9 yaşındaki kardeşimin aşırı ısrarı ile kırmızı yanaklı iki tane su kaplumbağası aldık. Ama nerden bilelim böyle masraflı olduklarını . Ölüm kabında baktık iki ay falan oluyor. Geçen gün altında 15 L yazan bir leğen aldım züccaciyeden. Kendi çapımızda kuru alan yaptık. Kapları evin güneş alan bir yerinde güneş sıkıntısı yaşamıyoruz. Ki zaten urfa dayız ve çöl sıcağı yaşadığımız için suları soğumuyor. ;-D
Kışın da peteğin yakınına koyarız kaplarını. Akvaryum filtre ısıtıcı falan alacak imkanımız yok maalesef. Zaten kardeşim aşırı ısrar etti diye aldık yoksa almazdık kardeşime de kızıyorum zaten. Sorum şu biz bu şekilde bakabilir miyiz. Yani böyle bakmamız onlar için çok mu kötü. Biz elimizden geldiğince güneşlendirip suyunu temiz tutmaya çalışıyoruz ama yani çok mu rahatsız yapıyorlar şu an.
Kışın suları çok soğursa eğer uygun bir ısıtıcı almaya Çalışırım neyse çok uzattım. Ve Çeşme suyu kullanıyoruz. Sularımızın kireci mi başka bir şey mi acaba kabukları beyazlaşıyor yavaş yavaş. Kabukları yumuşak değil. Kireç midir acaba.
Bir de su derinlikleri ne kadar olmalı?
Suda yem artıklarının kalması zararlı mı mikrop kaparlar mı?
Kabuktaki beyaz yerler kokmuyor ve yumuşak değil.
Sularını her gün değiştiriyoruz kirleniyor diye iyi mi ediyoruz kötü mü
Kışın da peteğin yakınına koyarız kaplarını. Akvaryum filtre ısıtıcı falan alacak imkanımız yok maalesef. Zaten kardeşim aşırı ısrar etti diye aldık yoksa almazdık kardeşime de kızıyorum zaten. Sorum şu biz bu şekilde bakabilir miyiz. Yani böyle bakmamız onlar için çok mu kötü. Biz elimizden geldiğince güneşlendirip suyunu temiz tutmaya çalışıyoruz ama yani çok mu rahatsız yapıyorlar şu an.
Kışın suları çok soğursa eğer uygun bir ısıtıcı almaya Çalışırım neyse çok uzattım. Ve Çeşme suyu kullanıyoruz. Sularımızın kireci mi başka bir şey mi acaba kabukları beyazlaşıyor yavaş yavaş. Kabukları yumuşak değil. Kireç midir acaba.
Bir de su derinlikleri ne kadar olmalı?
Suda yem artıklarının kalması zararlı mı mikrop kaparlar mı?
Kabuktaki beyaz yerler kokmuyor ve yumuşak değil.
Sularını her gün değiştiriyoruz kirleniyor diye iyi mi ediyoruz kötü mü