Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Peter Firarda

olivia-peter

Bordo Bereli
2 gün önce Olivia kaçmış yarım saat sonra oda da bulunmuş. Kuru alanda yükseltme yaparak düzenlemişler.
Bugünde Peter kaçtı. 2 saat önce eve geldim besledim akvaryumdaydı. Yarım saat önce baktım Peter yok. Odada heryeri aradım sesde yok izde yok. Oda dan çıkmış olma ihtimali var ne yazık ki! Bütün evi aradım başım döndü yok. Artık takibe geçtim :(

Akvaryuma bakıyorum nereden kaçtığınıda tespit edemedim. Kuru alandan kaçacakları yer bulmadım, Yine ne planlar yaptılar bu kez anlayamıyorum. :(

Cvp: Peter Firarda

Ablacım tetikte olmak lazım.Siz uyurken üstünüze çıkabilir.Benim çıkmıştı da :)

Ablacım sanki dondurma kabından kaça bilmesi yüksek.Çünkü Olivia yardımcı olabilir.Zilli ve Hayri yle aynı boydalar.Benimkiler kaçtığı için kullanmak istemedim.İnşallah bulursun.

Burcu çok uzun zaman önce kuru alan etrafını yükselttim zaten şimdi dahada yüksek bir yöntemleri var ama ne bulamıyorum.

Odaların tüm köşelerine bakın Neslihan. Dikkatli yürüyün. Evin en uzak köşesine bile gitmiş olabilir. Yatak altı, kalorifer altı, dolap altı ve arkalarınada bakın. Kapıları gece kapatıp çay tabağına su ve yanına yem bırak gece. Sabah hangi odada ise belki izini bulursun. Düştüğü yerde su izi falan bırakmamış mı?

Yüzen kök var mı hiç?

Hayır Emre akvaryum çevresini hep halı gelecek şekilde ayarlamıştım böyle düşme riskine karşı herhangi bir ıslaklık falan yoktu. Yüzen kök vb. de yok.Sabah kontrol ederim umarım bulurum çünkü yarın bütün gün yine evde kimse olmayacak.
Aslında ondan çok nereden kaçtıklarına takıldım nereye ne yapacağımıda bilemiyorum şimdi diğeride kaçmasın.

Ben önce hayvanı bulmana odaklandım. Sen müsait olunca akvaryumun sağından solundan resimler çek kuru alan dahil. Belki biz buluruz kaçtığı deliği.

neslihan evde alaturka tuvalet varsa onun kapısı önüne bez koyun kapı altından geçebilir boyu ne kadar bilmiyorum ama. işin tehlikeli kısmı sizden gelecek zarar kapıları hızlı açıp kapamayın. tabi basmayın. kabuğun kamuflajı görünmez kılıyor. akvaryumun tepesinden bir resim çekersen nereden kaçtığını söyleriz.

Hayır Cem gecebileceği yerleri kapattım, 9cm boyu. Bizden zarar gelmez çünkü sadece gece evdeyiz oda uyumakla geçiyor bütün gün kimse yok dikkatli oluruz zaten. Resim işini yarın yapayım.

neslihan küçük kutu bulursan ters çevirip yemi suyu içine koy mağara gibi karanlık olur içine girdi mi çıkmaz kendini güvende hisseder o şekilde kolay bulursun. su ve yemin kokularını alır.

Bu arada benim kapıları kapat dememin sebebi suya yada yeme dokunursa o odadan çıkamasınki tekrar saklansada sabah aynı yerde arama yapman yeterli olur.

Eve yeni geldim, hiç gürültü yapmadan bütün karanlık yerlere ışık tuttum ve sonunda farklı bir oda da kıpırdamaya başladı sesini duyunca buldum. Ayakkabı kutularınınniçine girmiş nasıl yapmışsa. Herhangi bir zarar yok gibi zaten 1m yükseklikten halıya düşmüştür. yıkadım farklı bir kapta biraz beklettim deli gibi çıkmaya çalışınca akvaryuma geri koydum.
Tam olarak nereden kaçtıklarını henüz tespit edemedim. Ama tahminim fitre altında kaşındıklarında ısıtıcı ile filtre iyice yaklaşıyor birbirine. Filtre yatay pozisyona geliyor üzerine çıkıp ısıtıcı tepesinden kaçıyor olabilirler. Yerlerini değiştirdim.

iyi çok şükür firari bulundu. diğerine hava atar artık senden daha uzun süre dışardaydım diye. :smile: kabloların pozisyonuna da bak kablolara da basıp yukarı itiyorlar kendilerini.

Evet kaplolarda çaprazlama olarak üstüste gelmiş olabilir, 10 gündür yokum herseyin yerini değiştirmişler zaten :133:
O değilde bizim Peter para peşinde yazık hayal kırıklığına uğradı :D Napalım bizim ayakkabı kutularından da kaplumbağa çıkıyor.

kablolar su içinde dik vaziyette durmalı elinden geldiğince bu şekilde dursun.

seninkinin ifadesini al bir ak partili galiba. :smile: giysisi kumbara gibi, parayı bir yerlerine saklamış olabilir, bak bakalım para sayma makinesi de var mı kutunun civarlarında. :smile: bulursan bir dahaki kaçışta vegastan toplarsın artık. :smile:

Geri