Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Saatlerce çırpınıyor?

highwayman

Bronz 5 Üye
Merhaba,
kaplumbağa sürekli çırpınmaya başladı, beni görünce hiç durmuyor hemde. birde kapı açıkken kapı tarafına doğru çırpınıyor bazen kapatınca duruyor. yem veriyorum açtır diye, suyunu değiştiriyorum, su ekliyorum, temizliyorum, ısıtıcıyı çıkarıyorum, bir türlü çözemedim. aklıma gelen değişkenleri tek tek denedim bir çözüm bulamadım. şıp şıp sesten delirmek üzereyim, kapluşada içim acıyor ne derdi var diye. tavsiyeler alabilirim? bir ihtimalde dönemsel birşey olabileceği geliyor aklıma.
teşekkürler...

Merhaba
Merak etmeyin benimkiler de öyle sizden yem bekliyor ama fazladan yem vermeyin yem miktarı günlük boynu hariç kafa hacmi kadar olmalı bunlar bizi yem makinası gibi görüyorlar :)

Sizi gorunce hizli hizli kacar gibi baska tarafa yuzmesi korktugundandir . Sizi gordugunde de size dogru yuzuyorsa yem istedigi icin heyecanlaniyor . Heyecanlandigi icin yem vermeyin . Yani normal ögün harici yem vermeyin .

Cvp: Saatlerce çırpınıyor?

Benimkisi de öyle bence korkulacak bir şey yok. Geçen koltukta uyuyakalmıştım hatta su sesine uyandım o derece :) onlar bizi gördüğünde yem istiyorlar cama koşuyorlar ve sürekli camı tırmalar gibi hareket yapıyorlar :)

Sizden yem yemeye alistiklarindan dolayi, her gördüklerinde bilincaltilarina yerlesen yemek istegiyle yapiyorlar. Sakincali bir durum yoktur. Benimkiler artik ayirt etmeksizin aileden tüm fertlere yapiyorlar. Yalniz kuru alanda bulunduklari zaman rahatsiz etmemek icin kapinin kapali olmasi daha iyidir. Rahat rahat keyflerine bakabilsinler

cama 2 a4 kağıt yapıştırdım çırpınmayı kesti, sadece bir bölümde çırpınıyor. saatlerce bilgisayar başında kaldığım oluyor bir saaten sonra su şıpırtısı deli ediyor beni :) her zaman yaptığı birşey değil senede 2 veya 3 defa böyle yapıyor, defa derken 1 ay kadar sürüyor sanırım. büyüdükçe su sesi artıyor o yüzden etkiledi galiba. yemi bir sefer az vermem veya fazla vermem pek acıktırmaz veya çok fazla olmaz çünkü kaplumbağam büyük. 5 yaşında 19 cm kabuk uzunluğu. yem makinem var hazneli günde 2 sefer ordan yem düşüyor. bol bolda yem vermek istemiyorum yem masrafı çok tutuyor. kuru alana genelde biz varken çıkar, keyfine göre bazen kabuğunu temizlerim(o derece) hiç kıpırdamaz. bazende hiç çıkmaz kuru alana. bizden(eşimle benden) korkmaz yani

teşekkür ederim ilginiz için.

Maşallah, uzun ömrü olsun. Beslenme konusunda düzen normal mi? Yani bitkisel öğün yeterli veriliyor mu? Fazla protein hem yapısal zarara yol açar hemde fazla enerji yükler. Su ısısıda 26 gibi olsun. Akvaryum 100 lt su hacmine sahip mi?

arkadaşlar yem miktarını belirtmiş. bu hayvanlar kış uykusuna yatan grup hayvanlardan olduğu için yağ depolama meyiliyle sürekli yem yeme ihtiyacı duyarlar. biz kış uykusuna yatırmadığımız için kafa hacmi yeterli oluyor. hayvana vital yem veriyor musunuz. proteinden ziyade ot türevli yemlere bu yaşlarda ağırlık verilir. oyalanması için ara öğün olarak marul veya kıvırcığın orta kısma yakın körpe dallarından yada salatalık yan kısmından ince bir dilim verilebilir. bu da onu bir süre oyalar. günlük kabuk çapının yarısı kadar olmalı. fazlası ishal olmasına neden olacaktır. juenpetmarket'ten alım yaparsanız hesaplıya gelir yemler.

kış uykusu için sürekli beslenme ihtiyacı ile bitkisel besini artırma çok mantıklı geldi. marul ve salatalık zaman zaman veriyoruz ama salatalıkla pek arası yok. yemi sürekli değiştiriyorum. sera ve tetranın piyasada bulduklarımdan sırayla alıyorum. şu anda raffy p ve carnivor var. karışık koyuyorum. kaliteli yemlerden kullanmadığım yok gibi. 90*60*60 akvaryum, kendim yaptırdım. 90 ila 100 litre arasında su olur genelde. ayaklarının rahatça yere değmesi için çok yükseltmiyorum.

sanıyorum marulu ve salatalığı artırmak lazım. meyveyi çok seviyor ama şeker zararlı olur diye vermiyorum, çok nadir. tüm iyi dilekleriniz ve bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

Göletlerde ve derin suda doğada rahatça yüzüyorlar. Acaba yüzmesinde bir güçlükmü varki ayakları yere değmeli? Oysaki eldeki akvaryum çok iyi.
Zaten biliyorsunuz meyve hiç vermemek en doğrusu.

küçüklüğünden beri burnu dışarıda ayaklar yerde bekliyor, suyu çok koyduğumuzda bekleyeceği zamanlar ayaklarını koyacak yer arıyor veya bana öyle geliyor. yüzmesine sıkıntı yok. 17 - 20 cm arası su yüksekliği var.

su içinde uzun süre havasız kalabilirler. daha doğrusu hava depolayabiliyorlar. tutunma ihtiyacını filtre, su yüzeyine yakın bitki veya kuru alan kenarı ile sağlayabilirsin. hayvan şimdiye kadar nefes tutma ihtiyacı gösteremediği için belki ciğerlerini geliştirememiş olabilir. benimkilerden birisi hep su dibinde uyuyor mesela. diğeri bitki üstünde zaman zaman burnu su üstünde.

benimkilerde salatalığı sevmiyor. bir kıvrcık çeşidi var. şekli mor renk gibi ama yeşil renk. çok yoğun yapraklı onun tadına bayılıyorlar. yaprakları ince ve tatlı. bugün bir yaprak verdim dakika dolmadan yalayıp yuttular.

Geri