Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

POU akvarumumuz :)

berkanmiriz

Yeni Üye
Arkadaşlar bu Pou'nun yuvası henüz yeni kuruldu zamanla güzelleşecek yorumlarınızı bekliyorum

mailto:/2h6g3rl.jpg
mailto:/fjp7k4.jpg
mailto:/2wr25xd.jpg
mailto:/64ghaw.jpg
mailto:/xgb32t.jpg

Gayet sade ve güzel olmuş. Ancak iki konu var. Biri lmbayı soft ampul ile değiştirinki gözlerini rahatsız etmesin. İkincisi filtre akıntısı direk rampaya vuruyor. Hayvan çıkmakta zorlanabilir. Bence filtreyi şu anki konumunun tam karşı tarafına koyun.

Cvp: POU akvarumumuz :)

üzerinde soft yazıyordu hocam acaba farkı nedir nasıl anlarım
akıntıya gelince bende ilk başta öyle olacağını düşünmüştüm ama zamanla gördüm ki tam tersi bu akıntıyla oyun oynuyor ve akıntı tam ortaya vuruyor kenarlarını zaten rahatsız etmiyor bende değiştirme gereği duymadım ama durum değişebilir tabi :)

Soft lambayı hırdavatçılarda veya avmlerin lamba bölümlerinde bulabilirsiniz. pahalı değil sadece 1tl özellikleri ise sarı renk ışık verir ve 40 ile 60 watt arası enerji harcıyorlar.

normal softonelar artık üretilmiyor ben bauhaustan şu ürünü aldım.

mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul.html

Soft lamba beyaz yada sarı olarak mattır. Yani içindeki akkor tel gözükmez. Gözü almaz. Cem' in gönderdiği linkteki gibidir.
Akıntıyı kullanıyor ve rampaya çarpmıyorsa sorun olmaz. Ama çarpma ve travma geçirme şansı doğacak şiddetteyse riske girmeyin derim.

anladım hocam bunun telleri gözüküyor cuma günü alma şansım var takacağım. akıntı yüksek bir güç değil yavaş zaten şimdi tam tersi olarak yanı dediğiniz gibi yaptım ama akıntıya karşı pek iyi yüzemiyor bu normalmidir sizin akvaryumlarınızda nasıl merak ettim

Filtre bana biraz büyük geldi akvaryuma göre , birde lamba zaten onuda hallediyormuşsunuz onun haricinde güzel bir akvaryum :)

Bende akıntı yüm akvaryumu etkilemediği için sorun olmuyor. Eğer fazla akıntı varsa suyu veren tarafı biraz yan cama doğru verin. Tabi o kısım hareket eden bir modelse. Böylece kısmen şiddet azalır.

Cvp: RE: POU akvarumumuz :)

AEK' Alıntı:
Bende akıntı yüm akvaryumu etkilemediği için sorun olmuyor. Eğer fazla akıntı varsa suyu veren tarafı biraz yan cama doğru verin. Tabi o kısım hareket eden bir modelse. Böylece kısmen şiddet azalır.

hocam teşekkürler güzel fikir şimdi uygulayacağım

daha ufak bi filtre denedim fakat temizlemedi bu uygun geldi

Filtre artık kuru alanın altında ve akıntıyı cama verdim sorun çözüldü :)

İyi oldu, rahatlamıştır kaplumbağada :)

Geri