Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plak atılımı

Betulsah

Gümüş 2 Üye
Merhaba plak atılımı nasıl oluyor akvaryumu devamlı kontrol ediyorum ama bir şey görmüyorum ben kontrol etmeden önce yiyor olabilir mi yavru kaplumbağada plak nasıl oluyor bilmiyorum Instagram'da bi videoya denk geldim Ekli dosyayı görüntüle 11200
Böyle olmaz herhalde yavru olduğu için ben akvaryumda buna denk geldim Ekli dosyayı görüntüle 11201
Deri parçası mı bu kadar büyüğe ilk defa geldim plak diyince aklıma balık pulu tarzı bir şey canlanıyor Ekli dosyayı görüntüle 11202
Hanımefendi yerinde durmadığı için bu kadar net çekebildim

BENDE SIKINTI VAR SANIRIM NASIL İKİNCİ KONU OLARAK BUNU AÇABİLDİM BİLMİYORUM KUSURA BAKMAYIN

Merhaba plak atılımı nasıl oluyor akvaryumu devamlı kontrol ediyorum ama bir şey görmüyorum ben kontrol etmeden önce yiyor olabilir mi yavru kaplumbağada plak nasıl oluyor bilmiyorum Instagram'da bi videoya denk geldim Ekli dosyayı görüntüle 11200
Böyle olmaz herhalde yavru olduğu için ben akvaryumda buna denk geldim Ekli dosyayı görüntüle 11201
Deri parçası mı bu kadar büyüğe ilk defa geldim plak diyince aklıma balık pulu tarzı bir şey canlanıyor Ekli dosyayı görüntüle 11202
Hanımefendi yerinde durmadığı için bu kadar net çekebildim

BENDE SIKINTI VAR SANIRIM NASIL İKİNCİ KONU OLARAK BUNU AÇABİLDİM BİLMİYORUM KUSURA BAKMAYIN
uvb ve ısıtıcı lamba var ise kendi kendine atar

Daha plakalar sıkı. Vakit var. Büyük oranda açılıp rengi matlaşacak daha. Aylar var.

O deri parçası. Onu da yemesinde sakınca yok kalsiyum içeriyor.

Uzun süre kötü şartlarda yaşayıp uygun sisteme geçen hayvanlar olduğu gibi büyük tek parça deri atan var. Bakım şartları kötü yerden aldığım hayvanın derisi ön iç boşluktan itibaren boyun derisiyle öyle bir kalkmıştı ki önden bakınca çiçek gibi gözüküyordu.

Daha plakalar sıkı. Vakit var. Büyük oranda açılıp rengi matlaşacak daha. Aylar var.

O deri parçası. Onu da yemesinde sakınca yok kalsiyum içeriyor.

Uzun süre kötü şartlarda yaşayıp uygun sisteme geçen hayvanlar olduğu gibi büyük tek parça deri atan var. Bakım şartları kötü yerden aldığım hayvanın derisi ön iç boşluktan itibaren boyun derisiyle öyle bir kalkmıştı ki önden bakınca çiçek gibi gözüküyordu.
Aldığım yer kötü bakmıştı bende bir kaç ay sadece ısıtıcıyla birlikte baktım şimdi her şey tam 2 haftada bir deri değiştiriyor iyi bir şey mi bilmiyorum normalde minik minik deri parçasına denk gelirdim büyüğe denk gelince şaşırdım
Çok merak ediyorum mantar enfeksiyonu neden ortaya çıkar neredeyse 1 yıl olacak hiç mantar enfeksiyonu olmadı olmasını da istemem ama o hataya düşmem için neye dikkat etmem lazım

Akvaryuma iyi sterilize edilmemiş bir ürün koyduğunuzda yada ellerinizi sabunlamadan müdahale ettiğinizde bulaşır.

Bakımsız hayvanlar iyi bir sisteme geçtiğinde büyümeye başlamakla birlikte daha önce deri değişimi olmadığı için ilk değişimi yoğun ve büyük parça halinde olur. Sonraki değişimler büyümeye paralel normal seyrettiği için fazla geniş biçimde olmaz.

Akvaryuma iyi sterilize edilmemiş bir ürün koyduğunuzda yada ellerinizi sabunlamadan müdahale ettiğinizde bulaşır.

Bakımsız hayvanlar iyi bir sisteme geçtiğinde büyümeye başlamakla birlikte daha önce deri değişimi olmadığı için ilk değişimi yoğun ve büyük parça halinde olur. Sonraki değişimler büyümeye paralel normal seyrettiği için fazla geniş biçimde olmaz.
Yok hijyene çok dikkat ediyorum onlara özel süngerle haftada en az 2 kere yıkıyorum akvaryumu süngeri sık sık değiştiriyorum işim bitince kurutuyorum bakteri üremesin diye 🤠

Değişmeye gerek yok. Bulaşık deterjanı ile süngeri yıkayıp birkaç gün kenara koyun. Deterjan kokusu gitsin. Gerçi iyice yıkayıp kuruttuğunuzda zaten bakteri yaşayacak ortam bulamaz.

Geri