Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastik Paludaryum?

ozibozi00

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar. Ben az önce forumunuza üye oldum. 8 yıldır baktığım muhabbet kuşumu kaybettikten sonra kendimi oldukça boşlukta hissettim. Ve yeni bir evcil hayvan bakmak istiyorum. Hayvan bakımı konusunda oldukça yetenekliyim. Bugüne kadar her çeşit hayvandan besledim. Forumunuzdanda su kaplumbağalarıyla ilgili bir çok bilgi aldım. Yeni su kaplumbağaları edinmek istiyorum. Daha 17 yaşında olduğum için çok bütçe ayıramıyorum malesef. Hamster besledğm zamanlarda kendim hamsterıma bir çok oyuncak ve kocaman bir kafes yaptım. Alacağım su kaplumbağalarımada şu büyük plastik saklama kaplarından bir paludaryum yapmak istiyorum. Ama plastik olması ısıtıcı koyduğumda sorun çıkarır mı yada başka bi konuda? Bunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Konu teraryum ve paludaryum bölümüne taşınmıştır.

Ne güzel hayvan bakmada başarılı ve özenliyim diyorsunuz, kutlarım :)

Ama forumda biraz arama yaparsınız göreceksiniz ki herkes genel olarak plastik paludaryuma karşı. Zira içlerinde hayvanlar etrafı göremiyor, ayrıca çok çabuk büyüdükleri için o kap küçük geliyor ki çok su koymaya ve filtre takmaya elverişli değiller.

Ayrıca bu hayvanlar "su" kaplumbağaları, bunların yeterli derinlikte suda yüzmesi gerek, fakat siz onların ancak boyuna gelecek kadar su koyabileceksiniz.

Yoo siz karıştırdınız. Benim bahsettğm o pet shoplarda satılan uyduruk paludaryumlar değil. Resimde gördğnz gibi 60-70 cmlik büyük şeffaf kaplar. Onlara her türlü eklemeyi yapablrm. Her türlü el aleti ve eklemeyle.

Hazır almaktansa kendim çok daha güzel şeyler yapabilceğme eminim.

Affedersiniz, benim hatam olmuş :(

Fakat bir noktayı tekrar geçmek isterim, bunların içinden de büyük ihtimalle dışarısı görünmüyordur, fakat daha başka bir arıza/sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Ne kadara alacaksınız bu ürünü?
Ben Antalya'da akvaryumumu 25 liraya yaptırdım, ölçüleri 50x30x40 şeklinde olarak. Eğer 25-30 lira gibi bir fiyatsa aynı fiyata yaklaşık aynı ölçülerde bir akvaryum yaptırabilirsiniz gibime geliyor. Bence biraz daha araştırın, camcıları gezin, petshoplarda kalmayın sadece, camcılar daha ucuz söylüyor

Ben bu kaplardan kullanıyorum. Siz de kullanabilirsiniz. Zaten kullanan başkaları da var.

Bu kaplardan dev gibi birtane maximum 10 liraya alabilirim :) Madem başkalarıda kullanıyor bende yapaym bir tane. Şimdi bir liste çıkarıp yavaş yavaş planlarıma başlıyim :)

Evet bende ilk başladığım günler plastik kapta besliyordum,pişman oldum zaten,sonra camcıda bir akvaryum yaptırdım 15 tlye gayet güzel 50*30*20 ölçüleri ... bence sende hemen bir akvaryum yaptır,su ısıtıcı al , filtre al :D

Bende bir süre böyle baktıktan sonra alıcam bi akvaryum. Yada yaptırıcam.

Ben 26L kapta bakıyorum 2 kapluş (20dk sonra 2 daha kapluş gelicek) ısıtıcı filtrem var suları full kuru alanları var gayet güzel yüzüyolar dalıyolar.

Hayırlı olsun yeni kaplumbağalarınız. Mümkünse bir kaç resmini koyun paludaryumunzn bende esinlenmek istiyorum.

Geri