Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pet shop da singapur

alitan

Bronz 5 Üye
Arkadaslar suanda petshoplarda kirmizi yanakli kaplumbaga satiliyor mu?

Cvp: Pet shop da singapur

Ankara'da ulustaki petshopların birkaçında mevcut. Satışı yasak ama bildiğim kadarıyla

Satışı yasaktır. Eğer satılıyorsa petshoplarda (satıldığını görüyoruz) suçtur. Şikayet halinde cezası vardır.  Yasal herşey bir tarafa Petshoplardan alıp bu ticarete ortak olmamak, talebi artırmamak lazım.

Sahiplendirme kısmından ücretsiz alarak canlıyada yardımcı olabilirsin.

Onun için şöyle bir kanun çıkardılar. Kaplumbağa Türkiye sınırları dahilinde bir çiftlikte üretiliyorsa satışı yapılabilir. Tabi bu ne derece doğrudur bilinmez. Türkiyede res üretimi yapıldığına dair bir bilgi duymadım.

Cem petshopların hiç biri bundan haberdar değil. kaldı ki yasak olduğundan bile haberdar değil. bahsedilen üretim İzmirde bir çiftlikte dediler, (petshoplar bundan da habersiz) İzmirde sordum ettim araştırdım bilen yok. Yani  kocaman bir soru işareti.

İzmirde var birisi de o snapping turtle üretiyordu. Bizim ticari üyelerde olacak.

Ben boyle daha 1 yasina gelmemis bir kaplumbaga istiyorum. Cunku gelisimini gormek ve onu kendime kucuklukten alistirmak istiyorum ama sahiplendirilenler buyuk. Ve bir soru dahakaplumbagayi ele alistirabilir miyiz yani elimizi taniyip kendi istegiyle gelir falan. Kaplumbagaya cok dokunmanin zarari var mi?

Bunlar soğukkanlı canlılar. Sadece suda olmak kaydıyla yemi uzattığında gelirler. Ben kutu sallayarak sesine alıştırmıştım.

Kaplumbağalar ele alınmayı sevmez, tepki gösterir, strese girerler. Hatta bu ele alınma düşüncesi daha da uzaklaştırır, su dibine kaçarlar. Softlarda bu iş olur mu bilmem ama zor. Yüzeyde duran yeme bile zor yaklaşıyorlar. Res ve yellowbelly'lerde şartlı koşullandırma yapılabiliyor. O da mesafeli yaklaşımla. Ne uzak durursan o kadar mutlu oluyorlar.

Haricen salmonella taşıyorlar. Her türlü akvaryum, su, hayvan temasında elleri iyi yıkamak gerekiyor. Önceden yıkama ise hayvanın sağlığı için gerekli.

Cvp: RE: Pet shop da singapur

cem' Alıntı:
İzmirde var birisi de o snapping turtle üretiyordu. Bizim ticari üyelerde olacak.
Nasil iletisim kurabilirim ilerde dusunursem. Ve yavru satiyor mu? Sehir disina gonderir mi?

Birde snapping turtle arastirmasi icin bir kaynak varmi? Ne boya gelirler? Internete yazdim 1 metrelik kaplumbagalar cikti.

Aynen o boya geliyorlar. Akvaryumda beslenmez. Sadece canlı yem yer ve ısırığı tehlikeli. Ben parmak koparan diyorum.

Geri