Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastik kaplama ve ızgara tartışması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turtle123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fotonikçi olarak şoyle bir açıklama getireyim.

Radyasyon 3 temel gruba ayırabiliriz.

■Parçacık Radyasyonu

■Iyonize edici yuksek enerjili elektromanyetik dalga(yuksek enerjili ışık)

■Iyonize etmeyen düşük enerjili elektromanyetik dalga(sinyal)

Parçacık Radyasyonu radyoaktif elementlerin parçacık ışınları saçmasıdır.

Iyonize edici ışık özellikle 400nm ve altı dlaga boyuna sahip elektromanyetik dalgalar yuksek enerjiye sahiptir. Bu fotoların soğurulması sonucu soğurulan maddeye enerji aktarılır ve maddeye hasar verebilir (Uv ışınlarının hücre hasarına neden olması gibi.)

Iyonize olmayan elektromanyetik dalga. Bu radyasyon ceşidi yüksek enerjili ışık gibi doğrudan hücre hasarına neden olmadığı için zararsız oldugu düşünülür ancak bu doğru değildir.

Yüksek enerjili ışık ve parçacık radyasyonu gibi hücre
Ye hasar vermez, mutasyona neden olmaz ama şunlara sebep olur.

=>

Kızılötesi ve altı spektrumdaki mikro dalgalar ve radyo dalgalarının bazı etkileri şunlardır.

Düşünceyi zorlaştırma, beynin bilgi akışına müdahale, hislerde değişiklik(heyecanlı veya dalgın hissetme gibi)

Zihin manipülasyonu, maruz kalan kişinin fikirlerinde ve hislerinde değişiklik. Zeka geriliği. Mutluluk hissi.

Ciltte elektriklenme karıncalanma.

Özellikle baş hizasında kullanılan ve sinyal yayan cihazlar bu yönden tehlikelidir.

Amerikanın Irakta helikopter ile radyo dalgaları yayıp askerleri bu şekilde manipüle ettigine dair teoriler var. Aynı şekilde sovyetlerin de kullandığı söyleniyor.

Kendim magnetron ve güçlü bir modem ile yaptığım testlerde pratikte bunu deneyimledim. Doğru olduğunu emin bir şekilde söyleyebilirim.

Sonuçlar plesebo olmayacak kadar son derece güçlü ve şaşırtıcı oldu benim için.

Aynı şekilde cok güçlü elektrik alan da bu etkiyi gösterebilir.

Not!
Günlük hayatta bu etkiler az da olsa hissedilir. Eger bu hissi deneyimlemiş biriyseniz elektromanyetik dalgalarla işi geregi uğraşan biriyseniz bu sinyalleri cok az miktarda günlük hayatta hissetmek mümkün.

Fakat güçlü sinyal yayan bir kaynağın yanina giderseniz bu etkileri çok güçlü ve hissedilir şekilde görürsünüz.
Yukarıdaki etkilerin ben de farkındayım. Anlatmaya çalıştığım şey, bana göre en önemli kriter pratikteki riskin ne düzeyde olduğu. Cep telefonu mutant yapmıyor örneğini de bu yüzden verdim. Evet cep telefonu ve kablosuz iletişim araçları yukarıda yazılan şikayetlere neden oluyor ama cep telefonuyla konuşan bir kişinin gördüğü zararla Pripyat`ta dolaşan birinin gördüğü zarar aynı değil mesela.

