Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rampa

stabil_2

Yeni Üye
arkadaşlar yeni kaplumbağa aldım rampa yapmam lazım sizce ne tür malzemeler önerirsiniz?

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın

ekipman olarak ısıtıcı ve ubv lamba kullanıyorum akvaryum ölçüsü 100x40x50 hayvan kücük hocam 4 cm falan pcdeyim foto atamıyom

Kuru alan yaparken taş ve çim gibi malzemeler kullanmayın.

Taştan soğuk yer. Çim ise pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

ekipman olarak ısıtıcı ve ubv lamba kullanıyorum akvaryum ölçüsü 100x40x50 hayvan kücük hocam 4 cm falan pcdeyim foto atamıyom
Uvb ne kullanıyorsunuz? Çoğu uvb lamba zararlıdır. Kullandığınız uvb nin linkini atın.

4cm kaplumbağa icin uvb ye gerek yok fakat ısıtma lambası her yaşta her mevsimde kullanılır.

Yazın 28 kışın 52 Watt kullanın.

Bu linkte satılıyor.

Kullandığınız takviye, kum, dekor vs ne varsa yazın bazıları zararlı hayvana zarar vermeyin.

hocam bir tane gemi bir süs
büyük böylle birde taş çakıl taşları

hocam zarar veriyor fakat ailem bana gereksiz diyor ve bana saldırıyorlar
bende biliyorum fakat bunu nasıl aşacağım

hocam bir tane gemi bir süs
büyük böylle birde taş çakıl taşları
Tüm taş ve çakılı çıkartın.

Hem pislik tutar hemde arasina yem artığı kaçtıkca taşları yer.

80 litrelik gıda kabı alın çarşıda 500tl

Meyve kasasından kuru alan yapın.

Tepesine 20 liralık halojen ampul takın 28-42-52Watt.

Bir tane su ısıtıcı alın. Uygun fiyatlı rs elektrik marka var ama tetra ve eheim de olur butceniz varsa.

Büyük yüzme alanı, su ısıtıcı ve ısıtma lambası şarttır. Bu olmadan hayvan ya ölür yada sağlıksız yaşar.

Tüm taş ve çakılı çıkartın.

Hem pislik tutar hemde arasina yem artığı kaçtıkca taşları yer.

80 litrelik gıda kabı alın çarşıda 500tl

Meyve kasasından kuru alan yapın.

Tepesine 20 liralık halojen ampul takın 28-42-52Watt.

Bir tane su ısıtıcı alın. Uygun fiyatlı rs elektrik marka var ama tetra ve eheim de olur butceniz varsa.

Büyük yüzme alanı, su ısıtıcı ve ısıtma lambası şarttır. Bu olmadan hayvan ya ölür yada sağlıksız yaşar.
tamamdır hocam taşları çıkarttım zaten meyve kasası da aldım
ısıtma ise sizin gönderdiğiniz linkten gösterdim elektrikçiye onlarda varmış sağ olun hocam çok teşekkür ederim

tamamdır hocam taşları çıkarttım zaten meyve kasası da aldım
ısıtma ise sizin gönderdiğiniz linkten gösterdim elektrikçiye onlarda varmış sağ olun hocam çok teşekkür ederim
Rica ederim.

Mutlaka gelişmelerden haberdar edin.

Aklınıza takılan herşeyi sorun.

Geri