Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Reyiz'in mekanı!

Mr. Superman

Yeni Üye
mailto:/wxBPEFS.jpg

Varsa eksiklikler söyler misiniz? :33:

Bunun dışında ilave olarak

Tırnakları kırıldı kendisinin. Bi' sorun olur mu?
30Watt'lık ampül çok mu yakın? Ne kadar uzaklıkta olmalı?
Su seviyesi iyi mi?

Öncelikle saglikli ömür dilerim . İsiticinizi dik konunlandirmaniz daha saglikli olur . Ve lamba cok yakinda duruyor ve normal ampul sanirim . Bu sekilde bir ampul yerine gece lambasi alip yeterli isi daha iyi saglanmiş olur .

Tirnaklari nasil kirildi ? Kökünden mi ? Su seviyesi gayet iyi . Kuru alan dahada yükselirse firar olabilir .

Cvp: Reyiz'in mekanı!

Evet lambayı yukarıya çektim. Gece lambası olayını anlayamadım.

Tırnakları ise halıkaydırmaza tutunurken kırdı sanırım. Sebebini bilmiyorum. 2 tırnağı kırık şuan.

Tamamen mi yok ? Gece lambasi derken suan siz suan isi vermeyen bir lamba takmişsiniz . Tasarruflu ampul gibi bir ampul galiba . Bu ampul yerine soft ampul almalisiniz .

kuru alan eğimi çok fazla biraz daha yukarı kaldırmalısın. lamba açık olduğu için ampul yansıma yapmış net mesafe gözükmüyor. kapatıp öyle bir resim çek. normal ısısı 31-34 derece arası ısıda olmalı bunun için evde kullanılan bir derece kuru alan üstüne konup net değer öğrenilir. hayvanın kabuk tepesi göz önüne alınarak derecenin 31 derece olacağı şekilde mesafe ayarı yapabilirsin. bir tane de su ısısı için cam iç derece almalısın. filtre önü ısıtıcı konumlandırması sirkülasyonun ısıyı dağıtması için gerekli konumlandırma şeklidir. yalnız hayvanın kafa su dışında vücut su içinde olacak şekilde birşeye tutunması lazım. bu işe uygun olan bir tek filtre var. onu diğer uca alıp bu imkanı sağlarsın hayvana. akvaryumun ufak olduğu için ısıtıcıdan uzak durmasında sakınca yok.

arkadaki bitkiyi öndekinin yerine alıp kırmızı ile arkasından destekle her ikisini de kuma dibe oturacak şekilde tam batır. veya bu şekilde arka köşeye konumlandır. önce bunu dene tutunursa filtreyi yerinden oynatmana gerek yok. kırılan tırnak ucu düzelmez ama erkekse arka kısmında uzama olur.

su seviyesi hayvanın dik durumda durduğunda akvaryumun cam üstü ile burun ucu en az aynı seviyede olacak şekilde hizalanmalı. resimden görüldüğü kadarıyla uygun. yalnız yakın zamanda akvaryumu yenilemen gerekiyor. bu idare aşamasını çoktan geçmiş.

Cem abi detaylı belirtmiş bir çok konuyu. Şu lamba bana da tasarruflu gibi geldi, kapalı haliyle veya normal/soft mu yoksa tasarruflu ampul mü bilgi verirsin. 50 wattlık bir soft ampulde ben 17 cm den 32 derecelik bir ısı yakalayabildim. Bu çerçeve de ayar yapabilirsin ama en kesin çözüm için derece ile ölçüm şart.

Isıtıcının markası ne bilmiyorum ama eğer tamamı suya girecek modellerden değilse, Mertcan'ında belirttiği gibi ucu dışarıda olacak şekilde dik konumlandırman olası elektrik kaçaklarında hayvana olacak zararı önler. Dik konumlandırıldığında da buharlaşmaya bağlı olarak su seviyesinin ısıtıcının cam kısmı altına düşme olayına dikkat edersin. Baş kısmının yarısına kadar su içinde kalması kafi olur.

Allah uzun ömürler versin.

Arkadaşlar her noktaya değinmiş ancak bence ayağa kalkarsa kuru alandan atlayabilir gibi.

Bende sağlıklı bir ömür dilerim.

Geri