MissSevda
SKF Delisi
Bugün kardesimle sIK gittigim balikciya gittik. Kan kurdu, javamos, akvaryum süpürgesi ve akvaryum bitkisi almaya gitmistik. 2 tane kaplumbaga varda 11-13 cm bir disi bir erkek. Adama sordum kaplumbagalara bakabilirmiyim diye tamam al ama dikkat et dedi aldim elime inceliyorum kabugunda beyazlik vardi disinin kazidim kokladim mantar degildi. Yere koydum baktim hemen dönüyormu o testtende geçti biraz sinirliydi hemen isiriyordu. Disi güzelmis dedim saglikli duruyor dedim, bana sordu nerden biliyorsun disi oldugunu ben bilmiyorum dedi. Tirnaklari kisa kloasi kabuguna yakin dedim, erkegi nerden anliyorsun dedi erkegi aldim elime tirnaklari abartili uzun kloasi kabuguna uzak dedim. Oww anladim dedi baya bilinçlisin o zaman dedi evet dedim diside biraz zor kabuk dökme dönemi geçiriyor dedim. Evet öyle dedi ya bu kaplumbagalari nerden aliyorsunuz bakamayanlarmi getiriyor dedim yok dedi bunlara biz bakiyoruz büyütüyoruz dedi. Way güzelmis baya saglikli görünüyorlar dedim minikleride biz çikariyoruz dedi inandim çünkü çok iyiler bir ara kardinal tetra almak istemistim adam isiticimin olup olmadigini sordu yok diyince olmaz satmam isitici sart bunlara dedi satmadi. Kaplumbagami alirkende bunlar çok büyüyor, sunu sunu yiyorlar bak büyük akvaryum gerek diye uyarmisti ama ben inat etmistim. Neyse gerekli olanlari aldim yem olarak ne veriyorsun dedi kedi mamasi ilk basta birde sizden aldigim kan kurdu ve midye içi dedim. Aksamda elma salyangozu alacam onudami yiyorlar diye sordu evet dedim bayiliyorlar birde biz deneyelim dedi. Her sorusuna hazir cevabim oldugu için adam aklina takilanlari sordu iste kedi mamasini ne marka veriyorsun dedi buranin euroshopper markasini veriyorum kalsiyum fosfordan daha fazla olmali dedim. Adam herseyi dinledi tamam dedi bende deniyecem bizimkilere dedi. Müsteri vardi 2 tane kaplumbaga almis sessizce dinledim kadin sordu disariya salabilirmiyiz adam salmayin dedi hem daha minikler hemde buranin sicakligi onlara göre degil dedi, kadin tekrar sordu ogullarim aliyorlar ellerine oynuyorlar adam uyardi almasinlar kabuklari çok yumusak hemen hasta olurlar diye. Zaten güvendigim bir petshopcuydu simdi güvenim tam oldu valla adamlar balik satarken evdeki akvaryumun halini sorup öyle satiyor. Bence örnek bir petshopcu bilmediklerini sordu ögrendi hiç yalandan biliyorum ayaklari yapmadi. Kardesimede söz vermistim sinifi geçtigi için bir hediye alacaktim bettayi görünce bayildi o baliga onuda aldik adamla vedalasip çiktiiiiik. Disi kaplumbaga canavar gibiydi valla çok saglikli almak istedim ama fiyati 25 euro çok pahali vazgeçtim
Petshopcudaki zamanimiz iste bazi petshopcular ögrenmeye açik oluyorlar hemen insani azarlayip susturmuyorlar keske her petshopcu böyle olsa.
Petshopcudaki zamanimiz iste bazi petshopcular ögrenmeye açik oluyorlar hemen insani azarlayip susturmuyorlar keske her petshopcu böyle olsa.