Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Parazit

hepzarif

Yeni Üye
Katılım
1 Ara 2019
Mesajlar
10
Merhabalar. Dün kaplumbağamın akvaryumunda parazit gördüm. Hemen açıp forumdan okudum ve bir entryde kumun kaynatılması, içindeki herşeyin yıkanması gerekli diye okudum ve bugün hepsini yaptım. Kumu defalarca sıcak suyla yıkadım, kaynattım, sonra yine defalarca yıkadım. Isıtıcıyı da filtreyi de bütün parçalarını ayırıp kaynar suda tekrar tekrar yıkadım, süngerini, filtre içindeki zeoliti iyice temizledim. Kuru alan olarak dophinin üzerinde suni çim olanından kullanıyodum. Çimi plastiğinden ayırdım. Çim kısmına kaynar suyu dökünce ordan 2 tane daha parazit çıktı. Onu atıp plastiğine amerikan servisten bir parça kesip yapıştırdım. En son 2litreye 1 damla metilen mavisi olacak şekilde suyunu koydum. Şu ana kadar başka parazit görmedim.
Asla açık yem kullanmıyorum, 7 çeşit yemi var. Hepsi buralarda önerilen Sera ve JBL marka kapalı kutu yemler. Kumu vitasand silis. İlk seferinde yine çok fazla yıkayarak koymuştum.
Şimdi sorularım şunlar;
Bu parazitler nereden gelir?
Etraftaki börtü böcekten gelir mi?
Bir daha olmaması için ne yapabilirim?
En önemlisi, dün ilk gördüğüm paraziti alayım derken benim kaplumbağa benden hızlı davranıp geldi yedi, bu bir sorun olur mu? (Kabuk boyu 8cm, res)
Lafı çok uzattım. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
 
1. Parazit akvaryuma giren herhangi bir ürünün yeterince sterilize edilmemesi sonucu oluşur.
2. Açık yem parazit yumurtası içerebilir ki yemlerin kapalı marka yemlermiş. Yalnız bunları açık bırakıpta içine sinek konmuşsa yumurta bırakabilir.
3. Kuru alandaki o petrol artığında var dediğine göre büyük ihtimal sinek buna yumurtlamış ve orada çıkmış olmalı. Malum hayvanlar bazen kuru alana idrar ve dışkı bırakıyor ve çıkarkende ortamı ıslatıp nemlendirdiği için bu sinek için güzel ortam sağlıyor.

Kurtlar beyaz ise sinek yumurtasıdır. Meyve kurduna benzer.

Yemesine gelirsek şöyle bir sıkıntı var ısırıp parçalamadan yuttu ise bazı parazitler mide dokusunu parçalayıp vücut içine nüfus edebiliyor. Ama bizim yerli tür sineklerde bu fazla olası değil. Tek bir tane yemiş. Eğer sindirim sisteminde bir sıkıntı olursa kum yiyerek paraziti atar.

Metilen parazite etki etmez. O bakteri için kullanılıyor gereksiz ve çok fazla dökmüşsün. Su en azından hafif mavi olana kadar bir miktar suyu alıp temiz su ekleyerek yoğunluğu azaltırsın. Kaplumbağalarda balıklardaki kadar fazla kullanmıyoruz. Kafa bulduruyor.
 
Parçalamadan direkt yuttu kurdu. Şu an akvaryumda kuru alan falan yok, silikonun kurumasını bekliyorum. Kumda eşeleniyor, yiyor da zaten. Bir sıkıntı varsa nasıl anlarım bunu? Sorun varsa ilerlemeden hemen yakalamam lazım.
Çok teşekkür ederim ilgimize
 
Hayvanda sürekli durağanlık, kuru alanda halsiz biçimde durma görülür. İştah kapanır zayıflama görülür.

5 gün kadar dışkısına dikkat et kırmızı yada bordo bir renk görmezsen kurdu sindirmiş demektir. Midede kanama olsa bordo anüse yakın olursa kan kırmızı olur. Dışkı normal rengindeyse sıkıntı yoktur.
 
Geri
Üst