Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ruhsal gelişim

hayvan_sever

Gümüş 1 Üye
Merhaba arkadaşlar !!! Benim iki tane kaplumbağam var salça ve çorba. Onları çok seviyorum. Maddi olarak bütün ihtiyaçlarını karşıladım. Manevi olarak nasıl onların ihtiyaçlarını karşılarım? Örneğin anne babamız bizim saçımızı okşar, bizi sevdiğini öperek sarılarak gösterir. Ama kaplumbağalar bu şekilde sevilecek hayvanlar değildir. Onlara iyi bakmıyormuşum gibi hissediyorum. Manevi olarak nasıl ihtiyaçlarını karşılayabilirim? Hepinize şimdiden teşekkürler arkadaşlar:133::133::133: ...

Onların ihtiyaçlarını tam karşılarsanız ve rahatsız etmezseniz huzurlu olurlar. Bu ihtiyaçlar uvb lambaya kadar uzanır.
Tabi ne yaparsak yapalım onlar için doğa gibisi yok.

Cvp: ruhsal gelişim

anlıyorum örneğin onlarla arada konuşmak onları rahatsız etmek midir onları sevdiğimi anlamaları için arada sohbet ederim

Yumuşak ses tonuyla konuşmanda hiç bir sorun yok. Yavaş yaklaşıp uzaklaşarak. Ani hareketlere hemen tepki verip sağa sola kaçarlar. Böylece tehtit olmaktan çıkarsın ve senin varlığın huzursuz etmez. Ama alışsada zaman geçsede hareketler hiç ani olmamalı.

anlıyorum ben daha önce hiç kaplumbağam olmamıştı kedi köpek gibi ele alınan hayvanlar beslemiştim. bu yüzden kaplumbağalarında bu şekilde sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünmüştüm çok teşekkür ederim

manevi olarak yem harici yanlarına yaklaşmamandan mutlu olurlar. onların sevgiden anladığı tek şey bu. sen onlar için sadece hizmetçisin. ama konuşup rahatlayım dersen kuru alandayken yaklaşma sadece suda kafaları dışarı da iken konuşabilirsin. ilerde 10 cm'yi geçtiklerinde sana alışırlarsa kuru alandan kaçmazlar. ki onda bile yanlarına yaklaştığında öyle bakarlarki suratlarından ne geldi bu gene huzur yok mu bize dediklerini sanırsın. benimkilerin bir tanesi yanına yaklaştığımda eliyle bas git işareti yapıyor. uzaktan bakınca bir şey yok.

bas git işaretimi senin kaplumbağalar süpermiş yaaa zaten onları elimke sevmeme gerek yok akvaryumlarının güzeli onların varlıkları beni rahatlatıyor onları ne olursa olsun zaten çok seviyorum özeellikle beni güldürmelerini seviyorum yem verirken kavga etmeleri kuru alandayken birbirlerini itmelerini seviyorum cnm bebeklerim beni

benim o kaplumbağa her açıdan cins. tırsıktır, çekingendir ama zorda kaldı mı saldırıp ısırır. bu sabah yem veriyorum. diğeri bunun önüne geçti. buna yem verirken diğeri ayağıyla suratına vurup ittiriyordu. bu anlık durup diğerinin kabuğunun üstüne zıplayıp kafasının tepesinden ısırdı. hasar yok ama diğeri çekildi buna bıraktı meydanı.

oyy maceralara bak çekip youtubeye koysan tıklanma rekorkarı kırar

Geri