Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sabah Ödlek, Akşam Korkusuz

Azman

Elmas 4 Üye
Kaplumbağaları aldığımdan beri başıma gelen birşey, gündüz beni görünce deli gibi kaçışıp suya atlıyorlar ve kuru alan altında saklanıyorlar. Aksine, akşamları korkusuzca kuru alanda uzanıyorlar dibine kadar sokulup fotoğraf çekiyorum umursamıyorlar. Bu değişik kişilik belirtisi neden kaynaklanıyor olabilir? Teşekkürler.

mailto:/1dkYBN.jpg

Cem bey, sizden ricam sağlığı hakkında yorum yaparmısınız görünüş olarak, teşekkürler.

1 foto var sadece.Kenarlardaki kabuklar, elinizle hafif ittirince kalkmiyor mu?

Cvp: Sabah Ödlek, Akşam Korkusuz

mailto:/GzkYgZ.jpg

Şimdilik başka resim yok malesef Berrak hanım. En kenardaki yaprak-yaprak kısmı diyorsanız hafif bastırınca aşağı doğru oynuyordu ama geçen ay olan şey bu. Uzun zamandır denemedim. Onun dışında kabukları taş gibi ikisininde.

Resimde gözleri biraz uykusuzluktan öyle çıkmış yoksa diğer eşi gibi cin gibi bakıyor :D

Cok tatlilar masallah.Eger ele gelen sekilde ise, alabilirsiniz kabuklari hafif cekerek.

Maşallah hayvanlar güzel. Gözler kulaklar sağlam; obez değiller kabuklarda iyi. Sadece kök yoksa mango kökü al.

Genelde hayvanlarla ilgili işlemleri hep gündüzleri yaparız ele alma, akvaryum temizliği vs. Bu hayvanları tedirgin eder. Strese sokar. Gündüzleri tehlikeye karşı açık oldukları için her zaman tetiktedirler. Doğal ortamlarında da böyledir. Görülebilir olduklarının bilincindedirler. Onun için güvenli olan suya kaçarlar. Akşamları hareketsiz durarak kamufle olurlar yada olduklarını sanırlar. Bu da içgüdüsel olarak rahat ettirir. Haliyle dokunmadığımızı da bildikleri için pek kaçma ihtiyacı duymazlar. Buna bir de lambanın vermiş olduğu ısının rehaveti eklenince durum böyle olur. Yine de bu kaçmayacakları anlamına gelmez.

Cvp: Sabah Ödlek, Akşam Korkusuz

Çok teşekkürler değerli üstadım, her zamanki gibi çok açıklayıcı oldu. Final sınavları haftası, 10 gün sonra memlekete(Adana) döneceğim insaallah. Evi boşaltıyoruz, kiradayız o yüzden şuan saklama kabında bakıyorum. 10 liraya buldum o lambayı çok kullanışlı oldu.

mailto:/Gzk2J3.png

Temmuz gibi de yurtdışı seyahati olacak, hayvanları bir düzene oturtamadık moralimiz çok bozuk. Ömürlük akvaryuma geçmek istiyorum ama her sene böyle evdi, kira idi uğraşamayacağım. En iyisi gelecek sezona çok geniş bir plastik kapta bakmak sanırım.

O lamba max 40 W çeker daha yüksek ampul takma kablolar eriyebilir.

İmkanlar dahilinde en büyük akvaryum ve ona göre ekipman alırsan. Bakımı kolay olacaktır. Yurtdışına gittiğinde bakacaklar için fazla uğraş istemez.

Geri