Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paşa yatakta uyuyor

PARS

Bronz 5 Üye
Paşa yumuşak yatağa alıştı, akvaryumunda uyumuyor :)

mailto:/eilbf6.jpg

mailto:/24q642v.jpg

Cvp: Paşa yatakta uyuyor

Maşşallah çok güzel çıkmış .. İlk defa gördüm böylesini :) Bildiğiniz uyuyor mu ?

Klasik müzik eşliğinde, içe doğru sokularak kapatıyor gözlerini :)

Odam sıcak olduğu bir zaman denemeliyim bunu :) helal olsun

Maşallah çok güzel görünüyor. Sıcakta mayışıyor demekki su ısı degerlerinde bir sorun yok degil mi?

Çok sağlıklı bir uygulama değil. Genel olarak su bulamayan kaplumbağalar kaçacak yerleri olmadığı için karada uyuyabilir.

Ayrıca suyun sıcaklığı 26 28 C derece, eviniz kaloriferli ve son şiddette yansa bile 25 C derecenin üstüne kışın çıkmaz. Bu durumda sudan çıkardığınız kaplumbağa hızla ısı kaybeder ve buharlaşan su derisini soğutur.

Bunun yanı sıra kaplumbağalar genelde suda uyur, güneşlenirken bazen gündüz de uyuklar.

Akvaryumum temizlerken veya bir müdahale için kısa süreli kaplumbağanızı havluya sarıp bekletebilirsiniz, ancak uyusun diye sürekli çıkarmayınız. Hayvan zaten su bulamadığı ve çaresiz kaldığı için karada uyumak zorunda kalıyor.

Bir çok tecrübeli arkadaş da aynı şeyi önerecektir.

Sağlıklı ve iyi kaplumbağalar diliyorum, fotoğrafta çok güzel görünüyor.

Su sıcaklığı 30 derecede sabit. Pazar günleri Paşa ile antrenman yapıyoruz, yoruluyor haliyle yemekten sonra böyle sızdığı oluyor :) fotoğraftaki uyanmış hali..

Dikkate alacağım Emin bey, teşekkürler

30 derece de sabit olmasi sanilanin aksine dogru bir uygulama degildir metabolizmasinin cok uzun sure hizli calismasi uygun degildir

Emin bey gayet guzel belirtmis kesinlikle katiliyorum

Antreman derken ? :)

tugay iyi niyetli hareket ediyorsun ama uygulaman yanlış bu hayvanların bütün zamanları su içinde geçer. rahat oldukları yer su içidir. yer, su içer ve uyurlar ısınma, enerji toplama, kabuk üstü plakaların açılmasını sağlama, yosun ve mantar oluşumlarını engellemek için kuru alanda lamba altında dururlar. ısıtma lambası yanında ayrıca uvb ampul desteği ile D vitamini sentezi yapıp vücuttaki kalsiyum kaybını önlerler.

30 derece ısı çoktur. 28 dereceye indir ısıyı. fazla su ısısı kuru alana çıktığında ortamın düşük ısısından dolayı üşümesine neden olacaktır.

bu hayvanların suda yaşadıklarından dolayı tükürük bezleri yoktur. dışarda kalmaları ağızlarının kurumasına yol açar. uykuya dalması ve hareketsiz kalması kendini koruma amaçlıdır. zorunlu haller dışında çıkarmamak gerekir.

bunun yanında salmonella taşımaları sebebiyle kendimize dikkat etmemizde gerekir. hayvanla ilgili her işlem öncesi el yıkamak hayvanın sonrasında yıkamakta bizim sağlığımız açısından önemlidir. hayvanın değdiği ürünleri de yıkamak gerekli.

Anlaşıldı Cem bey dikkate alacağım. Lakin sürekli yapmadığım bir uygulama olduğundan içim rahat. Salmonella tehdidine karşı da önlem alıyorum. Paşa tek olduğu için yalnız kalmasından çekiniyorum, çabalarım bu yüzden.

AliSarp bey, antrenman dediğim: özel eğitim, her türlüsünden :)

Arkadaşlar su canlısı olan bu hayvanın suda uyuması gerektiğine değinmişler.
Hayvan bu durumda olduğu gibi kendi isteği dışında su dışında kalırsa su emilimi yaptığı derisi zarar görür. Bunuda örnekten yola çıkarak herkes için belirtmekte fayda var.

Diğer bir konuda vahşi hayvanlara eğitim verilemiyor.

Geri