Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Rocky kaçtı!

kimbubye

Bronz 1 Üye
Ya aglayacagim saat 20:00'dan beri yok. Evin heryerine baktim detaylica hemde 3 4 kere.. Bulamiyorum ya bisey olursa?

Yardim edin fikir verin lutfen. Akvaryum en az 1 metreden duserek kacti, birsey olmus mudur?

Daha yavru o susuz yemeksiz ne yapar?

Artik son care her odanin uygun bir yerine gammarus koydum ki kokusuna gelsin. Azalan gammarus sayisindan odasini belirleyelim. Evin tum kapilari onu bulana kadar kapali kalacak..

Cvp: Rocky kacti !

en yazkın zamanda bulmanızı dilerim, bir kaç gün açlığa dayanabilirler korkmayın 1 metreden de birşey olmaz genelde ondan da korkmayın yatak altlarına iyi bakın benim ki de kaçmıştı 4 saatte buldum genelde yatak altlarına veya birşeylerin altına saklanırlar

yavrular çok hareketlı obur odadan yem yıyıp obur odaya gıdebılır .kapıların altları azda olsa boşluksa kaçabılırler

merak etmeyin benim kaplumbağam kaybolduğunda bir hafta boyunca bulamadım kendiliğinden çıkmıştı ortaya..telaş yapmayın akşam olunca ışıkları kapatın bi ara o çıkabilir bir yerden..ayrıca 1 metreden düşmesinden dolayı bişey olmaz zaten düşmüş ama yoluna devam etmişki ortalarda yok

1 m yükseklikten düşünce bir şey olmaz yada gittiğine göre sağlıklıdır demek bence doğru değil. Hayvan bulunmadan bunu anayamazsınız. Yüksekten düşme iç organları zorlamış olabilir, kabuğunda zedelenme olabilir, yada boynu-kolu gibi organları düşünce kabuğu ile arasına gelebilir. Evdeki toz vs gibi etkenlerde her geçen gün onun için tehlikedir. Tabiki ben en sağlıklı şekilde bulunmasını umuyorum. Kuytu köşelere girebileceği her girintiye bakmanızı öneririm. Yem ile bulma yöntemi etkili bir yol ama su olmadığı için çok güvenmemeli. Bir yada bir kaç yere sığ bir tabak ve içine su koyun. Onun içinede bir keç karides atın. Bir ihtimal ona gelebilir.

Bilmiyorum evinizde halı varmı ama halı varsa altlarına bakın. Elektrik kablolarının dolapların , çalışma masalarının işte ne bileyim öyle yerlere bakın.

Ben olsam her odaya tek tek gidip kapıyı kapatıp bütün yerdeki yerleri tek tek incelerdim.

aç ve susuz kalınca ortaya çıkıp yemlere saldıracaktır merak etmeyin kaplumbağalarda bu çok sık görülür :haha:

Açlığa susuzluğa dayanabilir. Kamil akvaryumdan ilk düştüğünde alt kabuğunda hafif bir çizik oluşmuştu ama 1 haftada o çizikte geçti. Genelde koltukların altına kalorifer borularının arasına giriyorlar. Karanlık yerlerde arayın. Çok aç kalmazsa ortalığa çıkmaz.
Kolaay gelsiin. :)

Hepinize cok tesekkur ederim. Hamster'la bulan olmus arastirdigimda acaba hemster besleyen var mi bu forumda?

Hayir yanlis anladiniz. Baska yerlerde hamster yardimiyla bulanlarin oldugunu okudum da, bir sans olarak bu forumda hamster besleyen var mi diye sordum

edrıyııınnn, edriyııınnn diye dağıtmıştır kendini.:haha: şaka bir yana hamster öldürebilir. kaplumbağalar ürkek hayvanlar dip köşe ve birazda sıcak olan yerleri tercih ederler. açlığı idare eder. su lazım, siz evin belli yerlerine çay tabağı ile su koyun. ve takip edin. fazlada doldurmayın üstüne çıkarken devirecektir. yemdense su yöntemi ile daha çabuk bulunur. birde odaların kapısını yavaşça açın. kapı altından ışığa gitmek isterse ezilmesin ve odalara girmeden önce ışığı yakıp öyle girin. üstüne de basabilirsiniz. geçmiş olsun.

Cvp: Rocky kaçtı!

Hayvan bulundu mu?

Korkmayın bulunur elbet 1 metreden bir şey olmaz beni ki balkondan düşmüştü hala sapasağlam tavsiyem en basit yerlere bile bakın dikkatlice benim 2 gün kayboldu masada örtünün altından çıktı ve biz onu hiç farketmemişiz

Hepinize merhaba :)

Cok sukur ki kiz arkadasim bu sabah bulmus, suan okulda oldugum icin ciplak gozle inceleme firsatim olmadi, lakin kiz arkadasim bana Rocky'nin alt ve ust kabugunda herhangi bir catlama soz konusu olmadigini iletti. Yalniz yerlerde dolasmasindan oturu alt kabugunda toz birikmesi ve kabugunda kuruma olmus.

O da ilik suyla yikadiktan sonra bir sure alismasini bekleyip akvaryuma koymus.

Gozlemlerine gore hareketlerinde yavaslama varmis. (Tahminimce soguk havanin ve besinsiz yasamanin getirisi.) Onune koydugu yemi yememis. Yanaklarinda birsey oldugunu soyledi ama toz mu degil mi emin olamamis.

Aksam eve gittigimde gelismelerden haberdar edecegim ve fotograf ekleyecegim.

Hepinize ilgi ve alakaniz icin cok tesekkur ederim.

Son kontrol sonucu (bana göre) herşey yolunda. O yüzündeki bahsettiğim şey de tozmuş.

Sevindim durumun böyle olmasına. Yeminide yemeye başladı.

Sizin düşüncelerinizi de duymak isterim.

mailto:/15minhc.jpg

mailto:/rc6d5l.jpg

bulmanıza sevindim. fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla bir sorun gözükmüyor. arkadaşı olması da onu ortama çabuk alıştırır. adaptasyon sağlayınca yemeye başlar. hastalık belirtisi yok değil mi ?

Güzel haber. Sağ salim bulunması çok iyi oldu :)

Geri