Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Renk Sorunu

Diablo

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağamda beyaz renk oluşumu başladı lütfen biri yardım etsin ne yapmalıyım ?

Foto da burda

mailto:/95s9ic.jpg

Veterinere götürmenizi öneririm. Kabuk değişimine bağlı renk kaybı değil. Kireçte değil. Benim tahminim ya mantar yada d vitamini ve mineral eksikliğine bağlı bir olumsuzluk.
Tırnağınızı sürtünce bir değişim yada kazınma meydana geliyor mu?

Cvp: Renk Sorunu

hyr bir değişiklik olmuyor ve çok garip gayet iştahlı hareketleri normal görünüyor 80 cnm bir akvaryumda bakıyorum ama yanındaki sağlıklı kaplumbağamla aynı davranışları ve belirtileri gösteriyor ellediğim beyaz bölüm yeşil bölüm kadar sert

hyr bir değişiklik olmuyor ve çok garip gayet iştahlı hareketleri normal görünüyor 80 cnm bir akvaryumda bakıyorum ama yanındaki sağlıklı kaplumbağamla aynı davranışları ve belirtileri gösteriyor ellediğim beyaz bölüm yeşil bölüm kadar sert

Pek mantar gibi düzensiz değil bence. Tırnak sürtünce pütürlük yada hafif dağılma da yok. Bence d vitamini ve mineral eksikliği. Yemler ve vitaminler neler? Isıtma lambası var mı? Birde uvb lamba var ?

Bitkisel olarak Tetra Reptomin Hayvansal olarak Jbl Agi ve Sera reptil raffy 1 kullanıyorum ısıtıcı ve uvb kullanmıyorum güneş ışığı alan turtle topper ım var içinin heryeri güneş alıyor ve güneşleniyorlar tam olarak ne eksik anlamış değilim

Uvb camdan ve türevlerden geçmez. Ya doğal güneşlendirme doğrudan yapılmalı. Isıtma lambası her ihtimalde gerekli. Kuru alan sudan sıcak olmalı ve hızlı kurumalı. Vücut ısısı yükselmeli. Bu arada reptomin bitkisel değil hayvansal. Bitkisel yem sera vital. Ama yemler kaliteli ve uygun. Bu anlamda sorun yok. Veterinere danışmakta fayda var. Mantar olmaz umarım ama ihtimali değerlendirmeli.

böylesini bende görmedim. kirece bağlı plaka altı oluşum desek önlerde niye yok. yani bunu kafadan sildim. güneşin ışığını bir tarafı alıyor diğer taraf almıyor desem gene bu beyazlık olmaz. bende mantar konusunu düşünüyorum hatta bayğı geç bile kalınmış. bir an önce bir ısıtıcı lamba almalısın. kabuğun kuruması mantar riskini de önler. veterinere götürmek şart. ama önce ıslatılmış diş fırçasına sofra tuzu döküp o bölgeyi derisine gelmeyecek şekilde yavaşça ovalaman. bu şekildeki uygulama üstteki plakayı atmasını sağlarsa alttakinin ne olduğu ortaya çıkar. ama fazla zorlama. kabuğunu sürteceği mango kökü de almalısın. geçmiş olsun.

Bnm kaplumbağamda da vardi kabuguna vitamin sürdüm geçti simdi bişey yok.ama senn alt tarafta renk değişimi var sanirim bndr sadece beyazlik vardi

Bu cins bir kabuk hastalığını açıkçası ilk defa gördüm. Arkadaşlar gerekli fikirleri vermiş zaten yalnız bana göre acilen bir veterinere getir. Geçmiş olsun

Geri