Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Penn Plax'ı cama yapıştırabilir miyim?

remsemiles

Altın 2 Üye
Arkadaşlar pen plaxi cama yapıştırmak mümkünmüdür? Yeni yaptırdığım akvaryumun cam kuru alanı taşıyıp taşımayacağından emin değilim.

Cvp: Penn Plax'ı cama yapıştırabilir miyim?

akvaryumunuzun cam kalınlığı nedir? Penn Plax plastik benim bildiğim kadarıyla.Bence koyabilirsiniz bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Yeni akvaryumun derinligi 50 cm olacagi icin penn plaxin ayaklari yetismeyecek. Cam kalinligi 8 mm sanirim. Evet penn plax plastik ancak cama ne ile yapistirilir, silikonlami?

Yeni akvaryumun derinligi 50 cm olacagi icin penn plaxin ayaklari yetismeyecek. Cam kalinligi 8 mm sanirim. Evet penn plax plastik ancak cama ne ile yapistirilir, silikonlami?

Yardimci olabilecek biri varmi? :(

Slikonla yapismasi mumkun degil cunku agir ve kaplumbagalari tasimaz. Penn plax disinda bir kuru alan dusunun.

Camdan yapilan kuru alanlar nasil yapisiyor, penn plax camdan agir degil. Uzerinde kaplumbaga varken su uzerinde duruyo. Ayaklari sadece saga sola suruklenmesini engelliyo tasima islevi yok

Bence akvaryum silikonuyla yapışabilir. Ayaklarıni ayıracaksınız değil mi?

Mecburen ayiricam su yuksekligi 40 cm ayaklar 30 cunku

Ya madem sorunun cevabini biliyorsun ayrica kafa tutacak kadar mantikli dusunuyorsun yap o zaman neden soruyorsun.

Hepiniz o kadar iyi ve mantikli dusunuyorsunuz ki hic oneriye ihtiyaciniz yok.

Daha once arkadasim yapistirdi ve tasimadi.

Harikasiniz ya bildiginizi okuyup baskalarina saygili olmayacaksaniz naparsaniz yapin. Umrumda degil.

Sacmaliga bak ya

Ne kafa tutmasindan bahsediyosunuz anlamadim. Gayet saygili bir cevap verdim yanlisim varsa duzeltirsiniz bende ogrenirim. Saygisizlik yapmaya gerek yok. Ben yapistirabilirmiyom derken silikon plastigi eritebilir diye sordum. Penn plaxin kaplumbagayi tasimayip batma gibi bir ihtimali yok sadece suda surukleniyo sal gibi.

Simdi denemek icin ayaklarini soktum ve kaplumbagada uzerinde suyun uzerinde penn plax.

gerginliğe gerek yok arkadaşlar :) bu olayı bende düşünmüştüm, turle bank almak yerine penn plax alıp onu cama yapıştırmak daha akıl karı geliyordu, eğer olabiliyorsa bundan alabilirim.

Pen plaxin ozelligi iskele seklinde olmasi. Ayaklari cikardiginizda bir halta benzemiyor. Sabunlukla kuru alan yapin daha iyi. Ucgen bir plastik sacma sapan birsey olacak ayaklari cikinca. Bu sacma sapan seye 35 tl vermis olacaksiniz. Cok mantiksiz.

Kucucuk birsey ustu en fazla 5-6 ay idare edecek plastik bir madde icin 35 tl verip ayaklarini sokup silikonlamak. Gercekten ironik.

Ecem hanim siz kucuklerinden bahsediyosunuz herhalde. Benim suanda kullandigim 24x29 cm ve kaplumbagam 4 yasinda. Ve eminim en az iki sene idare eder. Ayrica para vermicem zaten suanda kullaniyorum. Ben ne ile yapistiracagimi soruyorum bu konuda fikriniz varsa soylerseniz tesekkur ederim. Tasiyip tasimamasi yada guzel gorunup gorunmemesi benim vermem gereken bir karar. Fikir beyan edebilirsiniz tabi ama yargilayamazsiniz

Sizi yargilamiyorum fikrimi soyluyorum. Yargilamakla fikir soylenek arasindaki farki bilmesi gereken sizsiniz. Benim gozumde cok mantiksiz bir durum ve boyle kalacak.
Yapistirilacak tek sey Akvaryum slikonu. Baska bir seyle yapistiramazsiniz zaten.

Heh bu arada satin alma mevzusunu size soylemedim belirtmek isterim. Elinizde varsa degerlendirmeniz mantikli olabilir fakat satin alipta bu sekilde kullanmak zaman ve para kaybi olur.

Tamam Ecem hanim tesekkurler

Akvaryum 8 mm den yapilmis. Kuru alan konusunda kararsiz kaldim. 6 mm vamdan kuru alani yaptirsam herhangi bir tehlike olusurmu? Kuru alanin uzerinide belkız hanim gibi cakil kaplamak istiyorum.

Cam yerine vam yazmisim. Ozur dilerim

Taşlar küçük olursa sorun olmaz sanıyorum :)
Penn plaxı kızgın bir tornavidayla vantuzların askısı geçecek kadar delmek iyi olabilir. Akvaryum silikonu fikri bana hoş gelmedi. İleride tankı balık akvaryumu yaparsanız silikonları çıkarmak zor olur.

Camdan bir kuru alan yaparsanız rampayı kulak şeklinde camlarla alttan destekleyin. Bana da bu fikri Emre abi verdi. Benim kuru alanım akvaryumun çerçevesine yapışık, akvaryumun camına yapıştırmak için desteklere ihtiyaç duyarsınız.

Biz kuru alani ve rampasini akvaryumun eni kadar yapalim diye dusunduk boylece rampayi camlara yapistirabiliriz. Silikon olmasi onemli degil kaplumbagadan baska bisey bakmayi dusunmedigim icin sorun olmaz. Akvaryim 80x40x50 olculerinde. 8 mm cam kalinligi uygunmudur. Bide Belkız hanim o cakillari merden temin edebilirim sizin eviniz cok hos olmus. Elinize saglik

İnanın cam kalınlıkları hakkında bilgim yok. Deneyimli bir camcıyla konuşursanız iyi olur. Sadece kuru alan cam kalınlığının akvaryum cam kalınlığını geçmemesi gerektiğini biliyorum.

Teşekkür ederiz :) önce akvaryumcularda aradım fakat cam taşlar vardı. Ayağı kayar diye almadım. Bizim burada yazları kuruyan bir dere var çakılları oradan topladım. 2-3 defa kaynatıp kaya tuzuyla dezenfekte ettim tabii ki. Rampa kısmıda deniz kabuklarından oluşuyor.

Geri