Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastik yiyor

Basakk

Yeni Üye
Kaplumbağam sürekli imayla adasının plastiklerini söküyor ve yiyor yediğinde şahit oluyorum yani ama durduramıyorum 3. Kez ada alıyorum ve yine full parçaladı yedi plastik yiyip duruyor resmen bu eminim zararlıdır plastik sonuçta ne yapabilirim bu durum için plastik çıkmadı için bu yeşil plastiği olmayandan almıştım onada çıkamadı

Ekli dosyalar

• IMG_5380.jpeg
    IMG_5380.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
Üzeri yosun, alg ve yem artığı bağladığı için kokusunu alıp ısırıyor. Bu zararlı. Midesinde birikebilir. Bağırsaklarını tıkayabilir. Bu iştah kesilmesinden anlaşılır. Dışkısını görünce kepçe ile hemen alın. Tekrar yemesin.

Bunu sökün. Pvc paspas alın. Üçgen yada altıgen şekilli olandan. Bu makarada metre hesabı satılır siz yetecek kadar kestirin. Fazla para vermeyin.

Alan üstünden silikonlayın. Rampa kısmını yapıştırmayın. 4 tane noktasal silikon sıkma yeterli. Yalnız bir gün dışarıda bekletin kokusu gidip sertleşsin. Suya temas etmesin. Yada vantuza ip ile deliklerinden geçirip alan üstünden cama sabitleyin.

Geri