Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

pet garden 30w elektronik balast kullanan?

makinist22

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ''30 watt exo terra repti glo 8.0'' için şu elektronik balast uygun mudur?
-elektronik balast, pet garden 30w - mailto:/urun_detay.aspx?urn=7595&ad=pet-garden-elektronik-balast-30-watt
ürünün bilgilerinde t8 mi t5 mi olduğu yazmıyor. o yüzden biraz tereddüt ediyorum..

-florasan ise 30 watt exo terra repti glo 8.0 - mailto:/urun_detay.aspx?urn=17044&ad=exo-terra-repti-glo-8-0-10-0-floresan-lamba-30-watt

T5 buyuk ihtimalle
Bu UV floresan bizimkkilere gore degil isimize yaramaz %5-%6 UVb icermeli

Evet, üzerinde de çöl hayvanları için olduğu belirtiliyor. Yüksek ışıması var. Su kaplumbağalarına uygun olanlar yağmur ormanı canlıları için yazılı olanlardır. Ali Sarp ın belirttiği oranlar olmalı.

Cvp: pet garden 30w elektronik balast kullanan?

Tamam o zaman başka bakıyım. 18w lik bir florasan alıcaktım başta. ama 18w florasan 15-20 cm den fazla yükseklite olursa pek fayda etmez diye yorumlar gördüm. 18w önermez misiniz?

Daha yüksekten etkisi iyi olmaz. Atakan pet shoptan ampul olanlardan alıp mandallı lamba ile konumlandırmak daha kolay.

juenpet'te fazla çeşit yok florasan olarak ilk mesajdakinden başka şu ikisi var.
1) jbl solar repti 18w - mailto:/urun_detay.aspx?urn=13220&ad=jbl-solar-reptil-jungle-t8-floresan-lamba-18-w
2) sera terra uv-special 18w - mailto:/urun_detay.aspx?urn=1229&ad=sera-terra-uv-special-floresan-lamba-18-w
ilk mesajımda bahsettiğimi alsam çok mu ağır gelir? ya da b

bunların bir sakıncası neme gelememeleri. kapak düz ve kenarda boşluk varsa veya iç bükey kapak olup havalandırma delikleri fazla ise kullanılır. bu tipler akvaryumdan ziyade kuru teraryumlarda kullanılır. ki bu florasan bizimkiler için uyumsuz. yüksek oranlı uv içeriyor dolayısıyla da radyasyon.

Bu arada yakşaık 30 cm yukarıda durucak florasan.

o zaman juenpet'te bizimkilere uyan bir florasan yok. uygun florasanı nerden bulabileceğim hakkında bilgisi olan var mı?

florasan değilde ampul tipini almak daha iyi ve kullanışlı. atakan petshopta indirimli satış vardı. hala ellerinde var mı bilmiyorum. biz bir parti geleni komple talan etmiştik.

Tamam şu ikisi iyi bir seçim midir acaba? ilkini ısıtma lambası olarak düşündüm..
1) exo terra sun glo 40w - mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-gun-isigi-lambasi-40w-98708351#product-information
2) exo terra repti glo 5 - mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-kompact-florasan-26w-5-0-uvb-103425492

Juen petteki jbl olan floresan bizimkilere göre ama ben floresanı her ihtimalde tavsiye etmem. Konumlandırması zor ve hayvanın üzeri kapalı.

Son mesajdaki ilk lamba uva içerikli ısıtma lambası, ikinci lamba bizimkilere uygun uvb ve uva içeren ampul.

40 w ısıtma lambasını uzun olduğu için çok yaklaştıramıyoruz. Böyle oluncada güç yetersiz kalıp uygun ısıyı veremiyor. Zaten uvb lambada ısı vermeyeceği için her ihtimalde ikinci ısıtma lambası olacak. Zaten uvb ampulde uva içeriğide olduğundan ısıtma lambası basit soft ampul olabilir.

O zaman şimdi exo terra repti glo 5'i alıyım ısıtma lambasını da dediğiniz gibi ayarlarım. teşekkürler bilgiler için..

Geri