Şuanlık şunları yazabilirim.Akrilik ve pleksiler için (PMMA) BPA içermez stabil bir malzemedir.Polikarbonat ise içermez denilir ancak karaterizasyon deneylerimizde çok fazla BPA içeren ürün bulduk.Hele temu gibi bir platformda asla önermem.BPA bilmiyenler için bisfenol A denilen organik bir bileşiktir.Suya az salınım yapar (25° için 0.3g/L) ancak akvaryumlar göz önüne alındığında bu oran kabul edilebilir bir değer değildir.Zayıf bir etkileşimi vardır.ayrıyetten buhar basıncı 5×10 üzeri -6 pascal kabul edilir.çok düşük bir salınımdır ancak bu değer yine 25° içidir ve bizim kuru alanımızın 32 olduğunu ele alırsak BPA içeren maddeler bizim için uzun süreçte pek güvenli değildir. Cam çok güzel bir maddedir salınım yapmaz dağılma süresi insan ömründen bile uzundur ancak ayarlanması çok zordur.PLA malzemesi güvenli denir ancak çok güvenli değildir özellikle sıcak ve uvb de sararmalar bozunmalar ve eğer akvaryum basınçlı ise(büyük akvaryumlar için) Salınım başlıyabilir.PVC içeriğinden dolayo zararlıdır.Ürün maliyeti ve yeni mekanik özellikler açısından ftalat ve ağır metaller eklenebiliyor kısa orta vadede aslında bir sıkıntı olmaz.Ancak bir MSDS ve karaterizasyon raporlarını incelemem gerekiyor.PETG malzeme BPA içermez 70-80 derece arası bozunma olur onun haricinde stabil bir bileşiktirr gıda temasına uygundur.Ancak her petrol türevinde olduğu gibi iyi üretici gerekir çünkü yukarıda yazdığım nedenlerle içine farklı malzemeler katılabiliyor.ancak uvb ye orta düzey kabul edilebilen dirençleri vardır.Buda 1-2 gerekirse 3 yılda bir değiştirilmesi demek sararma ve mekanik özellik yıpranması gösterebilir.Bazıları Uv dirençli maddeler eklenerek üretiliyor onlardan bulursak bu ömrü 4-5 yıl uzatabiliriz aslında birax geç yazdım işteyim kusra bakmayın ancak çalışmaları inceliyerek dahha detaylı bilgi verebilirim.Ekim ayındada istediğimiz bir maddenin üreticinin tedarikçinin karakterizasyonunu yapabilirim hocam ile konuşup

Polikarbonat hakkında o kısmı aydınlattığınız çok iyi oldu.

Genellikle güvenli sayılır ama ureticiye göre eklenen kimyasallar değişebilir. Bpa içerebilir.

Şuanki durumda ureticiye ulaşmak malzeme bilgisine ulaşmak zor, eklenen ek kimyasalları öğrenmek daha da zor.

Benim deneyimlerime göre hayvan için satılan plastikler pek önemsenmiyor. Hatta insan gıdası için uretilen hayvanlarda kullanılan plastiklerde bile zararlı ana madde kullanılabiliyor.

Turkiye piyasasında ürün çeşidi fazla değil satıcılar da ne malzeme olduğunu bilmiyor.

Benim denediğim ve araştırdığım malzemeler arasında gördüğüm en güvenli yöntem pprc boru üstüne Güneşe dayanıklı ppc meyve kasası kaplamak.

Sizce bu pprc + ppc güvenli bir kombinasyon mu?

Yukarıdaki etkilerin ben de farkındayım. Anlatmaya çalıştığım şey, bana göre en önemli kriter pratikteki riskin ne düzeyde olduğu. Cep telefonu mutant yapmıyor örneğini de bu yüzden verdim. Evet cep telefonu ve kablosuz iletişim araçları yukarıda yazılan şikayetlere neden oluyor ama cep telefonuyla konuşan bir kişinin gördüğü zararla Pripyat`ta dolaşan birinin gördüğü zarar aynı değil mesela.
Tabi öyle.

Eğer güvenli duzeydeyse kullanılabilir.

Polikarbonat hakkında o kısmı aydınlattığınız çok iyi oldu.

Genellikle güvenli sayılır ama ureticiye göre eklenen kimyasallar değişebilir. Bpa içerebilir.

Şuanki durumda ureticiye ulaşmak malzeme bilgisine ulaşmak zor, eklenen ek kimyasalları öğrenmek daha da zor.

Benim deneyimlerime göre hayvan için satılan plastikler pek önemsenmiyor. Hatta insan gıdası için uretilen hayvanlarda kullanılan plastiklerde bile zararlı ana madde kullanılabiliyor.

Turkiye piyasasında ürün çeşidi fazla değil satıcılar da ne malzeme olduğunu bilmiyor.

Benim denediğim ve araştırdığım malzemeler arasında gördüğüm en güvenli yöntem pprc boru üstüne Güneşe dayanıklı ppc meyve kasası kaplamak.

Sizce bu pprc + ppc güvenli bir kombinasyon mu?
Pprc güzel bir madde Pvc den daha iyi bence.ftalat içeren DOP yok en azından ancak ppc hakkında bilgim yok lestin hammaddesi olan ppc mi acaba

SmartSelect_20250902_001651_WhatsApp.jpg

SmartSelect_20250902_001739_Alibabacom.jpg

@Berke Karaca bu şekilde iki kalem malzeme sordum.

Birisi moblen pp

Digeri ise hips+gpps dedi.

Sizce bu malzemeler güvenli midir.

Ekli dosyayı görüntüle 13924

Ekli dosyayı görüntüle 13925

@Berke Karaca bu şekilde iki kalem malzeme sordum.

Birisi moblen pp

Digeri ise hips+gpps dedi.

Sizce bu malzemeler güvenli midir.
Açıkçası biraz bilgilerimç tazelemem gerekiyor.Karakterizasyon ve MSDS raporlarını inceler isem güzel bir açıklama yapabilirim.7 8 güne likga yolunun ilk etabına başlıcam biraz yoğunum ancak eylül ortasında boşluğum olucak kapsamlı bir sunum bile hazırlıyabilirim bu maddeler konusunda.Banada hatırlatma tazeleme fırsatı verir.

Açıkçası biraz bilgilerimç tazelemem gerekiyor.Karakterizasyon ve MSDS raporlarını inceler isem güzel bir açıklama yapabilirim.7 8 güne likga yolunun ilk etabına başlıcam biraz yoğunum ancak eylül ortasında boşluğum olucak kapsamlı bir sunum bile hazırlıyabilirim bu maddeler konusunda.Banada hatırlatma tazeleme fırsatı verir.
Tamamdır abi olur. Musait bir zamanda incelemeni bekliyoruz.

Polipropilen Kopolimer diye geçer.

Pp nin daha güvenli bir versiyonu deniyor
Bu kopolimer denilen şey aslında çok belirsiz bir şey maddeyi spesidik bilmiyorum ama konomerler olefik bileşenler var içinde.Ve üreticiden üreticiye bile değişebilir bu ürün.Sıcaklık basınç depo koşulları bile etkiliyebiliyor özellikleri

Tamamdır abi olur. Musait bir zamanda incelemeni bekliyoruz.
Aslında dr Çağla gül güldiken hocam ingiltereden geldi gçeen sene.Araştırma ve çalışmaları mikrofiber ve plastik sektörü üzerineydi.Kendisi bizzat bu deneyleri yapmış bir kişi onlada hatırlatırsıanız eylül sonu ekim başı sorularınızı tek tek sorabilirim.Hatta buraya ben bu konu hakkında güzel bir sunum yapıyım.Hocam da yardım ederse beraber hazırlayıp admine paylaşıyım.Kuru alan ve kimyasal konusunda öncü ve bilgilendirici güzel bir çalışma olur.

Bu kadarı da gayet aydınlatıcı oldu, teşekkür ederiz. Sizin de genel olarak bahsettiğiniz gibi petrol temelli her malzemenin az veya çok zararlı olduğu konusunda şüphemiz yok. Asıl anlamamız gereken nokta bu malzemelerin normal kullanım koşullarında ciddi bir risk teşkil edip etmediği. Örneğin cep telefonları radyasyon yayıyor ancak cep telefonuyla konuştuğumuz anda mutant olmuyoruz. Müsait bir zamanınızda kullanımını makul bulduğunuz malzemeleri yazarsanız tüm forum için çok faydalı olur.
Tamamdır en kısa zamanda hem kendim hem de hocalarımdan yardım alarak güzel bir çalışma derliyeceğim.

Ppc kasada 1. Kalite 2. Kalite diye isimlendirme var ama ben bunu kullanıyorum.

alpbx.com.tr

1.Kalite Katlanır Kırmızı Kasa 60x40x18 cm - Gıdaya Uygun Katlanabilir Düzenleyici Sepet 37 Litre - Alpbx

1.Kalite Katlanır Kırmızı Kasa 60x40x18 cm - Gıdaya Uygun Katlanabilir Düzenleyici Sepet 37 Litre ile Taşıma ve Depolama sorununa elveda! Hızlı teslimat ve Ücretsiz Kargodan yararlanmak için sen de şimdi sipariş ver!
alpbx.com.tr
alpbx.com.tr

Gıda onaylı diyor ama onay belgesi vs bırakmamış onu sorayım.

Geri