Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Penn Plax'ı cama yapıştırabilir miyim?

Cvp: Penn Plax'ı cama yapıştırabilir miyim?

Anladim. Hali kaydirmazin temizligi zor olur diye dusunuyorum. Cakil veya baska bi gormul bulmam gerek

Verdiğiniz akvaryum ölçüleri için cam kalınlığı 7 mm öneriliyor. Ama 8 mm olması kuru alan yapımı için iyi olmuş. Kuru alan camı 5-6 mm kalınlıkta olabilir. Fazlasına gerek olmaz. Akvaryumunuzun üzerinde çerçeve var mı? Bir seçenekte akvaryumun üzerine oturtmak. Tabi suyu tam kapasite kullanıyorsanız.

Akvaryumun cercevesi yok. Kuru alan icine yapistirilacak. Kuru alan uzeri icin ne tavsiye edersiniz. Cakil nereden bulabilirim yapistirmak icin

Ben taşları doğal taşçıdan almıştım. Bu peysaj ve bahçe taşları satan yerlerde de ufak çakıllar oluyor. Mümkün mertebe yassı ve küçük olanlardan tercih ederseniz ağırlık az olur.

Aslında camı kestirmediyseniz üste yapmak daha iyi ama Belkız da bahsetmiş altına üçgen kulaklarla destek yapıldımı sorun olmaz. Aşağıda yaptırdığım kuru alanlarında detayı var.

mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

Akvaryum cercevesiz ve cam kesildi sanirim. Ucgen destek ne anlama geliyo kuru alanin altina camami yapisicak

Evet kuru alanı yapıştırmadan önce aynı hizzada destek camları yapıştırabilirsiniz. Sonra üzerine kuru alanı oturtursunuz.

Sonunda buyuk gun geliyo sanirim. Bugun telefon geldi akvaryum hazirmis. bir aksilik cikmazsa yarin alacagim. Tabi bu arada Abuzerin ozgurlugude bitiyo. Artik firar edemeyecegi bir evi olacak. Kuru alani hebuz gormedim umarim guzel olmustur.

Facebookta bir grup gördüm dün. Orda baya büyük bir akvaryumları vardı hatta direk terraryum. Penn plax kuru alanıydı. Altına da yazmış.

Büyük boy penn plax ın ayaklarını cıkartmış adam. Su seviyesi gerçekten yüksekti. Zaten 300 litre filandı akvaryum. Herneyse işte Penn plax ı cama askı vantuzlarla sabitlemiş. Çok da güzeldi bence

Abi al.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.285389894877438.67331.261903313892763&type=3

Sayfanın genel linki de: http://www.facebook.com/TospikSeverler

Fotoğraflardan terraryuma tıklarsan görürsün

Hayırlı olsun. Firar edemeyecek olması canını sıkacağı gibi güzel bir evi olacağı için de şanslı :)

Kuru alanı akvaryumu imal edene mi yaptırdınız. Üzerinin açık olmasıda çok iyi.

Evet Emre bey, kuru alanda camdan yapildi. Henuz gormedim ama guzel birsey olmustur diye umit ediyorum

Geri