Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

PITIR ı kaybettim

m.arslan

Bronz 5 Üye
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
27
pıtırım hastaydı tedavi icin cok çabaladım tam iyi oluyor derken ısıtıcı bozuldu ısıtıcı aldım ama gelmesini bekleyemeyecek kadar güçsüzmüş çok üzgünüm hislerimi anlatacak kelime bulamıyorum. zaten diğeri büyürken o zayıflıyordu. aldığımda hastaymış anlamamıştım eve getirirken arkadaşlar söyledi bunda bi tuhaflık var diye o zaman anlamıştım ve tedaviye hemen başladım tam iyi oldu artık derken kaybetmek beni yıktı resmen. umarım sevdiği bir canlıyı kaybetme duygusunu kimse yaşamazz :(:(:(:(:(
 
Üzüntünüzü paylaşıyorum. Trajik bir şekilde 2 haftada 2 kaplumbağa kaybettiğimden ne kadar acı verici olduğunu anlıyorum. En azından elinizden geleni yaptınız.
 
umarım elimden geleni yapmısımdır herseye rağmen onun ölmesine mani olamamak işten eve gelince onu besleyemeyecek olmak onun canın yanmış olduğunu bilmek çok üzüyo beni
 
biliyorum o acı çok kötü öcük ümde ölmüştü nur içinde yatsın
 
çok teşekkür ederim acımı paylaşan birilerinin varlığı gerçekten güç veriyor insana.
dişi olanı ITIR da sanki PITIR ın öldüğünü anladı bişey yemiyor öylece bakınıyor etrafına bişeylerin olduğunun farkında onun olumsuz etkilenmesinden korkuyorum bu durumdan etkilenmemesi için napabilirim?
 
Çok üzüldüm.basınız sağolsn dilerim diğer kaplumbaganızla uzun yıllar zaman geçirrsiniz.
 
Yalnız kaldığı için bir süre alışamayabilir ama bu durumdan çok etkileneceğini sanmam, ısıtıcı olmadığı için metabolizması yavaşlamıştır o yüzden yemiyor olabilir. Başınız sağolsun.
 
yalnız kalmasında bi sakınca var mı yanına bi eş almalımıyım
 
Ben almayın derim doğada sosyal hayvanlardır ancak akvaryum ortamında hiç öyle değillerdir ve yaşam alanlarını başka kaplumbağalarla paylaşmaları hep sorunlara neden olmuştur er ya da geç.
 
m._arslan' Alıntı:
yalnız kalmasında bi sakınca var mı yanına bi eş almalımıyım

:D Akvaryum ortaminda kaplumbaganin esi olmaz asla. Herini, kuru alanini, yemini ve suyunu diger kaplumbagayla paylasmak istemezler güçlü olan zayifa saldirir ve ayirmak zorunda kalirsiniz.
 
Geri
Üst