Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

pembeleşme

altar73

Yeni Üye
Alt kabugundaki pembelesme büyüme mi yoksa hastalık mi ?

mailto:/OAg9PP.jpg

Cvp: pembeleşme

Benim ufak kaplumbaganin alt kabugu da buna benzer. Sagliginda bir problem yok yem yemesi hareketi yerinde. Buyume belirtisi yanilmiyorsam ama ustatlar daha iyi bilir.

mailto:/OAg7mn.jpg

mailto:/3L0Ybp.jpg

Benimkide böyle alt kabugu, sekilde duz degil bombeli cukurlu sanirim bebekken darbe almis veya bastirmislar sekli bozulmus. Diger kaplumbagamin dumduz ve purussuz.

Su ve kuru alan değerleri nedir ?

Cvp: RE: pembeleşme

cem' Alıntı:
Su ve kuru alan değerleri nedir ?

Benimkini sorduysaniz 28c su ama kuru alani bilmiyorum 12-14 saat sari isik yayan ampul yakiyorum turtle Bank ustune.

Arkadas kusura bakmasin bende onun konusuna yazdim ama durumumuz ayni gibi.

Altara sormuştum. Ampul sarfiyatsız ise ısıtmaz. 12 saati aşmamalı. Uyku zamanları az olmamalı.

Cvp: pembeleşme

Tesekkürler, alt kabukta problem varmı acaba benim 2 numaralinin?

Uvb ampul ısı vermez. Yanına bir tane ısıtma lambası koyacaksın. Lamba max ne kadar kaldırıyorsa 40 yada 60 W armut ampul. Ecolite halosoft ampulde olur. Soft yani buzlu camı olan tercih sebebi bulamazsan şeffaf alırsın.

Hayvanda üşüme belirtisi var. Alt bağa griye çalan pembe. Gelişmede daha canlı ve geniş yüzeyde pembe olur. Kuru alan olarak taş kullanıyorsanız o da rengin griye çalmasına nedendir.

Uvb 13 W ise 17-18 cm mesafede; 25-26 W ise 27-28 cm mesafede olmalı. Daha yakın olması aldığı radyasyon etkisini yükseltir.

Geri