Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Petshopcudaki zamanimiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Bugün kardesimle sIK gittigim balikciya gittik. Kan kurdu, javamos, akvaryum süpürgesi ve akvaryum bitkisi almaya gitmistik. 2 tane kaplumbaga varda 11-13 cm bir disi bir erkek. Adama sordum kaplumbagalara bakabilirmiyim diye tamam al ama dikkat et dedi aldim elime inceliyorum kabugunda beyazlik vardi disinin kazidim kokladim mantar degildi. Yere koydum baktim hemen dönüyormu o testtende geçti biraz sinirliydi hemen isiriyordu. Disi güzelmis dedim saglikli duruyor dedim, bana sordu nerden biliyorsun disi oldugunu ben bilmiyorum dedi. Tirnaklari kisa kloasi kabuguna yakin dedim, erkegi nerden anliyorsun dedi erkegi aldim elime tirnaklari abartili uzun kloasi kabuguna uzak dedim. Oww anladim dedi baya bilinçlisin o zaman dedi evet dedim diside biraz zor kabuk dökme dönemi geçiriyor dedim. Evet öyle dedi ya bu kaplumbagalari nerden aliyorsunuz bakamayanlarmi getiriyor dedim yok dedi bunlara biz bakiyoruz büyütüyoruz dedi. Way güzelmis baya saglikli görünüyorlar dedim minikleride biz çikariyoruz dedi inandim çünkü çok iyiler bir ara kardinal tetra almak istemistim adam isiticimin olup olmadigini sordu yok diyince olmaz satmam isitici sart bunlara dedi satmadi. Kaplumbagami alirkende bunlar çok büyüyor, sunu sunu yiyorlar bak büyük akvaryum gerek diye uyarmisti ama ben inat etmistim. Neyse gerekli olanlari aldim yem olarak ne veriyorsun dedi kedi mamasi ilk basta birde sizden aldigim kan kurdu ve midye içi dedim. Aksamda elma salyangozu alacam onudami yiyorlar diye sordu evet dedim bayiliyorlar birde biz deneyelim dedi. Her sorusuna hazir cevabim oldugu için adam aklina takilanlari sordu iste kedi mamasini ne marka veriyorsun dedi buranin euroshopper markasini veriyorum kalsiyum fosfordan daha fazla olmali dedim. Adam herseyi dinledi tamam dedi bende deniyecem bizimkilere dedi. Müsteri vardi 2 tane kaplumbaga almis sessizce dinledim kadin sordu disariya salabilirmiyiz adam salmayin dedi hem daha minikler hemde buranin sicakligi onlara göre degil dedi, kadin tekrar sordu ogullarim aliyorlar ellerine oynuyorlar adam uyardi almasinlar kabuklari çok yumusak hemen hasta olurlar diye. Zaten güvendigim bir petshopcuydu simdi güvenim tam oldu valla adamlar balik satarken evdeki akvaryumun halini sorup öyle satiyor. Bence örnek bir petshopcu bilmediklerini sordu ögrendi hiç yalandan biliyorum ayaklari yapmadi. Kardesimede söz vermistim sinifi geçtigi için bir hediye alacaktim bettayi görünce bayildi o baliga onuda aldik adamla vedalasip çiktiiiiik. Disi kaplumbaga canavar gibiydi valla çok saglikli almak istedim ama fiyati 25 euro çok pahali vazgeçtim :D

Petshopcudaki zamanimiz iste bazi petshopcular ögrenmeye açik oluyorlar hemen insani azarlayip susturmuyorlar keske her petshopcu böyle olsa.
 
Çok güzel yha.Kaplumbağlarla ilgilenen bir petshopcu,Sattığı hayvanları sevdiği cok belli cünkü onların yaşacağı yerleri soruyor. :D
 
Cokta guzel sus akvaryumlari var. Birini duvara asmislar lcd ekran gibi kardinal tetralar var muhtesem bir goruntu birde 3 metrelik buyuk baliklara akvaryum kurmuslar en sonda ise büyüleyici bir deniz akvaryumu. Dukkanin her bir yaninda kendi besledikleri baliklar var, bir ara deniz ati bile besliyorlardi. Cok guzel bir akvaryumcu ya insanin surekli gidip baliklari izleyesi geliyor :D
 
Helal olsun ya, balıkları ısıtıcın yok diye satmamış ya daha ne diyeyim. Ne eksiğimiz var şu adamlardan anlamıyorum. Neden bizde tek bir pet shop yok böyle. Sadece balık satan birkaç pet shop gördüm bu kadar iyi olan ancak farklı hayvanları satanların hepsi de sahtekar.
 
bizimn petshopu gezemezsin atam mahkeme duvarı gibi ben dükkani gziom adam ters ters bakio sadece parası için yapiolar çoğu hiçbişey bilmiolar
 
Sevda hanım tabiki her petshop ta kötü olcak diye birşey yok hayvanseveride çıkack tabiki.

tetra vs. beslenirde deniz atı beslemek çok çok zordur.
Petshoplarda zor bulunur ve akvaryuma gelen deniz atlarının çoğu beslenmedikleri için ölür.
 
