Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
şekil ve manzara olarak güzel fakat herşey petrol ürünü, suya salınım yapabilecek ürünler. başta renkli taşları çıkararak kum koyun. palmiyelerin uçları çok sivri ve yere yakın duruyor. bu hayvanların gözlerine zarar verebilir. bitki olarakta gerçeklerini yeme durumları olduğu için ipek bitki dediğimiz kumaşımsı bitkileri tercih edin. sizin bitkinizin plastik olduğunu varsayarsak, tam anlamadım ne olduğunu. ısıtıcınız fazla yukardaymış gibi geldi. üzerinde suya batacak miktar çizgisi vardır o kısma kadar batırın eğer tam suya batan cinsten ise su içinde yatayda konumlandırabilirsiniz, ellemeden önce fişini çekip soğumasını bekleyin camı çatlayabilir. cama derece alın. bunlardan sonra diğer aşamalara geçersiniz. ve forumdaki sayılı akvaryumlardan birisi olabilirsiniz. başarılar.
genelde 26 yada 25 derecede duruyor..evet bitkiler dediğiniz gibi kumaş plastik karışmı tarzında...dibindeki taşlar biraz renk katar diye koymuştum ..kum olduğunda daha çok kirlenmezmi?
renkli taşlar içerdikleri boya yüzünden salınım yapabilir. çok ince kum alırsanız hem görsellik katarsınız hem de pislik yüzeyinde kalacağı için dip sifonu ile pisliği çekebilirsiniz. ben iri taşlı almıştım. pislik aralara girdiği için farketmemiştim bu da bakteri oluşturarak kaplumbağalarımdan birinde kulak iltihabı yaptı. ben ince kum ile değiştirdim. hemde filtre daha kolay temizlik yapıyor.
bende ilk başta büyük bir hevesle hazırladığım akvaryumun fotolarını koyup yorumları beklemeye başlamıştım... ama hemen renkli taşların sakıncalı olduğu söylenince temizleyene kadar ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir siz şanslısınız ben bide silis kumun üzerine serpiştiröiştim... ama hala arada çıkıyo bi kaç renkli taş... taşları temizleyip 0,5 silis sarı kum koyarsanız akvaryumunuza hem doğal bir görünüm alacaktır hem size daha hoş görünecektir hem de kaplumbağalarınız daha çok sevecektir. şahsen benimkiler çok beğendiler...
bu ilk hali:
mailto:/forum/Konu-yeni-yasam-alanlari-ve-ufakliklar-resimli.html
bu da tavsiyelerden sonraki hali:
mailto:/forum/Konu-dis-filtre--8221.html?page=3
tabi el yapımı kuru alanı da değiştirmek zorunda kaldım... ^^