Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

petshopta gördüğüm kaplumbağayı göle bırakabilir miyim?

enes1907

Gümüş 3 Üye
Eğer konuyu yanliş yere açtiysam özür dilerim başka bir yer uyduramadim bu konu için 2 hafta önce petshopa gittiğimde 20 25 cm bir kaplumbağa gördüm resmini atacağım acinacak haldeydi amasya da böyle büyük bir kaplumbaga yi barindiracak ekipmana sahip biri olduğunu sanmıyorum benimde zaten yeterince kaplumbağam var alacaksamda erkek alacağim bu sefer 2 dişim var petshoptakinin de tırnaklari kısaydi baya. Onu bir golete bırakabilir miyim acaba? Kıs uykusundan kalkabilirse bir sorun olmaz değilmi?
mailto:/nbold3.jpg

Cvp: petshopta gördüğüm kaplumbağayı göle bırakabilir miyim?

hayvan açısından uyum sağlaması gibi problem olması yanında eğer adaptasyon sağlarsa gölde yaşayan hayvanlar için tehdit olacaktır. çevre illerden sahiplenmek isteyen olmasını beklemek gerek. en sağlıklısı bu olur.

Tamam bekleyeceğiz o zaman keşke erkek olsaydı o zaman alabilirdim belki yumurtlamak icin

Cvp: petshopta gördüğüm kaplumbağayı göle bırakabilir miyim?

Sizin oralarda icinde RES yasayan golet var mi ?

Bırakmayı düşündüğüm yer şehir merkezine 30 km uzakta şimdiye kadar sadece 1 kere gittim yasayip yasamadiklarını bilmiyorum koloni kurmuş olamazlar ama 1-2 tanesi adaptasyon sağlamış olabilir üreyemezler hem üreseler bile yavrular kışı atlatamaz. Bırakabileceğim en iyi yer orası

Bu hayvanlarin Tr iklimine uygun olmadığını hepimiz biliyoruz lakin bunu birçok kişi curutmek için en basitinden istanbul belgrad ormanlarında yaşayan resleri örnek gösteriyor. Fakat bu hayvanların hepsinin rahat bir şekilde yaşadığını doğal hayatlarını devam ettirebildiklerini göstermiyor. Orda görülen reslerin kaç kışı daha çıkarıp cikaramayacagi meçhul. Uzun lafın kısası Trde doğaya salmak hayvani ölüme terketmekle eşdeğer tutulabilir. Ha hayvan ya kurtulur ya kurtulmaz. Ki salindigi yerdeki habitati alt üst etme gibi birçok diğer canlının vebaline girilme ihtimalide söz konusu. İyi düşünün derim. Sizi anlayabiliyor ve hak veriyorum ancak daha yararlı çözümler üretmek zorundayız en azından bu hayvan için. Belki hayvanat bahceleriyle iletişime geçebilirsiniz. Denemekten ne çıkar. Duyarliliginiz için size saygı duyuyorum teşekkürler

Bence de hayvanat bahceleriyle irtibat kurmak yararli olabiilir belki bi dneyin derim ilgilenen bi yer cikabilir

Geri