çok güzel bir gün geçirmişsin canım.böyle duyarlı insanlar olduğunu bilmek çok güzel.sizin oraya gelmek isterdim.gezmek amaçlı tabi..
 
Elma salyangozlarını canlı yem olarak veriyorsun herhalde:(bana yanlış geliyor bu hareket tabi benim fikrim bu doğal ortamlarında canlı yemlerini kendileri bulabilirler ama senin elma salyangozlarını özellikle vermen içimi acıttı birden:(
 
biber' Alıntı:
Elma salyangozlarını canlı yem olarak veriyorsun herhalde:(bana yanlış geliyor bu hareket tabi benim fikrim bu doğal ortamlarında canlı yemlerini kendileri bulabilirler ama senin elma salyangozlarını özellikle vermen içimi acıttı birden:(

Özel üretim için aldim zaten her ay 20 euro biraz agir geliyor bundan sonra yemini kendim üretecem. Zaten yiyemiyor ki isiriyor öteye firliyor, kalsiyum deposu salyangozlar iyidir iyi yoksa tembellesiyorlar elden beslenmeye alisiyorlar.
 
Normal minare salyangozlarıda aynı görevi görürmü elma salyangozlarıyla ?
 
Bence yanlış onlar tembel olacak diye başka bir canlının canını yakmaya gerek yok bence öyle.
 
Bencede öylede bu doğanın kanunu sonuçta.Ona bakarsanız hiç düşündünüzmü en çok yem olarak kullanılan karideslerinde canını yakmaya gerek yok.Onlarında beslenmesi lazım sonuçta.
 
Valla ben kullanacam ozel yemesi icin karideste uretmeyi dusunuyorum. Yeri geliyor bir iki euroyu bile bulamiyorum bu sekilde daha hesapli. Guzellerini sus olarak kullanacam rengi boz kalanlari yem. Minare salyangozlarini bilmiyorumda normal bahce salyangozu bile yerler dolanan kalsiyum iste. Dikkat etmen gereken sey ise zehir kullanilmamis bahceden al ve fazla buyuk olmasin yiyemeyince akvaryumdan kaciyorlar. Sus icinde super bu elma salyangozlari ya.
 
Canlı canlı verilip o hayvanın da eziyet çekerek ölmesine göz yummak, bunu da kendi hayvanınız için yapmak ve izlemek biraz daha farklı hazır yemleri oluşturan karideslerin ölmesinden. Tabi ki doğanın kanunu doğadaki hayvanlar için başka seçenek yok çünkü onlar evcil değil vahşi yaşam sürüyorlar. İnsanlar bile hayvanlardan faydalanmak için onları öldürüyor ama başka bir evcil hayvan için canlı olarak bir başka evcilin yem edilmesi bence doğru değil, Sağlık sorunlarına neden olmasını bir yana vicdanen de bana göre değil. Tıpkı evlerinde kedi besleyenlerin muhabbet kuşu alıp kedilerine vermesi gibi garip bir durum kaplumbağaya canlı salyangoz veya balık vermek. Arada bana göre fark yok. Canlı yem konusu daha öncede çok tartışılmıştı bu yüzden konu daha da büyümeden sonuca varmak iyi olcak gibi. Herkesin kendi vicdanı kendi kararıdır istediğini inandığı doğru bulduğu düşünceye göre uygulayabilir tabi canlı yemin sağlık açısından oluşturabileceği riskleri de göze almak şartıyla.
 
MissSevda' Alıntı:
Valla ben kullanacam ozel yemesi icin karideste uretmeyi dusunuyorum. Yeri geliyor bir iki euroyu bile bulamiyorum bu sekilde daha hesapli. Guzellerini sus olarak kullanacam rengi boz kalanlari yem. Minare salyangozlarini bilmiyorumda normal bahce salyangozu bile yerler dolanan kalsiyum iste. Dikkat etmen gereken sey ise zehir kullanilmamis bahceden al ve fazla buyuk olmasin yiyemeyince akvaryumdan kaciyorlar. Sus icinde super bu elma salyangozlari ya.

Çok iyi aferin devam et o zaman.. Petshopcu ne demek?? Petshop anladık da petshopcu nedir onu anlamadım ben pardon
 
Arkadaşlar sakin lütfen. Mübarek bir gece birbirimizi kırıp incitmeye gerek olmadığını düşünüyorum umarım katılırsınız siz de bu düşünceme ve daha da uzamaz konu.
 
Çok haklısın Aragorn çok mübarek bir gecedeyiz. Bir gerginlik oluşmasına katkıda bulunmak istemem herkesi vicdanıyla başbaşa bırakmak en iyisi. Ben konuyu burada kapatıyorum herkese hayırlı geceler. Dua etmeyi unutmayın bu gece.
 
Arkadaşlar canlı yem verilmelimi verilmemelimi diye çok konu açıldı ve her yeni konuda yeniden sert tartışmalara girmeyelim lütfen!
 
Evet herkes istedigi seyi verir ben size kurutulmus karides ve sticks veriyorsunuz diye kiziyormuyum. Saygi duymak gerekiyo. Petshop, petshopcu, akvaryumcu, balikci nasil dedigimin ne anlami var 4ude ayni kapiya cikiyor....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst