Fotonikçi olarak şoyle bir açıklama getireyim.
Radyasyon 3 temel gruba ayırabiliriz.
■Parçacık Radyasyonu
■Iyonize edici yuksek enerjili elektromanyetik dalga(yuksek enerjili ışık)
■Iyonize etmeyen düşük enerjili elektromanyetik dalga(sinyal)
Parçacık Radyasyonu radyoaktif elementlerin parçacık ışınları saçmasıdır.
Iyonize edici ışık özellikle 400nm ve altı dlaga boyuna sahip elektromanyetik dalgalar yuksek enerjiye sahiptir. Bu fotoların soğurulması sonucu soğurulan maddeye enerji aktarılır ve maddeye hasar verebilir (Uv ışınlarının hücre hasarına neden olması gibi.)
Iyonize olmayan elektromanyetik dalga. Bu radyasyon ceşidi yüksek enerjili ışık gibi doğrudan hücre hasarına neden olmadığı için zararsız oldugu düşünülür ancak bu doğru değildir.
Yüksek enerjili ışık ve parçacık radyasyonu gibi hücre
Ye hasar vermez, mutasyona neden olmaz ama şunlara sebep olur.
=>
Kızılötesi ve altı spektrumdaki mikro dalgalar ve radyo dalgalarının bazı etkileri şunlardır.
Düşünceyi zorlaştırma, beynin bilgi akışına müdahale, hislerde değişiklik(heyecanlı veya dalgın hissetme gibi)
Zihin manipülasyonu, maruz kalan kişinin fikirlerinde ve hislerinde değişiklik. Zeka geriliği. Mutluluk hissi.
Ciltte elektriklenme karıncalanma.
Özellikle baş hizasında kullanılan ve sinyal yayan cihazlar bu yönden tehlikelidir.
Amerikanın Irakta helikopter ile radyo dalgaları yayıp askerleri bu şekilde manipüle ettigine dair teoriler var. Aynı şekilde sovyetlerin de kullandığı söyleniyor.
Kendim magnetron ve güçlü bir modem ile yaptığım testlerde pratikte bunu deneyimledim. Doğru olduğunu emin bir şekilde söyleyebilirim.
Sonuçlar plesebo olmayacak kadar son derece güçlü ve şaşırtıcı oldu benim için.
Aynı şekilde cok güçlü elektrik alan da bu etkiyi gösterebilir.
Not!
Günlük hayatta bu etkiler az da olsa hissedilir. Eger bu hissi deneyimlemiş biriyseniz elektromanyetik dalgalarla işi geregi uğraşan biriyseniz bu sinyalleri cok az miktarda günlük hayatta hissetmek mümkün.
Fakat güçlü sinyal yayan bir kaynağın yanina giderseniz bu etkileri çok güçlü ve hissedilir şekilde görürsünüz.