Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rafi'de de iştah sorunu

samet52

SKF Delisi
Bu ara çok sayıda iştahı kesilen kaplumbağa haberi gördüm ne yazık ki 4-5 gündür Rafi de yem yemiyor dün haşlanmış yağsız tuzsuz kıyma verdim bayıla bayıla yedi adeta canavara döndü kıyma yeme işlemi bitince yine döndü gitti köşeşine tabi doğal olarak halsiz bugün de yemedi kıyma da vermedim yarın yemezse yarın da kıyma vermeyi düşünüyorum malum Rafi zaten hassas hayvan uzun süre aç kalması doğru değil bu mevsim geçişinden mi diyeceğim leo da hiç değişiklik de yok

-bu arada ben de 1 haftadır hastayım yorumlarına hemen cevap veremeyebilirim cevaplarınızı bekliyorum

Cvp: Rafi'de de iştah sorunu

Samet, muhtemelen mevsim değişimi etkiliyor. Belki hayvanlarda oda ısısı düşüşü gibi unsurlardan etkilenmede mümkündür. Kıyma vermen hayvanın diğer yemlere dönüşünü olumsuz etkileyebilir. Ama bu hayvanın durumundan dolayı aç kalmasını istememeni anlıyorum. Rafi çok nazlı bir hayvan.

bende normalde tavsiye etmiyorum ancak ne yerse kar deyip her türlü yiyeceği dene en azından boy atıp biraz kendine geldiğinde yeme geçiş sürecinde zorlama yaparsın. bu şekilde zaten yemiyor yemi. bir haftalık böyle bir program yap bakalım. sana da geçmiş olsun.

bu zamana kadar ben de kıyma vermemiştim hiç onaylamıyordum pek fazla ama cem abinin dediği gibi ne yerse kar gözüle bakıyorum artık şöyle bir 6 cm felan olsa 1 hafta yem yemese yine çok etkilenmez ama bu kadar küçük olunca mecburum böyle bir yol denemeye karar verdim

cem' Alıntı:
bende normalde tavsiye etmiyorum ancak ne yerse kar deyip her türlü yiyeceği dene en azından boy atıp biraz kendine geldiğinde yeme geçiş sürecinde zorlama yaparsın. bu şekilde zaten yemiyor yemi. bir haftalık böyle bir program yap bakalım. sana da geçmiş olsun.

teşekkür ederim abi

Bende hayvana odaklanınca seni unutmuşum Samet, geçmiş olsun.

Yapacak birşey yok, ne yerse kar olacak şu anda.

estafurullah abi teşekkür ederim , bu sefer de bu yöntemin sonuçlarını bekleyeceğiz hayırlısı olur inşallah

Bugün kıyma yemedi çok şaşırdım , peşinden çok hızlı koştu kokladı fakat yemedi kıyma yemeyen ne yer bilmiyorum durumlar oldukça zor bir hale geliyor

bu da buldu bulandırıyor derler ya o halde. artık her yem zamanı her bir çeşitten sırayla deneyeceksin. hazretleri hangisini seçerse onu yiyecek. çin imparatoru olur ya kendileri.

Aynen öyle abi yani yorumun bu kötü durumda gülümsetti beni :)

Bir iyileşeyim ayrı kaba alıcam tekrar anca o zaman yoksa şimdi yemiyor gidiyor kendi köşesine yemlerde hiç ilgilenmiyor

Geri