alanın altına doğru uzattım. Böyle monte ederseniz suyu mümkün olduğunca en uçtan çekip diğer uçtanda verirsiniz.

Isıtıcınız sanırım Eheim. Onun siyah kafa kısmında min water level yasar ve bir dalga sembolü vardır. Su onun altına inmemeli. Akvaryumdaki duruşunu bende farkettim. Şu an dibe dayanmış. Biraz yatırıp bu sorun çözülür. En altta da bir parmak boşluk bırakıp değmesini engellersiniz.

Isitici ve filtreyi bugun halledicem. Birde su seviyesi iyimi. Malum benim kaplus heran firar etmeye hazir. Kuru alan rampasindan uzanip firar etme ihtimali varmi. Onlem gerekirmi.

Bence minimum bu seviye olsun, firar edemez. Hatta ileride büyüdüğü zaman rampanın kenarlarından cam yapıştırırsınız çit gibi olur. Ama şu an bence oraya sıçrayamaz.

Icim rahatladi. Cok bunalttim sanirim ama birsey daha soracagim. Bu filtrwnin kullanma kilavuzunu okudum ama calistirma konusunda hic birsey anlamadim. Aksam calistiracagim. oncelikle kovayi su ile.dolduruyorum daha sonra suyu benimmi cekmem.gerekiyo yoksa filtre kendisi pompaliyormu. Sabriniz icin tekrar.tesekkurler...

Hiç önemli değil. Birbirimize yardımcı oluyoruz :)

Filtreyi malzemeler ile doldurun. Sonra içine su doldurun. Kaparken biraz taşabilir. Elinizde bez olsun. Sonra akvaryuma suyu veren hortumumdan su gelene kadar emin. Delikli aparatı bu işlemde sökmeniz gerekirki emerken deliklerden dış havayı çekmeyin. Diğer boruda tamamen su dolacaktır. Böylece hava yapmasını önlersiniz. Su gelincede fişi takın.
Not: filtreye su doldurmanın amacı o kadar suyu kovaya emerek doldurmaya çalışmamak için. Nefes yetmez ve gene hava yapabilir.

Cok tesekkur ederim. Insallah bu aksam calistiriyorum. Birde bos calistirayimmi bir iki gun yoksa hemen koyabilirmiyim kaplusu

Su gayet berrak. Bence 24 saat olmasada akşam çalıştırıp sabah hayvanları içine koyun. Suyun biraz boş dönmesi iyidir.

Birde soyle bir problem var unuttum sormayi. Bu fiskiyenin o kivrimli boru ile.baglantisini nasil yapacagim. Kutudan oyle bi aparat cikmadi. Hortum kesip birlestirici olarakmi kullanacagim. Sadece fiskiyenin tipasi cikti kutudan

Cvp: RE: Paludaryumun faaliyete geçmeden önceki son hali.

AEK' Alıntı:
Hiç önemli değil. Birbirimize yardımcı oluyoruz :)

Filtreyi malzemeler ile doldurun. Sonra içine su doldurun. Kaparken biraz taşabilir. Elinizde bez olsun. Sonra akvaryuma suyu veren hortumumdan su gelene kadar emin. Delikli aparatı bu işlemde sökmeniz gerekirki emerken deliklerden dış havayı çekmeyin. Diğer boruda tamamen su dolacaktır. Böylece hava yapmasını önlersiniz. Su gelincede fişi takın.
Not: filtreye su doldurmanın amacı o kadar suyu kovaya emerek doldurmaya çalışmamak için. Nefes yetmez ve gene hava yapabilir.

Akvaryumdan suyu emmemiz şart mı ya ? :( E benim suyum temiz değil ki. Yani %20 değiştirdim dün ama gene de ağzımıza su gelicek. Başka bir yol yok mu ?

Benim filtredede arada aparat yoktu ve ufak bir hortum keserek bağlantıyı sağlamıştım.

Akvaryumdan suyu emmeden çalıştırmak hiç iyi değil. Hortumdan suyun geldiğini göreceksiniz zaten, ucuna gelmeden bırakırsınız. Bir önlemde bir tülbent yardımıyla hortum ile ağzınız arasında koruma sağlayabilirsiniz.

Bu tip sorunları pompası olmayan filtrelerde herkes yaşıyor.Zamanda ben epeyce bir Pakize'li su yutmuştum :D

Akvaryum gayet hoş.Aynı benim kullandığım sistem.Ancak biraz büyüyünce kaçmak için yeterli o rampa emin olun.Bir süre sonra ortamı tanıyınca uzmanlaşıyorlar.

Örneğin o yağmurlama aparatına elleri atıp kendisini çok rahat dışarı çekebilir :D Tecrübelerimle sabit.Önlem alın.

Bu tarz suyu max yakın kullanılan akvaryumlarda bence kapak şart.Yoksa kaplumbağa atlayıp kendisine zarar veriyor.Yanındayken kapak açık durup evde tek olacakları zaman kapatmanız bence uygun olacaktır.

Güzel bir dekorasyonla süper bir akvaryum olacak.Hayırlı olsun.

Arzu hanim oncelikle tesekkurler. Biraz buyuyunce derken su anda kabuk boyu 9 cm. Acikcasi tirsiyorum firar eder diye. Kapak olarak bi cam kestirsem o olculerde sorun olurmu yada kuru alaninki gibi caminin biraz daha alcagini kestirip tum akvaryumu cevrelesemmi daha iyi olur

pleksi, cam gibi dışarıyı görecek bir malzemeden kapak yaparsanız daha kullanışlı olur.
Bana bu fikri AEK Emre vermişti :) Ben hala yaptıramadık strafordan yaptığım kapağı kullanıyorum ama kısa sürede size önerdiğim gibi bir kapak yaptıracağım :)

9 cm kabuk boyunda ki kaplumbağa o akvaryumdan rahatlıkla firar eder.

Flexi malzemeden kapagi nerede yaptirabilirim acaba? Cam yaptirip akvaryuma fazla yuk bindirmek istemiyorum

Geri