Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Raffy P

charlsteve

Bronz 5 Üye
İyi günler, benim problemim suyun kirliliği. Balık, yumurta, marul vb ek besinler verdiğimde su berrak ve kokusuz oluyor ama raffy p, daha doğrusu stick yem verdiğimde 3 gün gibi kısa bir sürede su bulanıyor, rengi değişip koku yapmaya başlıyor, su değişim zamanına kadar da e hayli bayağı kirleniyor. Bunu önlemenin yolu nedir, filtreyi mi büyütmeli? Teşekkürler şimdiden

Cvp: Raffy P

Yemleri verdikten sonra yenmeyenler suda kalıyor mu? Normalde balık vb daha çok kirletiyor suyu. Ben temel yem olarak raffy p değil reptomin kullanıyorum şu an ama raffy p de de böyle bir sorun hatırlamıyorum. Yemler 15 dk içerisinde tüketiliyorsa ve hala yağ izleri kalıyorsa filtreyi yükseltmek çözüm olabilir. Modların görüşlerini de beklemek lazım.

balıkta jbl energil veya sera royalden başka birşey verme. balığı elden küçük parçalar halinde ver hayvanlar parçalarken suyu kirletir. yumurta kesinlikle akvaryumda verilmemeli çabuk dağılır ve aşırı kirletir. yemlemeyi ayrı bir kapta yapman sağlıklı olur. filtre olsa da olmasa da su yine kirlenecektir. yumurtayı sürekli vermene gerek yok. aslında vermene de gerek yok ama ayda bir istersen verebilirsin.

stick yemleri de yine elden vermeye çalış. direk dökersen tozu da suya yayılabileceği gibi hayvanlar yiyene kadar dağılma durumuda var.

Şahsen raffy p nin bu denli bulanıklık daha doğrusu koku yapacağını düşünmüyorum. Akvaryum ebatları? su miktarı ve kullanılan filtre nedir? akvaryum ve ekipman yetersizliği nedeniyle olabilir.

Akvaryum 80x40x40, filtre dophin 6w galiba tam hatırlamıyorum. Yemedikleri yemler suda kalmıyor çünkü parça parça atıyorum, attığım bitince tekrar atıyorum, yemi yerken biraz dağılıyor ama onun da o kadar problem yaratabileceğini düşünmemiştim

Benim de Raffy P'ler biraz dagiliyor gibi.(Sansen buyuk kutu bitince Tetra`ya donmeyi dusunuyorum yine).Hatta Emre'ye sormustum,yemde sorun mu var diye ama normal dedi. Ama bunun o kadar pislige sebep olacagini sanmam.

tabana parçalar dağılıyor ise yemi kararında verin. sonrasında inip onları silis ile birlikte yiyorlar. yemi çok verirseniz tabandkilere ilgileri kalmıyor ve pislik birikimi olarak dönüyor.

Hicbir zaman tabandakileri yiyen kaplumbagam olmadi diyim sana =))) Hatta yuzeydeki kirpik duranlari da.Az da versem sonuc ayni.

Tabandakikeri yediklerini görmüştüm yem bulunca kaçırmıyorlar zaten :) teşekkürler herkesee

Geri