Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastik Kap

Tebessum

Yeni Üye
Katılım
25 Ağu 2017
Mesajlar
12
9 yaşındaki kardeşimin aşırı ısrarı ile kırmızı yanaklı iki tane su kaplumbağası aldık. Ama nerden bilelim böyle masraflı olduklarını :D. Ölüm kabında baktık iki ay falan oluyor. Geçen gün altında 15 L yazan bir leğen aldım züccaciyeden. Kendi çapımızda kuru alan yaptık. Kapları evin güneş alan bir yerinde güneş sıkıntısı yaşamıyoruz. Ki zaten urfa dayız ve çöl sıcağı yaşadığımız için suları soğumuyor. ;-D
Kışın da peteğin yakınına koyarız kaplarını. Akvaryum filtre ısıtıcı falan alacak imkanımız yok maalesef. Zaten kardeşim aşırı ısrar etti diye aldık yoksa almazdık kardeşime de kızıyorum zaten. Sorum şu biz bu şekilde bakabilir miyiz. Yani böyle bakmamız onlar için çok mu kötü. Biz elimizden geldiğince güneşlendirip suyunu temiz tutmaya çalışıyoruz ama yani çok mu rahatsız yapıyorlar şu an.
Kışın suları çok soğursa eğer uygun bir ısıtıcı almaya Çalışırım neyse çok uzattım. Ve Çeşme suyu kullanıyoruz. Sularımızın kireci mi başka bir şey mi acaba kabukları beyazlaşıyor yavaş yavaş. Kabukları yumuşak değil. Kireç midir acaba.
Bir de su derinlikleri ne kadar olmalı?


Suda yem artıklarının kalması zararlı mı mikrop kaparlar mı?


Kabuktaki beyaz yerler kokmuyor ve yumuşak değil.


Sularını her gün değiştiriyoruz kirleniyor diye iyi mi ediyoruz kötü mü
 

Ekli dosyalar

  • 20170825_163116-1-1.jpg
    20170825_163116-1-1.jpg
    998.2 KB · Görüntüleme: 183
  • 20170825_163131-1-1-1.jpg
    20170825_163131-1-1-1.jpg
    957.1 KB · Görüntüleme: 165
Cvp: Plastik Kap

Ne zamandır mantar mı diye araştırıyorum ama iştahında bir sorun yok ve kokmuyor nolur mantar olmasın çok üzülürüm :((
 
Cvp: Plastik Kap

Ekledikçe ekliyorum ama kusura bakmayın çünkü cevabın mantar olmasından çook korkuyorum. :-(Beyazlıklar elleyince elime gelmiyor ve yumuşak değil. Kokmuyor. Ve bayadır var yavaş yavaş arttı. En başta Babam sularımız kireçli o beyaz yerler kireçtir deyince çok endişelenmedim. Her gün de su değiştiriyoruz suyu da çeşmeden açıp dolduruyorum. Ve bir de kabukların aralarında hafif kalkma var.
 
Onlar kireç. Ve su olduğundan fazla kireçli. İçme suyu ile harmanlanıp inceltilmesi lazım.

Şu an kullandığınız kap zaten ölüm kabı. Petek yanına koyma ile bu iş ne yazıkki olmaz. Zaruri alınacakları dahi temin etme olanağı yok ise hayvanları sahiplendirmeden başka seçenek yok. Hayvanlar büyüdükçe masraflar dahada artacak. Bu haliyle hayvanlara bakılamaz.

Hayvanları doğrudan güneş önüne almayın. Akşam 16:00'dan sonra olabilir. Hayvanların kabuklarını o hale getirende güneş. Her kuru alana çıktıklarında üstlerindeki su buharlaşıp kireç kalıntısı kalıyor. Zamanla da katmanlaşıp o hale gelmiş.

Suyun her gün değişmesi de iyi değil su emsal sıcaklıktaki su ile değişmeli yoksa hayvanlar üşüyüp hastalanır.

İşlemlerden sonra ellerinizi bol sabunla yıkayın bu hayvanlar salmonella taşır.
 
Cvp: Plastik Kap

Kireci temizleme olanağı var mı? Yavaş yavaş temin etmeye çalışacağım eşyaları. Çünkü bu halleri ile kimsenin sahipleneceğini sanmıyorum.
 
Islak diş fırçasına karbonat tozu döküp yavaşça fırçalayıp durula. Sonra eczaneden devit damla alıp. Fazla pahalı birşey değil. Hayvanları peçete ile kurulayıp bir iki damla damlatıp yedir. Sonra kuru yerde 10-15 dakika bekletip kalanı peçete ile silip kaba alırsın. Bunu hergün bir defa yap. Zamanla çizgi araları çözülür. Üstteki plakalar açılıp atılınca kaybolur.

Ama dediğim gibi ya içme suyu ile harmanla yada alternatif kireci az bir su kullan. Çeşme suyundansa yine şebeke suyu ondan iyidir. En azından klorlanıp steril ediliyor. Çeşme suyunda biyolojik birşeyde olabilir. Parazit vs.
 
Geri
Üst